Delavnica DIHANJA – ozavestimo naravno dihanje

delavnica dihanja

Delavnica DIHANJA – ozavestimo naravno dihanje

DELAVNICA DIHANJA – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE

1. KJE: LA VITAS prostori MB … KDAJ: 25.2., med 10-13. uro  OBVEZNA PRIJAVA: na obrazec zraven besedila ali na info@lavitas.si … PRISPEVEK NA TRR: 55€

Ste kdaj razmišljali o dihanju?

Kako diham?

Ali diham pravilno?

Vdihnem dovolj zraka?

Diham plitko ali s celim telesom?

Je moj dih dolg in globok ali hiter in kratek?

Se vsak dan dovolj prediham, da nahranim svoje celice, ki tako

Pridno delajo zame?

Se znam umiriti z dihanjem?

Ker je DIHANJE tako ključnega pomena, sem se odločila, da vam pomagam ozavestiti naše naravno dihanje in ga prenesti iz mirnega stanja v aktivnega, torej v gibanje.

Ste kdaj razmišljali, kako dihate, ko hitite, ko ste pod stresom?

Ne prav globoko in s celim telesom kajne?

Sedaj je čas, da tudi to področje ozavestite in ga vključite v svoj vsakdan.

Boste videli, koliko se vam bo spremenilo življenje?

Bolj mirni boste zaradi predihanosti telesa in mišic bodo notranji procesi bolje delovali – popravila se vam bo presnova, prebava, tisti, ki vas vedno zebe, se bo tudi telesna temperatura uravnala po celem telesu, mišice bodo dobivale dovolj svoje osnovne hrane – kisika in bodo posledično bolj prekrvavljene in bomo imeli tudi manj bolečin v telesu, saj dihanje sproti tudi sprošča celotno telo, lahko tudi predihavamo samo določeno mišico, v kateri čutimo bolečino, zategnjenost in na ta način vse to nelagodje sprostimo.

Vidite, kako zelo je pomembno dihanje, veliko bolj kot si mislimo in mu damo pozornosti!

Zato vas vabim na

delavnico DIHANJA – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE,

na kateri se boste spomnili in ozavestili tisto kar že znate 🙂

SPOZNALI BOSTE PREPROSTE DIHALNE TEHNIKE IN VAJE, katere vam bodo pomagale do BOLJŠEGA POČUTJA in bolj KVALITETNEGA BIVANJA 🙂

Naredili bomo kar nekaj vaj, katere vam bodo pomagale pri dihanju skozi celo telo in seveda to dihanje tudi prenesli v prakso, da boste videli, na kakšen način pristopiti h gibanju in hkrati obdržati naravno dihanje celega telesa.

Delavnici sem tokrat dodala še par dihalnih tehnik, katere vam bodo pomagale pri odpravljanju stresnih ali začetnih bolečin in vključila sem začetno in zaključno meditacijo z kristalnimi posodami, kristalno harfo, zvončki,… Na začetku, da se popolnoma sprostite od zunanjega vašega osebnega sveta in tako kar največ odnesete od delavnice dihanja. Na koncu vas popeljem skozi sprostitveno vajo s pomočjo teh svetih glasbil v globoko sprostitev in vas pripravim na bolj umirjen nov delovni teden.

 

Delavnica DIHANJA – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE  

V FEBRUARJU

KDAJ: 25.2.2023, ob 10.00-13.00

V MARCU

KDAJ: 24.3.2023, ob 18.00-21.00

KJE: prostori LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru, Ob dravi 6, Maribor

OBVEZNE SO PRIJAVE NA :  obrazec zraven besedila ali na info@lavitas.si.

PRISPEVEK: 55€

 (prispevek poravnate pred prihodom na TRR,  zato obvezne prijave na obrazec ali  mail, kjer dobite vse ostale podatke).

