Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY

Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY?

Na urah vadbe VITAS ENERGY ozaveščamo pravilno dihanje, pravilno držo, svobodno vsakdanje gibanje. Obdelamo vse mišične skupine, poskrbimo za njihov tonus, raziskujemo in krepimo notranje mišice, katere so tako pomembne za naravno gibanje.

 

Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY? – Začetek

Na začetku se najprej posvetimo pravilnemu dihanju, da se umirimo in preženemo vsakdanje skrbi in naloge. Ker želim, da ste na naših urah zaradi sebe in samo za sebe, da si posvetite tisto uro na dan in da ne razmišljate o ničemer drugem kot o sebi. Zato na začetku posvetimo čas za sebe, da se sprostimo in odmislimo svoj vsakdan. Tako tudi mišice pripravimo na delo. Saj jim dovedemo dovolj kisika, da lahko potem maksimalno delajo za nas ter da se ne poškodujejo preveč (‘musklfiber‘).

Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY? – Ogrevanje in vaje za zdravo hrbtenico

Po tem se posvetimo ogrevanju telesa in njegove temperature, saj za učinkovito vadbo moramo tudi mehansko pripraviti mišice na napor. To so primarne, različne, počasne stretch vaje, katere poženejo kri po telesu in ga tako tudi ogrejejo ter pripravijo na glavno delo. Ko se dodobra ogrejemo, ozavestimo našo pravilno držo, nato sledijo vaje za pravilno držo. Torej vaje za zdravo hrbtenico. Tem vajam se posvetimo v uri kar največ časa, saj je hrbtenica naš steber, ki nas nosi in je zelo pomembno, kako ta steber stoji in se giba.

Ozaveščanje svoje vita energije…

Med vajami dodajamo energijsko dihalne vaje, da sproti odpravljamo utrujenost mišic. S tem tudi vzpodbujamo naraven pretok energije skozi mišice in telo. To pa je naš drugi namen – ozaveščanje čutenja lastne energije in pretoka energije skozi telo s pomočjo gibanja in pravilnega dihanja.

Kako skozi gibanje povečati svoj potencial energije?

Med vadbo, ko to počnemo, tudi lažje potem naprej delamo vaje. Tudi efekt teh vaj je podvojen. Tudi kalorije tako hitreje in bolj učinkovito izgorevajo, kar nam zagotavlja učinkovitejšo porabo maščobe v celicah.

 

Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY? – Vaje za notranjo moč

Ko obdelamo hrbtenični del, se posvetimo še mišicam na nogah, katere obdelamo ali v stoje ali pa na tleh. To so posebne vaje, ki jih delamo zelo počasi. Tako iščemo svojo notranjo moč in zbujamo notranje mišice, katere so malce bolj zaspane in nerazvite. Na koncu dodamo še kakšno dodatno vajo in za trebuh in za hrbet. Čeprav hrbtne in trebušne mišice ‘garajo’ skozi celo uro, saj morajo kljubovati gravitaciji ves čas. Pa vendar, želimo ohranjati pravilno držo skozi gibanje ves čas.

 

Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY? – Raztegovanje in sproščanje

Na koncu našega popotovanja telo umirimo, vse mišice raztegnemo ter jih pripravimo na pomemben počitek. Tako se lahko v miru rehabilitirajo in v miru pripravijo za nov napor. Ta del na koncu je zelo pomemben! Saj moramo paziti na naše mišice, da jih čim manj poškodujemo in da imajo čim krajši čas, da se resetirajo in so ponovno pripravljene novim naporom naproti.

 

Torej, če damo primer: če pretiravamo z vadbo in mišico preforsiramo, jo ne pripravimo na počitek-raztezanje, poškodujemo mišico-‘musklfibr’. Tako podaljšamo rehabilitacijo mišice za kar nekaj dni in se ne počutimo dobro, gibanje je oteženo, mišica poškodovana,…

Zato prosim ne pretiravajte z gibanjem, vse po svojih zmožnostih. Začetek naj bo blag in kasneje stopnjujte jakost in količino gibanja.

 

Telo oziroma mišica se zapomni vsakega ‘mučenja’, ki mu ga mi-lastniki nevede povzročimo in vsaka rehabilitacija je potem daljša, zato prosim PREVIDNO.

 

       Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY?     Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY?

Vaja za notranjo moč za quadriceps, Mojca Ribič Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY?

         vitas energy energijsko sprostilna vaja   Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY?

   Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY?     VITAS ENERGY vaje za pravilno držo : miza 1 z Mojco Ribič

Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY?

  Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY?

                                               

 

 

VITAS ENERGY - SIDE STRETCHKaj počnemo na uri VITAS ENERGY? Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY?

 

 

stopala - zakaj so tako pomembna

 

 

PRAVILNA DRŽA je zelo pomembna ❣

 

Kakšna je kaj vaša NARAVNA DRŽA?

 

Kaj počnemo na uri VITAS ENERGY? – Zmernost gibanja

Na mojih urah delamo vse postopoma, tako da mišico počasi pripravljamo na jakost napora in jo tako na nek način počasi in na zdrav način čvrstimo in krepimo. Seveda je še vedno prisoten ‘musklfiber’, ampak je tisti zdrav, ki samo naznanja, da se mišica zbuja in krepi. To se čuti na ta način, ko čutite mišice, da so bile pridne in so nekaj naredile za vas  :).

Zelo vesela bom, če se oglasite na BREZPLAČNI POSKUSNI VADBENI URI na katero se lahko prijavite klik klik TUKAJ.

DODATNO TE LAHKO ŠE PODPREM…

NA TEMO GIBANJA:

Še več o vadbi VITAS ENERGY in kako deluje na naše telo samo, kaj počnemo na sami uri si lahko preberete klik klik TUKAJ.

 

Zelo vesela bom, če se oglasite na BREZPLAČNI POSKUSNI VADBENI URI na katero se lahko prijavite klik klik TUKAJ.

 

Zgodovina in nastanek vadbe VITAS ENERGY si oglej klik klik TUKAJ.

 

Razliko med vadbo OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO in TNZ si lahko preberete na klik klik TUKAJ.

 

Več o programu STRETCH&RELAX pa si preberete na klik klik TUKAJ.

 

Bolj dinamična ura, v plesnih ritmih, polna veselja, radosti in zabave je VITAS ENERGY DANCE plesna ura. Naš moto te ure je enostavno samo joy! Da pozabiš na zunanji svet in se preprosto zliješ z  ritmom in samo uživaš. Če te je ura poklicala lahko o njenem poteku prebereš klikni TUKAJ.

 

Če pa želite malce pokukati v VITAS ENERGY ON LINE svet, vas povabim na moj YT kanal, kjer si lahko ogledate veliko kratkih VITAS ENERGY vaj in tako dobite občutek rdeče niti vadbe VITAS ENERGY. Da boste na tekočem z vsemi novimi vajami, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Pa si poglejmo par vaj, katere nadgrajujemo na vadbi VITAS ENERGY 🙂

Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

Če bi želeli delati z mano ON LINE vas povabim v mojo zaprto vitas energy on line gibalno skupino. Tako vadimo preko kamer in kar od varnega doma in vašega domačega udobja. Več  o VITAS ENERGY ON LINE si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY v živo ali on line… klik klik TUKAJ.

 

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Energijsko vas lahko podprem tudi s pomočjo energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

Se veselim srečanja z vami.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Mojca, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič za vas izberem za vas določeno gibalno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.