O meni

O meni

… nekaj besed …

Sem Mojca Ribič, že od nekdaj gledam na svet drugače, že od nekdaj ga dojemam na drugačen, svoj način. Vedno sem iskala globine, se poglabljala v stvari, ki so me zanimale.

Kot mala sem zelo veliko pela in zanimala me je glasba. Kasneje me je ta glasba ovila v ples, kateri govori skozi mene na poseben način. Po duši sem torej pevka, plesalka, zanimajo me duhovne globine, sem učiteljica vsega, kar me zanima in kjer se počutim doma.

Zelo rada odpiram ljudem nova spoznanja. Delim z njimi svoje izkušnje z željo, da bi se počutili bolje, da bi poglobili svoje zavedanje in naredili nekaj za sebe. Vedno sem izhajala iz sebe in svoja spoznanja tudi delila z drugimi. V vsako stvar, ki me zanima se poglobim in jo razčlenim na prafaktorje. Tako pridem zopet do nekih globljih bistvenih spoznanj, katera z veseljem delim z vami. Torej sem analitik prve klase ;).

prijava na la vitas e novička
O meni - Mojca Ribič

…iščem globino in raznolikost…

Iščem drugačnost v stvareh, katere pritegnejo mojo pozornost. Ker sem na področju gibanja osvojila kar veliko znanja, saj sem bila vrsto let inštruktorica aerobike in plesna učiteljica, sem na teh področjih tudi raziskovala različne smeri, tehnike, novosti, trende,… Vsaka me je oblikovala po svoje. Od vsake sem pobrala, kar mi je bilo blizu in vedno sem dodala sebe, svoj pridih in svoja prepričanja skozi moje izkušnje in pa seveda tudi izkušnje drugih.

 ….drugačnost me zaznamuje

Ker sem drugačna, ker pri vsaki stvari iščem globine, sem skozi leta prišla do prelomnice, ko me nobena stvar ni več duševno zadovoljila. Začela sem se dolgočasit in moja energija je padla. Zato sem pogledala vase in ugotovila, da moram začeti hoditi po svojih tirnicah, katere me bodo pripeljale nazaj k sebi, k svojemu bistvu, k svoji energiji.

VITAS ENERGY - Vaje za raztegovanje nog z Mojco Ribič
ZGODOVINA vadbe VITAS ENERGY

In tako se je že pred leti rodila moja vadba takrat še imenovana Vitalis. Popolnoma moj pogled na gibanje, skupek potreb ljudi, saj od nekdaj znam zelo dobro prisluhniti ljudem. Skozi leta izkušenj sem začutila, kaj ljudje rabijo in kje so še pomanjkljivosti pri vadbenih procesih. Ker sem plesalka po duši, izhajam iz plesnih tehnik, ki sem jih priredila popolnoma za ljudsko uporabo. Plesnim tehnikam sem dodala pridih vadbe, katere sem si pridno nabirala skozi leta na področju delovanja kot inštruktor-ica aerobike oziroma skupinskih vadb.

Skozi leta raziskovanj in dodatnih znanj tudi iz drugih področij, predvsem duhovnih, se je moja vadba tudi malce poglobila.  Začela sem raziskovati tudi energijo in njen pomen pri gibanju. Tako sem jo preimenovala v VITAS ENERGY.

Kako proizvajamo energijo skozi gibanje? Kako jo lahko začutimo skozi gibanje? … in še bi lahko naštevala…

Veselim se vsakega novega spoznanja, ki pride v moje življenje, za katerega sem zelo hvaležna. Še bolj pa me navdušuje moje poslanstvo, da lahko vsa ta spoznanja delim z vami. Zelo sem hvaležna, da mi dovolite, da sem lahko del vaših raziskovanj na področju gibanja ali na splošno na kateremkoli področju v življenju.

Nastanek vadbe VITAS ENERGY si oglej klik klik TUKAJ.

O meni … duhovni svet

Kot sem omenila, pa me poleg gibalnega sveta zanima tudi duhovni globoki svet, ki je tako misteriozen in zato sploh zelo privlačen :).

S tem svetom sem se srečala že zelo zgodaj. Oziroma se moram popravit … sem se ga spomnila in ga ozavestila že zelo zgodaj v otroštvu.

V bistvu smo vsi eterična bitja, katera smo se vrnili na zemljo. Da se spominjamo svojega bistva – svoje resnice, ki nam je že tako dolgo dolgo poznana.

Smo del celote, del energije v celotnem spektru vesolja. Energije, ki se je utelesila v fizično telo na zemlji, katera je prišla z določenim namenom. Z namenom, da se kaj novega nauči.  Predela in zaključi lekcije iz prejšnjih življenj ali sedanjega življenja. Tako lahko stopi stopničko višje v svojem izkušanju in zavedanju.

O meni … misterika

Torej že zelo zgodaj sem se srečala z misteričnim svetom. Kot so vedeževanje iz kave, iz različnih vrst kart, nihala, kocke in podobno. Prebirala sem zelo debele ‘bukve’ nebesnih znamenj in astrologije. Kasneje so me prevzele tudi številke ter njihov pomen. Vse to je v moje življenje prihajalo samo, jaz sem samo vse to sprejela in ‘obnovila’ svoje znanje … se ga spomnila, če se lahko tako izrazim ;).