MESTA SO OMEJENA, ZATO SI JIH REZERVIRAJTE PRAVOČASNO  

 

Obvestilo:

Delček delavnice dihanja lahko tudi spremljate v sklopu vaj programa VITAS ENERGY ON LINE. Tako da tiste, ki vas zanimajo dihalne vaje kot trening, se nam lahko pridružite v gibalni skupini on line. Več infos in prijava klikni  TUKAJ.

Lahko pa se mi pridružite vadbi tudi v živo, kjer tudi na začetku vadimo dihanje s celim telesom❣

Več infos in prijave klikni TUKAJ.

Mogoče se pa vidimo v skupini 🙂

 

Delavnica dihanja – ozavestimo naravno dihanje vam razširi obzorja…

NEKAJ VEČ BESED O MENI IN ZAKAJ OZAVESTITI NARAVNO DIHANJE

Sem Mojca Ribič, večni analitik in raziskovalec življenja, gibanja,…Že od nekdaj me zanimajo tiste nevidne skrivnosti funkcioniranja življenja in njegove globine. Zato me je tudi pot peljala po vseh področjih, katere so me pritegnile in zanimale, da lahko danes odkrivam globine, katere lahko z veseljem delim z vami.

Zaljubljena sem v zvok, glasbo in vse kar lahko iz njega ustvariš, ali je to gibanje skozi glasbo. Ali je to sproščanje skozi glasbo in iskanje samega sebe in svojih resnic. Zato sem v preteklosti veliko preplesala, prepela, se aktivno ukvarjala z različnimi vadbami, kot je aerobika različnih vrst, joga, sproščanje ob glasbi, delovala na vseh teh področjih kot plesni učitelj in inštruktor aerobike in skupinskih vadb.

Skozi vsa ta leta raziskovanj in pridobivanj različnih znanj, predvsem pa izkušenj vseh vrst sem ugotovila, kaj ljudje še potrebujemo za boljše funkcionalno, lahkotno življenje.

Ker znam prisluhniti ljudem že od nekdaj, prisluhniti njihovim potrebam, izzivom,… Sem tem dodala skozi vsa leta pridobljeno znanje in rodila se je moja vadba, VITAS ENERGY, s popolnoma drugačnim pogledom in pristopom h gibanju. Ker je tudi pri vadbi ključen dejavnik ozaveščanje pravilnega naravnega gibanja in ker se mi zdi to zelo pomembno v našem sodobnem svetu, sem se tudi odločila za samostojno tri do šesturno delavnico, katera vas bo spomnila na pristno in naravno dihanje, ki ga vsi zelo dobro poznamo. 🙂

 

Delavnica dihanja – ozavestimo naravno dihanje poudarja, da je…

DIHANJE KOT OSNOVNA ŽIVLJENJSKA FUNKCIJA 

Dihanje je osnovna življenjska funkcija, o kateri ne razmišljamo kaj dosti kajne? Je pač samoumevna, katero pridobimo z rojstvom. Z njo se kaj dosti ne ukvarjamo in ji ne posvečamo neke pozornosti. Dokler človek živi umirjeno, ustaljeno, sproščeno življenje, v skladu s samim seboj in svojimi željami in občutjih, in se ne obremenjuje s svojim življenjem, je tudi dihanje naravna funkcija, katera poteka samoumevno in pravilno v njegovem telesu.

Ko pa se posameznik začne obremenjevati z različnimi stvarmi v življenju, ko je izpostavljen hitremu tempu življenja, ko ga obišče stric stres, takrat se pa naravni procesi začnejo rušit v telesu. Spremeni se dihanje, presnova, prebava,…vsi notranji procesi se v telesu spremenijo na nenaravno delovanje in vrže nas ven iz ravnovesja.

