DIHANJE IN SPREJEMANJE ALI DAJANJE

DIHANJE IN SPREJEMANJE ALI DAJANJE

DIHANJE IN SPREJEMANJE ALI DAJANJE – VDIHNIMO RAVNOVESJE

Dihanje je naše življenje. Je naša osnovna hrana, brez katere ne bi bili živi. Dihanje pa nam sporoča marsikaj. Ni samo znanilec življenja. Ima ogromno funkcij, tako fizičnih kot tudi energijskih.

Dihanje je energijski proces

Danes se bom malce dotaknila energijskega vidika dihanja.

Kaj dihanje pomeni energijsko?

Ko vdihnemo sprejmemo chi ali vita energijo. To je pomembna energija za naše življenje. Bolj na široko bomo vdihnili, več življenjske energije za ustvarjanje bomo prejeli. Seveda tudi velja, da več ko bomo predelane energije izdihnili, bolj kvaliteten energijski proces bomo imeli.

 

Kaj mislim s tem?

Če bomo resnično izdihnili celoten zrak iz svojega telesa, več bomo potem lahko sveže energije zopet sprejeli. Tako ohranjamo naše telo pretočno in ‘sveže’. Saj se po njem pretaka vedno sveža chi-vita energija.

Zato vam toplo priporočam, da se začnite ukvarjati malo s svojim dihanjem, saj je ključen za vaše dobro počutje. Več o treningu dihanja si lahko preberete na klikni TUKAJ.

 

DIHANJE IN SPREJEMANJE ALI DAJANJE – VDIHNIMO RAVNOVESJE

Dihanje in sprejemanje ali dajanje, la vitas

Pa se dotaknimo malce sprejemanja in dajanja in kaj ima dihanje s tem?  Če naredite en test pri sebi ta trenutek in vdihnete s celim telesom in izdihnete. Naredite par vdihov in izdihov ta trenutek in se resnično osredotočite samo na dihanje. Sedaj pa ozavestite…

 

Koliko je dolg vaš vdih in koliko je dolg vaš izdih?

Ali sta oba enako dolga?

Ali je vaš vdih daljši in izdih krajši?

Ali obratno… imate vdih krajši in izdih daljši?

Začutite dolžino svojega diha?

Ste v ravnovesju?

To pomeni, da imate vdih in izdih enako dolg in enakomeren.

 

Kaj sedaj to pomeni?

Če imate izdih daljši od vdiha, ste oseba, ki v življenju več dajete kot prejemate. Nekako imate tudi problem sprejemati stvari, čustva, pohvale,…karkoli. V kolikor imate izdih krajši in vdih daljši, ste oseba, ki več prejemate kot dajete. Torej mogoče se sploh ne zavedate, da ste zelo zahtevni do drugih in vam je samoumevno, da ogromno prejemate česarkoli. Ali so to dobrine, ali pozornost je vseeno, vse je energija

 

Sedaj pa dobro razmislite, kje se nahajate?

Na katerikoli strani ste, ni nič narobe. Vedite pa, da niste v ravnovesju. Ali vam preveč energije odteka, ali pa se vam preveč v telesu kopiči. Tako lahko pride tudi do energijskih blokad.

 

Kaj je energijska blokada?

Tam se ustvari višek energije, katera se na določenem mestu zatakne in tako ne steče naprej. Lahko se kopiči dlje časa in tako lahko nastane ogromna gmota, ki ji rečemo energijska blokada, katera blokira pretok energije naprej po našem telesu. Lahko bi tudi rekli, kot zastoj energije. In prav je, da se te stvari ozavestijo čimprej, da lahko tako preprečite marsikatero nevšečnost in slabo počutje.  Seveda, ko ozavestite vse zgoraj napisano, ste že naredili velik korak naprej.

Akcija je pravi korak do boljšega počutja

Sedaj pa morate v akcijo. Torej morate pogledati, če premalo dajete in preveč sprejemate ali obratno… Kje se to  dogaja? Na katerem področju? In seveda potem morate začeti iskati ravnovesje.

 

Saj energija teče najbolj lahkotno skozi telo takrat, ko smo v ravnovesju. Dam primer. Recimo ženske… Veliko žensk non stop nekaj dajejo. Ali je to v obliki dejanj, skrbi, oskrbe,… In tako se trošimo, če si ne dovolimo po drugi strani tudi nekaj sprejeti nazaj. Ni nujno, da je to v obliki dobrine. Lahko si samo dovolimo en dan samo lenariti in se posvetiti samo sebi. Uf, težko, kajne, drage moje dame, saj za nas nikoli ne ostane nič časa.

 

Pa je to res?

 

Ali je to iluzija?

 

Vzorec?

 

Recimo, da imamo vsidran močan vzorec, da se bo brez nas svet podrl, če nekaj ne bo narejeno takrat, kot smo si mi v glavi sprogramirale … Hja. Pa je to res? Vse počaka, pravijo. Vsa opravila počakajo. Drugače, pa se lahko malce razbremenimo tudi s tem, da kakšno svoje opravilo tudi predamo naprej komu drugemu. Pa smo prišle tudi do drugega problema, ker imamo zopet hud vzorec zasidran, da nihče ne naredi tako dobro kot pa me, kajne?

