Misli-čustva Kreirajo našo ne-pravilno držo

Misli-čustva Kreirajo našo ne-pravilno držo

Misli-čustva Kreirajo našo ne-pravilno držo …

Že sam naslov dosti pove, kajne?

Tokrat bom šla malce globlje in ne bom govorila, kakšna mora biti naša pravilna drža

Ampak se bom dotaknila naših misli in čustev, katera kreirajo vse, kar se nam dogaja.

 

✅Torej, to kar mislimo, to smo.

 

✅To kar mislimo, to živimo.

 

In naše misli so zelo močne in se sploh ne zavedamo, kako vplivajo na nas. Naše misli ustvarjajo naša čustva. In naša čustva ustvarjajo posledična dejanja. Vse je tako povezano, pa se sploh ne zavedamo.

Misli-čustva Kreirajo našo ne-pravilno držo

Pa poglejmo sedaj, kako naše misli-čustva vplivajo na naše telo?

Po navadi, ko nas je sram ali nam je nerodno, pogledamo navzdol in sklonimo glavo, kajne? To je najpogostejša kretnja pri tem čustvu.

Sedaj vas pa vprašam, kaj se zgodi s telesom pri tej kretnji?

 

Zniža se in skloni. Hrbtenica se avtomatsko usloči in tako si pridelamo tako imenovani ‘pukl’. Če z drugimi besedami povem, se nam zgornji ‘S’ hrbtenice preveč izrazi. Tako pademo iz svojega ravnovesja in svoje pravilne drže. 

Sedaj pa, če smo predolgo v tem čustvu, se telo navadi te kretnje in tako si pridelamo krivo hrbtenico oz. ne-pravilno držo.

Najstniško obdobje je izrazito z ne-pravilno držo

Najpogostejši problemi s tem čustvom in posledično s to kretnjo imajo najstniki. Zazrite se malo naokoli. In opazujte mlade ljudi, predvsem najstnike. Vse preveč opažam, koliko mladih ljudi ima krivo hrbtenico. Predvsem imajo izrazit ta zgornji ‘S’. Torej se zelo zelo ‘puklasto’ držijo, če se lahko izrazim kar po domače. No tole je samo eden izmed razlogov, zakaj taka ne-pravilna drža.

 

Posledice pomanjkanja samozavesti

Misli - čustva Kreirajo našo ne-pravilno držo, Mojca Ribič - la vitas

Seveda bomo opazili tudi odrasle v tem pretiranem ‘S’ –u, predvsem tiste, ki so zelo občutljivi in se znotraj sebe še vedno radi skrivajo in se ne upajo izpostaviti. Bomo kar rekli, ljudje iz ozadja. Vsi skupaj imajo skupni imenovalec, to je pomanjkanje samozavesti. Ko nimamo samozavesti, želimo biti neopaženi in se po tihem skrivamo pred drugimi in tako avtomatsko gledamo v tla in se znižujemo.

 

Torej hrbtenica tukaj zelo trpi, saj non stop gledamo navzdol in si želimo, da nas ne bi drugi opazili. Včasih je pri kakšni situaciji to čustvo tako zelo prisotno, da se kar zakrčimo v ta naš ‘pukl’. Torej se zakrčimo v usločeno hrbtenico in potem v taki poziciji kar obstanemo. Kar pa seveda ni ravno prijetno in ne zdravo. Saj ni pretoka energije.

 

Kisik ne mora prosto potovati po telesu, ker niti ne zmoremo v taki poziciji vdihniti s celim telesom. Tako da, ta nezdrava kretnja ne-pravilne drže za seboj prinese veliko verižnih reakcij in blokad v nadaljnjem splošnem delovanju telesnih procesov v telesu. Mogoče sem že malo zašla, ampak nekako vam to samo omenim. Ravnovesje se z ne-pravilno držo podre v celotnem delovanju našega telesa. Pa bom o tem kdaj drugič.

Različne Misli-čustva Kreirajo našo ne-pravilno držo

Danes sem vam želela sporočiti, da je zelo pomembno, kaj mislite-čutite, saj iz naših misli in čustev vse kreiramo. Ali veselje in radost, po drugi strani pa tudi jezo in žalost.

Če pogledamo jezo.

 

Kako odreagira vaše telo, ko ste jezni?

 

Celotno telo se zakrči, kajne?