 

Delavnica dihanja – ozavestimo naravno dihanje oznanja…

POSLEDICE NEPREDIHANOSTI

Zato se posledično počutimo utrujeno, brezvoljno, razočarano, smo nezadovoljni sami s seboj in posledično tudi z okolico. Spremljajo nas napetosti v telesu in mišicah, imamo zelo nizki prag tolerance, smo pogosto jezni, vzkipljivi,…skratka smo nezadovoljni s samim seboj. Takrat se niti ne zavedamo, da ne živimo v svojem ravnovesju, dokler nas nekaj ne ustavi in prisili, da se ustavimo in pogledamo vase. Pogledamo svoje življenje, kaj delamo narobe, kaj nas je pripeljalo do svojega neravnovesja.

Pot do osebnega ravnovesja se začne z zavedanjem, z zavedanjem, da z nami nekaj ni OK, da nismo zadovoljni sami s seboj in s svojim življenjem. Ko pridemo do te točke, smo naredili že veliko ali pa nič, če seveda se iz te točke ne premaknemo naprej. 🙂

delavnica dihanja - ozavestimo naravno dihanje

DELAVNICA DIHANJA – ozavestimo naravno dihanje

Torej sedaj je ključni trenutek, ko se zavedamo, da bomo morali zapustiti zakoreninjene vzorce, ki smo jih ponavljali skozi življenje, kateri nam niso najbolje koristili in prinesli ravnovesja. Ali so to slabe navade kakršnekoli- hitra, nepravilna hrana, premalo spanja, stresno-hitro življenje,… Ali pa družinski vedenjski-privzgojeni vzorci… Kakorkoli, potrebno je v tem trenutku narediti korak naprej, sprejeti odločitev za spremembo in jo nato tudi začeti živeti. Te spremembe pa najlažje začnemo spreminjati z osnovno življenjsko funkcijo, kot je dihanje .

 

Delavnica dihanja – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE

Ko ozaveščamo naravno dihanje, katerega poznamo že celo življenje, se tudi procesi v telesu uravnovešajo na svojo naravno frekvenco in delovanje. Tako se lahko umirimo in mirno zaživimo. Ko živimo v miru, lažje funkcioniramo na vseh področjih. Če smo v sebi mirni in znamo ohranjati ta mir v sebi, se znamo obvladati tudi v bolj kaotičnih in stresnih situacijah, katere nam življenje prinese na pot.

Le te so posledica zunanjega ali pa tudi našega notranjega sveta. Ko moramo nekaj razrešiti sami s seboj, ko nam nekaj ne funkcionira v življenju, se to odzove v katerikoli obliki, ali v obliki bolečine, jeze, žalosti razočaranja, bolečine v telesu. Ljudje smo različni in vsak na svoj način izrazi svoje neravnovesje.

Torej, ko nismo v skladu s samim seboj, ko živimo v zunanjem svetu, takrat se vsi naravni procesi v telesu počasi začnejo prilagajati zunanjemu svetu. Živimo v novodobnem hitrem svetu, vse se dogaja hitro, vse se mora narediti hitro. Obkroža nas milijon nekih informacij, katere nas oddaljujejo od nas in naše notranje resnice. Tako se vsemu temu potem tudi naš notranji svet prilagodi in s tem se oddalji od našega pristnega naravnega delovanja. Seveda če nismo v stiku s samim seboj, nas ta zunanji svet potegne za seboj in oblikuje v nekoga, katerega on želi. Posledično ne živimo svojih želja, ampak želje zunanjega sveta.

 

Delavnica dihanja – ozavestimo naravno dihanje ozavešča…

O DIHANJU

Na delavnici dihanja – OZAVESTI NARAVNO DIHANJE govorimo o dihanju. DIHANJE je zelo pomembna stvar, ker z dihanjem se tudi življenje na zemlji začne. Tako je zelo pomembno, da ohranjamo to naravno dihanje skozi celo naše življenje, pa ni važno v katero pustolovščino nas vrže. Ker naravno dihanje nam ohranja stik s samim seboj, s svojimi željami in notranjim mirom. Globok vdih in izdih nam omogoča, da se umirimo, s tem se umirijo tudi vsi procesi v telesu in se naravnajo na naravni proces. Le ta nas pripelje zopet nazaj k sebi in svojemu ravnovesju.