Vzemi si čas zase…

Uf, veliko dela nas čaka… Potrebno bo spustiti kontrolo, spustiti energijo in se prepustiti toku in zaupati življenju. Tudi to je del dela na tem našem  ravnovesju. Tako si bomo s tem, ko oddamo določeno opravilo, podarile sebi nekaj več dragocenega časa, katerega lahko uporabimo za naše sprejemanje v kakršnikoli obliki. Ali si bomo privoščile trenutke zase v obliki masaže, meditacije, vadbe, branja knjige,… Vseeno je kaj počnemo, važno je, da s svojim početjem sprejemamo in se tako polnimo. Zajela sem tukaj žensko populacijo, saj nekako smo malo bolj izpostavljene tukaj, sploh pri gospodinjskih opravilih. Drugače pa na splošno velja za nas vse, da moramo paziti na naše ravnovesje, kar se tiče dajanja in sprejemanja.

Smo zelo različni…

Opazila sem, da tisti, ki so bolj senzibilni in v ozadju, bolj sramežljivi ljudje, tisti po navadi več dajejo. Ker so dobre duše in imajo prirojeno močno skrb do sočloveka, živali in narave. In seveda ti ljudje si morajo dovoliti malce več sprejemati. Si morajo dovoliti sprejemati pohvale, da nekdo naredi tudi namesto njih lahko karkoli in seveda naučiti se morajo sprejemati tudi materialne dobrine. Nekako so to tip človeka, ko nič ne rabijo, dobijo darilo, pa ti rečejo, ‘saj ne bi bilo treba‘. In tako takoj blokirajo energijo sprejemanja. Če to traja predolgo se seveda lahko izčrpajo. Zato je potrebno vzpostavljati ravnovesje ves čas. Da lahko potem energija nemoteno teče in kroži seveda.

 

Seveda naj omenim, da obstajajo tudi ljudje, ki prejemajo preveč. Po navadi so to zelo samozavestni, močni ljudje, ki jim je samoumevno, da dobijo vse kar želijo in zahtevajo. In seveda to tudi lahko malce izkoriščajo. Tako veliko več prejemajo, kot pa dajejo. Seveda obstajajo samozavestni ljudje, ki niso v tej energiji. Dajem vam samo primere, kaj je možno. Tudi ti se morajo malo zazreti po svojem življenju in narediti revizijo ;).

 

Začnimo delati na ravnovesju z dihanjemdelavnica dihanja - ozavestimo naravno dihanje

Skratka, v kakršnem koli neravnovesju že smo, moramo ukrepati. In dihanje nam pri tem močno pomaga. Samo če začnemo najprej z enakomernim dihanjem, smo naredili velik korak naprej k našemu ravnovesju. Seveda naslednji korak pa je praksa dalje. Torej, da se zazremo v naše vzorce prejemanja in dajanja in jih seveda spremenimo, če imamo manko na katerem koli polu. Torej kot sem že omenila, če preveč daješ, se ustavi. Razmisli, kaj bi podaril-a sebi (čas, tretma, sprehod v naravi, ukvarjanje s hobijem,…), da bi te napolnilo, da bi te razveselilo in osrečilo. Da bi se lahko sprostil-a in nafilal-a svoje baterije. Tudi na ta način vzpostavljaš ravnovesje med dajanjem in sprejemanjem.

 

Tudi če te nekdo drug želi obdariti ali na katerikoli način razveseliti… Ja sprejmi to brez občutka krivde, da mu moraš zato nekaj sedaj v zameno vrniti. To je res tako zanimivo, kako smo bili vzgojeni in kako s tem blokiramo pretok energije prejemanja in dajanja. Če sprejmemo nekaj kar nam nekdo podari, karkoli, ni nujno, da je dobrina… Če sprejmemo to z veseljem in lahkotno, bomo seveda tudi s tako energijo potem lahko dajali. Pa če tudi bomo samo pospravljali, ali pa sesali avte. Vse bo šlo tekoče in lahkotno, brez jeze, ‘zakaj moram spet delati samo jaz‘, itd.

Uravnovešen človek je zadovoljen sam s seboj…

Če smo zadovoljni, srečni, smo v ravnovesju in tako bomo tudi delovali v življenju. Dihanje in sprejemanje ali dajanje je v polnem teku in uravnovešeno. Tako bo in sprejemanje in dajanje veliko bolj tekoče, lahkotno in produktivno za vse okoli nas. Saj bo energija samo tekla v najvišje dobro za vse. Tako se ravnovesje vzpostavlja spontano in posledično samo od sebe.

 

Želim vam uravnoteženo življenje, vsak lahko začne pri osnovnem dihanju in tako lahko svoje ravnovesje gradi počasi in stabilno.

 

Če želite, da vam pri vpeljevanju vaših sprememb in raziskovanja samega sebe lahko pomagam JAZ, vam dam par primerov na kakšen način:

NA TEMO DIHANJA:

Da bi lahko uskladili dihanje in sprejemanje ali dajanje, si lahko izberete trening dihanja v moji vitas energy skupini ON LINE (prijavi se TUKAJ) ali v živo (prijavi se TUKAJ).

Če želite spoznati bolj poglobljeno dihalne tehnike in vaje, se mi lahko pridružite tudi na delavnici DIHANJA. Več infos si lahko preberete klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin na temo dihanja lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

NA TEMO GIBANJA:

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO, DIHANJE, VAJE ZA NOTRANJO MOČ si lahko preberete TUKAJ. 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Dihanje in sprejemanje ali dajanje, la vitas

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.