V življenju sem imela različna obdobja. Obdobje petja, plesa, aerobike, obdobja poučevanja in obdobja misteričnih spoznanj. Popolnoma vsa področja so me izoblikovala. Pripeljala  so me v ta trenutek, v katerem lahko vsa področja združim v eno celoto. To celovitost sedaj lahko predstavim svetu, s katero lahko pomagam tudi vam. Da se spomnete svojega bistva in se osvobodite svojih blokad in iluzij, v katerih živite in se predvsem v njih vseskozi vrtite.

Individualno svetovanje za osebnostno rast, Mojca Ribič, lavitas.si

Kaj lahko s skupnimi močmi naredimo?

Ponavadi kar ne moremo izstopiti iz svojih navad in jih spremeniti, da nam bi bilo življenje lažje in boljše. Določene navade, katere smo prevzeli ali od svojih najbližjih ali iz zunanjega okolja se resnično globoko zasidrajo v nas. Zaradi tega resnično potrebujemo za spremembo le teh zunanjega objektivnega motivatorja, slušatelja, učitelja ali podobno, kateri je te poti že prehodil.  Z njegovo močjo vas lahko pospremi na vašo pot sprememb. Do boljšega počutja, svobodnejšega vdiha in izdiha brez bolečin ter bolj zadovoljnega jutri.

Raziskujte sebe….

Zato raziskujte sebe, raziskujte svoje globine, iščite svojo resnico, ustvarjajte in kreirajte svoje življenje tako, kot si vi želite.  Bodite hvaležni za vsako spoznanje v življenju. Vsako prigodo vzemite kot izkušnjo, katera vas je nekaj naučila in vas dvignila stopničko više v svetu vaših spoznanj in raziskovanj. Bodite ta trenutek v svoji energiji ter jo začutite, začutite sebe tukaj in sedaj.

Ne žalujte za preteklostjo in predvsem ne sanjajte o prihodnosti. Sanjajte sedanjost, kreirajte sedanjost, ostanite pozitivni, ohranite pristen odnos do sebe, imejte se radi. Kajti tako kot boste ravnali s seboj, bodo drugi z vami in obratno.

Zelo dober pregovor pravi, ne stori ničesar drugemu, kar ne bi sebi. Zelo dober pregovor, ki resnično drži. Tako kot bi ravnali sami s seboj, ravnajte tudi z drugimi.

 

Spoštujmo se, cenimo se, bodimo solidarni drug do drugega in imejmo se radi.

Če kdo rabi pomoč in prosi za njo, mu le pomagajmo po najboljših naših močeh, saj je v slogi moč, kajne.

 

Srčna hvala, ker ste mi prisluhnili.

 

Bom vesela, če se kje srečamo in izmenjamo kakršnekoli izkušnje :).

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Mojca, lavitas.si

Že kot otrok sem bila malce drugačen, tih. Vedno sem opazovala druge iz enega ali drugega kota, tako da se je ta moj raziskovalno-analitični duh začel razvijati že zelo zgodaj. Tudi vzgojena sem v duhu “brez dela ni jela“ in tako delam že od ranih otroških let. Delo mi nikoli ni bilo tuje. moja zgodba

Izkušnje glede dela sem si začela nabirati že zelo zgodaj v otroških-najstniških letih. Delo doma v proizvodnje namene, prodaja v športni trgovini in po stojnicah, dolga 3 leta sem v poznih najstniških letih delala v pisarnah v različnih oddelkih, predvsem finančnih in računovodskih (DZS UPRAVA LJ),… In si tako nabirala dragocene izkušnje za kasnejše delovanje na svoji samostojni karieri, katera se je začela tudi zelo zgodaj.

Na samostojno sem stopila pot že pri 21-ih letih.

 

O meni – Moja zgodba – začetki

Že kot mala deklica sem veliko prepela in preplesala. Zanimal me je šport, predvsem gimnastika in aerobika. Tako sem pri 18. letih začela delovati kot plesni vaditelj in inštruktor aerobike v eni izmed plesnih šol v Ljubljani. Po treh letih sem šla samostojno pot, saj sem želela ustvarjati po svoje in biti predvsem svobodna v svoji ustvarjalnosti in kreativi. Pred tem sem naredila še vse zahtevane licence za INŠTRUKTORJA AEROBIKE in kasneje še za PLESNEGA UČITELJA. Vzporedno s svojo samostojno potjo, sem 2004 tudi doštudirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, iz smeri podjetništva. Ta smer me je še bolj podprla na moji samostojni poti plesne učiteljice in inštruktorice aerobike.

 

O meni – Moja zgodba – izzivi

Ker pa imam rada izzive, sem sprejela ob mojem gibalnem ustvarjanju še eno zelo zanimivo službo. Le ta mi je v življenju podala veliko izkušenj na vseh področjih, saj sem morala igrati več različnih vlog v danem trenutku. Tako sem 2002 naredila uspešno vsa usposabljanja za STEVARDESO pri naši letalski družbi ADRIA AIRWAYS. Ta služba se je tako lepo dopolnjevala z mojo samostojno potjo, dala mi je resnično noro veliko izkušenj.   Resnično sem hvaležna za vsa doživetja in spoznanja v tej vlogi.