Zato ozaveščajte dihanje. Sploh ko ste pod stresom, ko hitite, se ustavite za minuto in globoko dihajte s celim telesom. Posledično se bodo umirili vsi procesi v telesu. Se bodo naravnali na naraven – pravilen proces, posledično se bodo umirili tudi občutki, misli. Zopet boste lahko jasno razmišljali, dobivali boste kreativne, ustvarjalne ideje. Tudi energija se vam bo povrnila, kakšna bolečina v telesu ali mišici, ki je bila stresne narave bo izginila.

Svet boste videli iz druge, bolj mirne – pozitivne perspektive. Lažje boste živeli in ustvarjali tako življenje, kot si ga boste vi zaželeli.

Hvala, ker ste mi prisluhnili 🙂

Sedaj pa hitro rezervirat’ svoje mesto 😉

Se vidimo.:)

Vitas pozdrav

Mojca Ribič, lavitas.si

 

Več o pravilnem dihanju si lahko tudi preberete v članku  tukaj .

Za vsakdanje samostojni trening, si lahko izberete trening dihanja v moji vitas energy skupini ON LINE (prijavi se TUKAJ) ali v živo (prijavi se TUKAJ).

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ ?
NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linku klik klik TUKAJ.

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje. ?

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Prijava na delavnico DIHANJA –

OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE

piši mi na info@lavitas.si

Delite na družbenih omrežjih ...


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

S spletno stranjo www.lavitas.si upravlja podjetje Mojca Ribič s.p., Zg. Duplek 49c, 2241Sp. Duplek; LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru.  Tako vam vsem obiskovalcem te spletne strani posreduje te informacije za boljše razumevanje in boljšo medsebojno komunikacijo. Seznanjamo vas s splošnimi pogoji poslovanja z namenom, da bi bilo naše sodelovanje čimbolj pristno in brez kakršnihkoli zapletov, saj želimo delovati v najvišje dobro nas vseh.

 

Storitve ponudnika Mojca Ribič s.p. obsegajo vse storitve, ki se tržijo pod storitveno znamko LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru, katere lastnica je MOJCA RIBIČ; še posebej le-te so:

Navajamo glavne storitve, le te se lahko menjujejo in dodajajo nove, saj imamo tak način dela, da se na podlagi vaše odzivnosti tudi prilagajamo vašim potrebam in željam.

 

Osnovni pojmi:

Ponudnik storitev je podjetje Mojca Ribič s.p., Zg. Duplek 49c, 2241 Sp. Duplek; LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru, , z davčno številko 16838220 (v nadaljevanju ponudnik).

Naročnik storitev podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru je vsaka pravna ali fizična oseba, ki je preko spletnih strani ali na kakšen drug pisni način naročila storitve ponudnika (v nadaljevanju naročnik).

Uporabnik storitev podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja storitve ponudnika (v nadaljevanju uporabnik).

Stranka podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru je vsak Naročnik ali Uporabnik storitev podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru, (v nadaljevanju stranka).

 

Splošni pogoji poslovanja in uporabe storitev so zavezujoči za vse stranke in ponudnika storitev. Splošni pogoji imajo skupaj z opravljenim naročilom storitev preko spletnih strani ponudnika naravo pogodbe, sklenjene med ponudnikom in naročnikom. Če ponudnik in naročnik skleneta pogodbo v pisni obliki, imajo določila pisne pogodbe prednost pred določili Splošnih pogojev. Za vsa določila, ki niso urejena s temi Splošnimi pogoji, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu ter Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Ponudnik storitev si pridržuje pravico do spremembe določil Splošnih pogojev kadarkoli in brez predhodnega obvestila Strankam, za zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonodajo ter internimi poslovnimi akti. Za datum spremembe se šteje objava na straneh www.lavitas.si. Če v 10 dneh po objavi sprememb Stranka ne ugovarja, se smatra, da se s spremembami strinja.

