Kakšna je kaj vaša NARAVNA DRŽA?

Kakšna je kaj vaša NARAVNA DRŽA?

     Kakšna je kaj vaša NARAVNA DRŽA? Ozavestite pravilno držo in zaživite!

Ste se kdaj vprašali, kakšna je kaj vaša naravna telesna drža?

Kako se držite, ko sedite ali ko stojite? Imate vzravnano telo ali ga držite malce popačeno?

Kako gledate v svet , ponosno in z dvignjeno glavo ali sramežljivo s pogledom navzdol?!!!

Torej, se držite vzravnano in pokončno ali usločeno in sramežljivo =?

Kako mislite, da se vaše gibanje odziva na vašo naravno držo?

Koliko obrab v sklepih si pridelamo zaradi naše ne ravno najboljše drže? Ste se že kdaj vprašali, katero izmed zgoraj navedenih vprašanj?

Vam dajo kar veliko za misliti, kajne?!

Kakšna je kaj vaša NARAVNA DRŽA?

 Poglejte se v ogledalo in ozavestite svojo telesno držo.

To je prvi korak k vaši spremembi postavljanja pravilne drže. Najprej si morate ogledati svojo pristno naravno držo. Nato pa seveda ozavestiti vsak položaj mišice in v sedečem položaju in v stoječem. Potem se postavite v oba položaja, torej v sede in stoje v pravilno držo in jo ozavestite. Držite pravilno držo in zaprite oči in začutite razlike med vašo ‘naravno’ držo in pravilno držo

Zelo pomembno je, da ozavestite razlike! Tako lahko potem svoje nepravilnosti in razvade glede nepravilne drže začnete potem počasi odpravljati… Korak za korakom. Zelo pomembno je, da se najprej odločite za spremembo in da trdno stojite za to odločitvijo in željo, da si močno želite izboljšati svojo naravno držo. Vendar to ni dovolj, seveda morate potem tudi vsak dan delati na tem.

Kako?

Vsakodnevno moramo pravilno držo obnavljati in v mislih in v praksi.  Vsak trenutek, ko se spomnemo, je priporočljivo, da svojo naravno držo tudi popravljamo. Večkrat na dan, ko bomo popravili svojo naravno držo v vzravnano-pravilno-naravno, hitreje nam bo prišla v navado. Hitreje bomo spremenili svojo popačeno držo v pravilno in pravo naravno držo. In tako se bomo izognili marsikateri obrabi sklepov, hrustancev in vreten.  Tako bo tudi naša energija lahko prosto potovala po telesu in nam tako oskrbovala in hranila vse mišice, sklepe, celice,… 

Veliko bolj fleksibilni bomo v naravni pravilni drži, lažje se bomo gibali in bolj lahkotno. Kar pa pomeni, da bo tudi vzdržljivost večja in predvsem tiste površinske bolečine zaradi nepravilne drže bodo izginile. Splača se malo potruditi, ker nagrade so potem zelo bogate in dolgotrajne ;).

Kaj je lahko še boljšega, kot da hodimo po svetu brez bolečin, neomejeno in neobremenjeno. Da lahko gremo v hribe in doline lahkotno in svobodno. Da si lahko privoščimo kateri koli šport, ki nas veseli in bomo lahko ob njem neizmerno uživali. Zato se resnično splača potruditi in ozavestiti pravo naravno držo, katera podpira vsak šport brez bolečin in z lahkotnostjo… 

 

Kakšna je kaj vaša NARAVNA DRŽA?

Pa si poglejmo PRAVILNO NARAVNO DRŽO:

⚛️stojimo vzravnano, stopala so vzporedna in v širini bokov


⚛️pogled v višini oči ponosno naprej, brada vzporedna s tlom – torej ne gledamo v tla!


⚛️notranje trebušne mišice stisnemo in poravnamo ter osvobodimo križni del hrbtenice   ( jaz rečem STISNI in PODALJŠAJ, kar pomeni stisni trebušne mišice in podaljšaj spodnji del hrbtenice-torej križni del se premakne rahlo naprej, ga sprostimo in osvobodimo;))


⚛️zgornji del telesa je sproščen, rame zavrtimo nazaj navzdol in jih pustimo “doma”, torej tam kjer smo končali rotacijski gib navzdol, rame ostajajo popolnoma sproščene in jih ne vlečemo navzgor!


⚛️roki sproščeni ob telesu

To so najbolj pomembne smernice pravilne drže, karkoli delate, se gibate v naravi, tečete, športate,… Imejte pravilno držo vedno v zavesti in boste videli, kako bo gibanje postalo bolj lahkotno in svobodno.

PRAVILNA DRŽA je resnično zelo pomembna in ključna za dobro počutje in enakomeren pretok naše vita energije


Torej lahko rečemo, da je pravilna drža zelo pomembna kar v vseh pomenih in na vseh nivojih, zato jo prosim ozavestite in jo imejte vedno v mislih. Ko začutite, da v sebi popuščate, se hitro popravite in ko vam bo to prišlo v navado, boste enostavno zmagali in osvojili pravilno držo in tako se boste vedno pravilno držali.

Za vse tiste, ki radi vadite preko video vsebin, sem samo za vas posnela video o PRAVILNI DRŽI. Za ogled videa klik klik TUKAJ.

Imejte se lepo, če želite malo bolj trdno ozavestiti pravilno držo se nam pridružite na skupinskih gibalnih vajah VITAS ENERGY  po urniku klikni TUKAJ

 

 Želim vam radostne in mirne jesenske dni.

 

Ne pozabite nase, na svoje telo in dušo! 

 

Hvala, ker me spremljate in mi zaupate 🙂

   Če želite, da vam pri vpeljevanju vaših sprememb in raziskovanja samega sebe lahko pomagam JAZ, vam dam par primerov na kakšen način:

NA TEMO GIBANJA:

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Energijsko vas lahko podprem preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.