Nepozabno 😉.

 

O meni – Moja zgodba – dušna pot ali pot poslanstva

Pa vendar po parih letih je duša zmagala in tako sem ponovno stopila na svojo samostojno pot samo kot plesna učiteljica in inštruktorica aerobike. Tako ustvarjam na gibalnem področju že ogromno let. Se učim na vse načine, najbolj pa iz svojih izkušenj in pa seveda izkušenj in doživetij tudi drugih ljudi. Če le znamo dobro opazovati okolico, se lahko marsikaj naučimo in pridemo do določenih spoznanj.

Tako sem prišla na novo poglavje v življenju, malce bolj zrelo, če se lahko tako izrazim 😉

Zadnja leta (sem se že tudi prej, ampak zadnja leta zelo intenzivno) se močno ukvarjam sama s seboj in večno duhovnostjo. Le ta mi daje čedalje večji vpogled, zakaj smo ljudje tukaj in v čem je keč cele zgodbe, če se lahko kar po domače izrazim. 😉

Tako imam res veliko seminarjev in izobraževanj že za seboj tudi iz tega področja. Ko spoznavaš sebe in zakone vseh svetov, tudi tistih nevidnih, dobiš željo, da bi pomagal tudi drugim ljudem.

Predvsem, da bi razumeli sebe in pa tudi svet okoli sebe in tako začeli živeti svoj popolni potencial.

 

Ostajam na gibalnem področju

Sicer sem ostala na svojem gibalnem področju, pa vendar ne morem mimo svoje globine. Tako sem popestrila svojo gibalno plat z notranjimi globinami.

 

Nastala je čisto moja gibalna zgodba, ki se imenuje VITAS ENERGY

 

Gibanje z dodatki globjega pomena, s poudarkom na pravilni drži, notranji moči in notranjem miru.

 

Vsaka vaja veliko pove o tebi in tvojem karakterju. Na način, na katerega vajo izvedeš, razkriješ celotnega sebe, če le znaš opazovati na pravi način. Tako lahko, ko vežbamo vajo in jo izpopolnjujemo, tudi na drugih nivojih izpopolnjujemo sebe in svoja spoznanja, če le znaš opazovati sebe in vežbati na tak način. Lahko pa te nekdo, ki deluje na ta način vodi. Tako sem dodala tudi to raziskovalno noto moji vadbi. Resnično želim, da bi se vsak posameznik gibal zavedno in se ‘bildal’ z gibanjem na vseh nivojih, ne samo na fizičnem. Pri tem nivoju sploh znamo pretiravat, kajne?!

 

Z glavo skozi zid, sam da nekaj delaš in noriš, pa ni važno, ali si delaš škodo, sam sebi in svojemu telesu ali ne!!!

 

Tako se je ustanovil LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru…

 

Tako sem približno leta 2016-2017 ustanovila LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru, kjer ustvarjam in razvijam in seveda poučujem popolnoma svojo, posebno in edinstveno vadbo imenovano VITAS ENERGY, katera se vas dotakne na vseh nivojih, ne samo na fizičnem 😉

 

Vadba VITAS ENERGY

Vadba se razvija že dolgo let, to je resnično moj doživljenjski projekt, ker vsakič, ko delam odkrijem nekaj novega, globjega…. Ko sem začela razvijati ta projekt, na začetku še imenovan VITALIS, sem ga začela graditi najprej bolj na fizičnem nivoju….kaj to pomeni? Skompletirala sem vaje in začela raziskovati, kako delujejo na telo. Nato se je projekt iz leta v leto poglabljal in ‘posodabljal’, kar se tudi še danes 🙂 

 

Torej začela sem na fizičnem nivoju s pridihi sprostilnih energijskih vaj…danes so poleg energijsko-fizičnega pridiha dodana globlja spoznanja o sebi in svojem napredku…

 

Zgodovina in nastanek vadbe VITAS ENERGY si oglej klik klik TUKAJ.

 

Tako da, pustimo se presenetiti, kam vse me bo še moja analitično-raziskovalna pot peljala…. Nadvse se veselim tega doživljenskega raziskovanja, s katerim tudi sama rastem in tako pomagam skozi svojo rast – rasti tudi drugim… Tako se boljše počutijo v svoji koži in konec koncev, da tudi boljše spoznajo samega sebe.

 
Toliko o meni in moji zgodbi…

 

Hvala za pozornost in zaupanje 🙂

 

Vse dobro vam želim ?

 

Mojca, lavitas.si

Če želite še malo več prebrati o meni, vam pripenjam link do intervjuja, objavljenega na portalu moia.in…

Intervju si lahko preberete klik klik TUKAJ.

 

Več o VITAS ENERGY – MOJI EDINSTVENI IN POSEBNI VADBI si lahko preberete TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahko naročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin o gibanju, dihanju, meditacije, la vitas nasveti,… lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.