 

Vsa vsebina na spletni strani www.lavitas.si je avtorsko delo MOJCE RIBIČ in ima lastniške vse pravice nad njimi. Prepovedano je vsakršno kopiranje ali distribucija brez dovoljenja ponudnika. Naročnik in izvajalec sta dolžna se vzdržati kakršnega koli posredovanja kakršnih koli informacij, ki se nanašajo na naročnika ali izvajalca ali na z njima povezane osebe, če to ni v naprej odobreno s strani odgovornih oseb oziroma, če za to ni izrecnega pooblastila.

 

V primeru, da kršite katerokoli točko poslovnega sodelovanja, vas lahko nemudoma pozovemo o prekinitvi sodelovanja in odstranimo vse vaše podatke brez predhodnega obvestila in brez povračila denarja oz. brez povračila nastalih stroškov zaradi ukinitve storitev.

 

V primeru kakršnegakoli dejanja naročnika ali uporabnika, ki je v nasprotju z veljavno slovensko ali mednarodno zakonodajo ali v primeru grobega kršenja Splošnih pogojev, ima ponudnik pravico uporabniku takoj, brez predhodnega obvestila, prekiniti dobavo storitev in sodelovanja, ne glede na dejansko poslovno škodo, ki bi jo naročnik s tem posegom lahko utrpel.

Ponudnik in naročnik spore rešujeta sporazumno. V nasprotnem primeru spore rešuje stvarno pristojno sodišče v Mariboru.

 

PLAČILNI POGOJI:

Vse cene na spletnih straneh so v evrih (€) in ne vsebujejo zakonsko predpisanega davka na dodano vrednost, saj nismo DDV zavezanci, razen v primerih, ko je določeno drugače. V kolikor določena specifična storitev ni navedena na spletnih straneh ponudnika, jo lahko naročnik dobi po pisnem zahtevku naročnika.

Cenik storitev je vedno objavljen na spletnih straneh Ponudnika in se lahko za prihodnje obračunsko obdobje spremeni brez predhodnega obvestila. Za datum spremembe se šteje datum objave na spletnih straneh. Podjetje Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru ne bo odgovorno naročniku niti kateri koli tretji osebi za popravke, spremembe cen ali opustitev storitev.

Stranka se obvezuje, da bo ponudniku plačevala nekatere storitve do 15. v tekočem mesecu (skupinske gibalne dejavnosti,…) , nekatere pa predenj jih bo koristila (individualne ure, različne terapije, meditacije, delavnice, seminarji,…). V primeru neplačila po desetih (10) delovnih dneh ima ponudnik pravico prepovedati vstop na katerokoli dejavnost, ki jo ponudnik izvaja oz. na trenutno, za katero stranka ni poravnala svoje obveznosti. Sledi tudi takojšen izpis iz skupinske gibalne dejavnosti. Stranka se lahko ponovno vpiše v katerikoli program, vendar mora vsako storitev plačati v naprej.

Za naročilo storitev velja kakršno koli naročilo, ki jo stranka posreduje ponudniku v pisni, ustni ali elektronski obliki. V primeru, da stranka ne zahteva povratnega sporočila o ceni storitve, se smatra, da je seznanjen s tekočim cenikom storitev, ki je tudi objavljen na spletni strani www.lavitas.si.

Za prekinitev sodelovanja med ponudnikom in stranko velja PISNA ODPOVED v tekočem mesecu za skupinske gibalne dejavnosti; za vsa druga naročila ( delavnice, seminarji, individualne ure,…) morate svoj neprihod PISNO sporočiti vsaj 5 delovnih dni pred prihodom, v nasprotnem primeru vam zaračunamo nastale stroške v 50% vrednosti dolga zaradi vašega neprihoda na določeno uro, delavnico,…. Torej ponudnik in stranka pa lahko tudi kadarkoli in brez odpovednega roka s pisnim obvestilom drugi stranki prekineta sodelovanje, če katerakoli stran grobo krši določila tega sodelovanja.

