Zakaj bi se morali vsakodnevno sproščati?

Zakaj bi se morali vsakodnevno sproščati?

ZAKAJ BI SE MORALI VSAKODNEVNO SPROŠČATI?

Kako ste kaj danes

 

Napeti in v naglici ali sproščeno in umirjeno jadrate skozi čas?

 

 Za trenutek postojte in si odgovorite na zgornje vprašanje.

Kakšen je vaš odgovor? Napet ali sproščen?

 

Jaz upam, da sproščen, ampak si ne bi zatiskala preveč oči, saj vsakodnevno spremljam ljudi in le redko kdo se pohvali z umirjenim in sproščenim življenjem. Zato vam polagam na srce, ustavite se, in si poglejte način vašega delovanja v življenju, naredite tako kratko revizijo svojega bivanja… Ugotovite, kaj vam je v vašem delovanju všeč in kaj bi radi spremenili. Kaj vas obremenjuje in izčrpava oziroma jemlje energijo. Katera delovanja vas osrečujejo in polnijo z energijo?

 

Kaj vas osrečuje?

Poskusite čim več takih delovanj, ki vas radostijo, vpeljati v vaš vsakdanjik in se izogibajte dejanj, ki vas izčrpujejo. Ja boste rekli, lažje reči, kot pa to narediti. Se strinjam, ampak, vse se da, če le želiš spremembo na boljše in seveda v tej smeri tudi vsakodnevno deluješ. Večinoma imamo vsak dan zelo natrpan z raznimi obveznostmi in šibamo iz enega konca na drugega. Lovimo uro, ko smo najbolj pozni, nam pride nasproti še kakšen zaplet na cesti in juhu zamude so tu. Stres nas zaobjame z vso svojo polno močjo.

 

Kaj se takrat zgodi?

Telo se v celoti zakrči, vse mišice se zakrčijo, postanemo nervozni, jezni, zbegani, brezvoljni, zadirčni,… Energija nam pade, počutimo se izčrpani, utrujeni. Tako začnemo delati nespametne stvari, včasih tudi neumnosti, katerih se kasneje v mirnem stanju sploh ne spomnimo. Zelo zanimivo, kajne? Kako vse lahko na nas vpliva stric stres in nam prekriža še tako čiste namene. Zato se moramo v tistem trenutku naglice in stresa ustaviti in najprej globoko, s celim telesom zadihati. Tako se umirimo in lahko potem začnemo razmišljati s trezno glavo in produktivnimi rešitvami.

 

Sedaj pa razmislite, ali se sploh znate umiriti?

 

Kolikokrat na teden posvetite  trenutke samo sebi in poskrbite, da se sprostite in zadihate svobodno v svojem telesu?

 

Nikoli ali večkrat na dan?

 

To so tudi zelo pomembna vprašanja, katera naj vas malo pocukajo za rokav in predramijo, da boste naredili kaj v tej smeri ;).

 

 

ZAKAJ BI SE MORALI VSAKODNEVNO SPROŠČATI?

Zato je zelo pomembno, da se sproščate vsak dan. Če imate noro gužvo , se morate sproščati tudi večkrat v dnevu. Tako telo sproti sprošča vso to naglico, katero mu tako zvesto pripravljate čez dan.

 

Kako se lahko sprostimo čez dan?

 

 

Zatečemo se v miren kotiček in zapremo oči. Enostavno samo dihamo s celim telesom in tako umirjamo celotno telo. Sproščate se lahko tudi na druge načine. Recimo, da počnete nekaj, kar vas veseli in polni duha. Lahko se sproščate z gibanjem, kakršnekoli vrste, le naj bo umirjene (lahkoten sprehod ali tek ob morju, po gozdu oziroma v naravi). Tudi drugi lahkotni športi so zanimivi, pazite, da niso preagresivni, ker potem sledi še ura raztezanja in predihavanja tenzij v mišicah… 

 

Glasba pomirja in razvedri…

Lahko se sproščate tudi z glasbo ali vašim najljubšim hobijem. Glejte le, da bo to vaše sproščanje vsakodnevno na sporedu vaših opravil. Kdaj pa kdaj si lahko privoščite tudi kakšno masažo ali telesno ali samo zvočno, torej sprostitev z zvočnimi ‘svetimi’ glasbili (kristalne, tibetanske skledice, kristalna harfa, zvončki, gongi,…). Bolj poznane kot zvočne kopeli, ki resnično sežejo globoko v dušo in telo. Ne pozabite pa tudi na meditacije, katere umirijo tudi um, ne samo telo. In tako lahko delujemo precej bolj zbrano in bolj efektivno skozi dan.

 

Le tako boste tudi poskrbeli za svoje telo, da se bo sproti sproščalo vseh napetosti. Tako boste ohranjali tudi svoj um sproščen, to pomeni, da ne boste zbegani preveč, se boste lažje in bolj pravilno odločali pri vaših pomembnih življenjskih odločitvah ali pa samo vsakodnevnih, rutinskih. Lažje boste kos stricu stresu, ko vas bo zopet obiskal in hitreje se ga boste otresli, ko vas bo že objel :).

 

ZAKAJ BI SE MORALI VSAKODNEVNO SPROŠČATI?

Zato ne pozabite na sebe in svoje telo in dušo. Dokler bosta telo in duša sodelovala, boste jadrali mirno in sproščeno skozi reko razburkanega življenja. Zato utišajte um vsak dan in prisluhnite sebi in svoji duši. Vedno boste izvedeli kaj zanimivega za vas in svoje življenje, da boste lažje in bolj stabilno jadrali skozi nov dan.

 

Pa skupaj zajadrajmo sproščeno, ustvarjalno in kreativno v prelep sončen dan.

Želim vam veliko sproščenih in lepih trenutkov, naj vas pobožajo za v lepši jutri :).

 

Imejte se lepo, če se želite sprostiti s pomočjo čarobnega zvoka, vas vabim na ZVOČNE SPROSTILNE URE ali MEDITACIJE po urniku -poglej zgoraj ali klikni TUKAJ.

 

 Želim vam radostne in sproščene jesenske dni.

 

Ne pozabite nase, na svoje telo in dušo! 

 

Hvala, ker me spremljate in mi zaupate 🙂

 

Vitas pozdrav 

 

Mojca, lavitas.si

 

 

ZA BOLJŠE POČUTJE IN VEČJI NOTRANJI MIR VAM LAHKO POMAGAM TUDI JAZ:

OZAVEŠČAJTE DIHANJE – Dihajte s celim telesom

➡️ Če se bi radi poglobili v PRAVILNO-NARAVNO dihanje s celim telesom, vas vabim da se mi pridružite v moji gibalni skupini VITAS ENERGY ON LINE, kjer podrobno predelujemo naše dihanje in opuščamo stare navade in ozaveščamo naraven dih s pomočjo zelo preprostih dihalnih vaj, katere vam bodo pomagale prebuditi nazaj NARAVNO DIHANJE!

 

➡️ V ta namen imam tudi delavnice DIHANJA – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE, kjer pa zelo podrobno obdelamo dihalne vaje in tehnike… Več o delavnici klik klik TUKAJ.

Več  o VITAS ENERGY ON LINE si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE.

Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.