 

Naša drža zopet pade iz ravnovesja. Pri jezi vsak človek odreagira malce drugače, odvisno od njegovih vsakdanjih kretenj. Dostikrat pa tudi naredi ‘pukl’, ker se večinoma pri jezi telo in mišice zelo močno zakrčijo. In če ima človek že po naravi bolj ‘ puklasto’ držo, se dejansko v taki ihti-jezi kaj hitro tudi še bolj izrazi. Je pa res, da se krivulje pri jezi kažejo tudi drugje, dostikrat so tudi stranski nagibi.

 

Omenila sem tudi žalost, katera je dosti podobna čustvu, ko nam je nerodno. Pa vendar bi skoraj lahko rekla, da je žalost še veliko bolj globoka kretnja upognjenosti hrbtenice. Saj, ko smo žalostni, svet okoli nas ne obstaja. Po navadi obtičimo v svojem svetu žalosti in se tako še dodatno smilimo samemu sebi. Tako nam je popolnoma vseeno za nas in za celi svet. Zato se tudi kaj dosti ne zmenimo za našo držo in jo po navadi popolnoma popačimo na vse smeri. Najbolj pogost pa je sigurno zopet usločenost ali poudarjen zgornji ‘S’. Ko smo žalostni, nam glava zopet avtomatsko pade navzdol in tako si zopet pridelamo že zeloglasni ‘pukl’.

 

Ko smo predolgo v tem čustvu, nam ta napačna kretnja hrbtenice postane naša vsakdanja sopotnica in tako si zopet pridelamo ne-pravilno držo.

Kaj vam hočem danes povedati?

Da moramo v prvi vrsti zelo paziti na naše misli in seveda posledično čustva. Če bomo negativno razmišljali, obsojali, sodili sebe in druge, bo naša pravilna drža padla v neravnovesje. Seveda moramo najprej ugotoviti, kje se nahajamo v danem trenutku.

 

Ali smo pozitivni ali ne?

Ali smo samozavestni ali ne?

Smo odločni in kreativni ali se raje pustimo voditi in delamo vse tako kot drugi prepevajo?

 

❣ Torej potrebno je ugotoviti ali stojimo trdno na tleh z vzravnano hrbtenico?

❣ Ali se radi hitro predamo in usločimo ter zaplešemo potem tuji ples?

❣ Na podlagi teh vprašanj si lahko kaj hitro odgovorite ali imate pravilno držo ali ne?

Hrbtenica je steber našega življenja

Resnično vse vpliva na naše telo in posledično na naše kretnje in seveda tako se odraža tudi naša dragocena hrbtenica. Ne pozabite, hrbtenica je steber našega življenja. Naj bo trden in vzravnan.

 

Naj vam še povem, da po tem stebru-naši hrbtenici poteka in se pretaka naša vita energija, ki oskrbuje vse naše organe in okončine s svojo energijo. Če je ne-pravilna drža zelo izrazita, se vzpostavijo energijske blokade na vseh teh nepravilnostih, katere zablokirajo dotok energije do nadaljnjih organov in okončin. Zato se lahko tudi pojavijo različni problemi, pa sploh ne vemo, da so iz teh razlogov nastali. Zato dajte paziti na sebe.

 

Pazite na svoje misli, naj bodo pozitivne.

Četudi se kdaj zalotite, da razmišljate negativno, še v isti sekundi lahko misli preusmerite drugam, na bolj pozitivne stvari.

Vaja dela mojstra.

Vse se da, kjer je volja doma ;).

Četudi kdaj pride do negativnih misli in posledično čustev…

Čustva izrazite, si jih priznajte in se pomirite glede njih. Spustite jih in pojdite naprej. Preusmerite se na pozitivne misli in pozitivne trenutke, kateri vam bodo dvignili razpoloženje in posledično tudi vašo pravilno držo ;=).

 

Naše misli močno kreirajo in ustvarjajo.

Sami si pa izbirate ali bo spredaj plus ali minus.

Odločitev je vedno samo vaša.

 

Želim vam veliko pozitivnih misli, čustev, dejanj.

 

Naj vam postavijo hrbtenico na pravo mesto, da vam bo služila v vaše najvišje dobro.

 

Članek o pravilni naravni drži in njene zakonitosti si lahko preberete klikni TUKAJ 🙂

Če želite, da vam pri vpeljevanju vaših sprememb in raziskovanja samega sebe lahko pomagam JAZ, vam dam par primerov na kakšen način:

 

NA TEMO GIBANJA:

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

Če bi rad-a plesal-a in si malce prevetril-a bokce, celotno telo in dušo, si srčno povabljena na plesno uro VITAS ENERGY DANCE, več si pa le preberi na klik klik TUKAJ.

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.