Naročnik se obvezuje, da bo do dneva prekinitve sodelovanja poravnal vse obveznosti iz naslova sodelovanja oz. prijave na katerokoli našo storitev. Če se naročnik v primeru predplačila odloči predčasno prekiniti sodelovanje, ni upravičen do povračila vnaprej plačanega zneska.

 

VAROVANJE PODATKOV

Ponudnik in naročnik se obvezujeta, kot poslovno tajnost varovati vse podatke, do katerih bosta prišla pri svojem poslovnem sodelovanju, ves čas sodelovanja, in da bosta vse pridobljene podatke iz naslova sodelovanja varovala vsaj še deset (10) let po prenehanju sodelovanja.

Naročnik mora upoštevati splošne pogoje ponudnika in obstoječo zakonodajo glede objave in nudenja informacij in storitev ter odgovarjati za vse posledice dovoljene ali nedovoljene uporabe naročenih storitev ponudnika, ki izhajajo iz dogovora, s strani tretje osebe.

Naročnik se strinja, da bo upošteval predpise v zvezi z avtorskopravnim varstvom in zagotavlja, da bodo vse informacije uporabljal za svoje osebne namene.

Naročnik z opravljenim naročilom storitev dovoli ponudniku pošiljanje informacij, obvestil in anketnih vprašalnikov, ki so neposredno povezani s storitvami ponudnika, na e-pošto naročnika oz. na njegov mobilni aparat, za nedoločen čas. Naročnik lahko s pisno željo zavrne prejemanje teh obvestil.

 

Ob vzpostavitvi komunikacije z podjetjem Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru se uporabnik strinja, da podjetje Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru pridobljene podatke uporabi pri elektronski komunikaciji z uporabnikom. Komunikacijske kanale uporabljamo za obveščanje o novostih in akcijah naših izdelkov in storitev. Vsak uporabnik iz naših mailing list ima možnost da se odjavi na prejemanje naših elektronskih oz. SMS sporočil. Vsa prejeta elektronska in SMS sporočila od podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru so brezplačna.

 

Obisk spletne strani www.lavitas.si in uporaba njenih vsebin in storitev je popolnoma na lastno odgovornost.

 

Uporaba spletne strani www.lavitas.si, je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z internimi uporabniškimi navodili, kot tudi z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo vsebin spletne strani www.lavitas.si izrecno soglašate z njegovo vsebino in z vsako prijavo vstopate v pogodbeno razmerje s podjetjem Mojca Ribič s.p., in tako potrjujete, da ste sposobni biti nosilec pravic in obveznosti iz tega pogodbenega razmerja. Obvezujete se, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit način. Izključno ste odgovorni za poznavanje in spoštovanje vseh zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki se nanašajo na vašo uporabo tega spletnega mesta.

NA SPLOŠNO

Spletna stran je bila postavljena v dobri veri ozaveščanja ljudi na podlagi mojih predhodnih izobraževanj pri različnih svetovno in domače priznanih učiteljih, avtorjih, predavateljih gibalnih in duhovnih voda ter lastnih izkušenj in izkušenj drugih ljudi, katere so najbolj dragocene in učinkovite.

Vsebina in funkcionalnost naše spletne strani so vam ponujene v pisni obliki, kot so zapisane, brez kakršnihkoli drugih jamstev. Vse vsebine, katere so podane, so namenjene ozaveščanju ljudi, podajanju različnih razmišljanj, na podlagi svojih izkušenj in doživljanj. Ukvarjamo se s preventivo, torej ozaveščamo naravno, svobodno gibanje, ki ga želimo predstaviti na čim bolj lahkoten in svoboden način, hkrati pa se želimo dotakniti tudi notranjega miru in sprostitve samega sebe, zato poudarjamo, da nikakor ne zdravimo ali ozdravljamo ljudi, ampak samo ozaveščamo vidik preventivnega dobrega – boljšega počutja. Poskušamo ozaveščati samo naš način gibanja in razumevanja le tega, do katerega smo prišli skozi dolgoletna izobraževanja in delovanja-torej ukvarjanja z ljudmi.

 

Za vse vsebine, ki so podane ali na spletu ali na naših gibalnih urah, individualnih svetovanjih, predavanjih, delavnicah,…posameznik v celoti prevzema odgovornost na kakšen način bo te informacije sprejel  in jih nato uporabljalPoudarjamo, da naša dejavnost ne spada pod uradno priznano obliko katerokoli terapevtske pomoči ali kakršenkoli uradno priznani učni program. Naš namen je samo ozaveščanje, kar pa nima nobene povezave z zdravljenjem ali uradnim terapevtskim pristopom pomoči ljudem. Zato v primeru kakršnihkoli osebnih ali zdravstvenih (fizičnih ali psihičnih) težav ter dvomov o primernosti vadbe in drugih naših svetovanj ali storitev glede obiska, vas naprošamo, da se posvetite z uradnim zdravstvenim osebjem ali uradnim terapevtom.

 

Podajamo vam samo različne pristope h gibanju, za katere smo sami na lastnih izkušnjah ugotovili, da delujejo, ne moramo vam pa zagotoviti, da bo vam naš pristop dal enake rezultate kot nam ali drugim, saj smo si ljudje različni in vsako informacijo, dejanje dojemamo drugače, svojevrstno in tako si tudi vsak sam ustvari svojo edinstveno izkušnjo.

 

Zelo podobno je pri svetovanjihdelimo z vami znanje, izkušnje in različne vidike razumevanja življenja na različnih življenjskih področjihna podlagi katerih vam želimo pokazati širino razumevanja življenja na splošno ali specifično na  njegovih posameznih situacijah. Namen ozaveščanja je, da vam pokažemo različne načine in poti k boljšemu počutju in tudi k bolj kvalitetnemu načinu življenjaNe moramo pa vam zagotoviti, da vam bo naš način ustrezal in vam zagotovil popolno kvaliteto življenja. Le to si lahko ustvarite samo sami.

 

Vaša prisotnost na naših urah (ali gibalnega ali svetovalnega značaja) je popolnoma vaša odgovornost. Ko obiščete našo spletno stran in/ali se prijavite in naročite na katerikoli naš program, se strinjate z vsemi našimi navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost.

 

Vsa vsebina, katera je zapisana na spletni strani, katera se predava na skupinskih ali individualnih urah, delavnicah,predavanjih…je avtorsko zaščitena pod blagovno znamko LA VITAS, TEMPELJ GIBANJA IN NOTRANJEGA MIRU, VITAS ENERGY ® . Lastnik blagovne znamke je Mojca Ribič. Blagovna znamka je zaščitena z zakonom o intelektualni lastnini, zato vsakršno kršenje tega zakona – kopiranje in uporaba enakih pojmov rešuje pooblaščeno sodišče.

 

Tako se zavezujete, da ne boste uporabili naše spletne strani in njenih/naših vsebin in storitev za protipravno ravnanje ali vzpodbudili tretjo osebo v to ravnanje, da ne boste uporabljali naših vsebin ali storitev za kakršnekoli nezakonite namene.

 

Prepovedano je tudi kakršnokoli drugo kopiranje, posnemanje, razmnoževanje, izvajanje, objavljanje, prenašanje, ustvarjanje izpeljank naših spletnih in drugih vsebin in uporaba le teh za lasten poslovni namen ali uporabljati naše vsebine in dejavnosti v kakršnekoli nezakonite namene. Torej vse naše vsebine in dejavnosti so striktno namenjene za lastno in nekomercialno uporabo.

 

V imenu podjetja Mojca Ribič s.p. in vseh drugih, kateri delajo in sodelujejo z nami, izključujemo  vsakršno odgovornost za kakršnokoli morebitno nastalo škodo, ki bi lahko nastala ob nepravilnem dojemanju naših vsebin, storitev ali nepravilni uporabe le teh; ali iz vaše nepravilne uporabe vsebin naše spletne strani.

 

Podjetje Mojca Ribič s.p., kot upravitelj spletne strani www.lavitas.si, si pridržuje pravico zaradi širjenja dejavnosti ali kakršnegakoli drugega tehtnega razloga do občasnih sprememb vseh splošnih ali plačilnih pogojev, le te postanejo veljavne takoj po objavi na naši spletni strani www.lavitas.si.

 

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

Od petka, 25. 5. 2018 naprej velja Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Ker uvaja v dosedanjo ureditev varovanja osebnih podatkov novosti, med katerimi je tudi nova opredelitev privolitve posameznikov, morate potrditi, da še vedno želite prejemati naše brezplačne E-novice in promocije.

 

V podjetju Mojca Ribič s.p. spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek obrazca za prijavo na E-novice in promocije skrbno varovali, kar pomeni, da bomo vaš e-naslov uporabljali izključno za pošiljanje E-novic in promocij in ga ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Preko e-novic in promocij vas bomo obveščali o novostih, trendih in dobrih praksah na področjih gibanja, rekreativnih dejavnostih, dobrega počutja, zdravega-kvalitetnega življenja in drugih podobnih tematikah. Obveščeni boste o najnovejših dogodkih, ki se bodo odvijali pri nas in seveda o vseh ugodnostih, katere bomo skreirali samo za vas. V kolikor nam prejemanja ne boste potrdili, vam bomo e-novice in promocije ne bomo morali pošiljati.

 

 

POSEBNO OPOZORILO:

Včasih se lahko tudi zgodi, da nekdo drug namesto vas v naš obrazec vpiše vaš elektronski naslov in vas prijavi brez vaše vednosti. Tako vam podajamo razlago, na kakšen način delujejo naši kontaktni obrazci. Torej elektronski naslov, s katerim se VI vpišete za e novice in promocije, preverimo tako, da vam na elektronski naslov, ki ste ga podali ob vpisu, samodejno pošljemo potrditveno sporočilo s povezavo, na katero morate klikniti, da vpis potrdite in se tako  dokončno izvede. S tem preprečimo, da bi vas na spletno stran prijavil kdorkoli drug, kateri nima dostopa do vašega elektronskega naslova. Kljub vsem varnostnim ukrepom se pa še vedno lahko zgodi, da katerikoli spletni uporabnik v katerikoli naš spletni obrazec za vpis ali prijavo vpiše vaš elektronski naslov, s čimer boste nanj prejeli potrditveno elektronsko sporočilo za vpis ali potrebne podatke za nadaljnje delovanje. V tem primeru vas prosimo, da to sporočilo ignorirate, ali nam lahko tudi pisno sporočite, da je bila pomota, oziroma, da se niste sami prijavili in bomo potem stornirali naročilo za vpis ali kakršnokoli drugo prijavo in tako ne boste dobili nobenega našega elektronskega sporočila več. Tehnološko je nemogoče imeti nadzor nad takšno vrstnimi dejanji, zato Mojca Ribič s.p. in Mojca Ribič osebno  ne odgovarjata za morebitne tovrstne primerke.

 

Vsa naša komunikacija poteka preko emailov, tako da se preko te komunikacije ustvarja tudi email baza podatkov, katera se striktno uporablja samo v poslovne (vodenje lastnih evidenc) in točno dogovorjene namene, s katerimi se seveda strinjate, torej za obveščanje naših vsebin, dogodkov, novosti… in medsebojno komunikacijo ter s tem lažje sodelovanje. Torej vsi vaši osebni podatki, ki nam jih z vašimi prijavami posredujete so skrbno varovani s kodeksom Varovanja osebnih podatkov.

 

Ko se prijavite na katerokoli našo storitev, imate možnost, da se lahko tudi hkrati prijavite na e novice in promocije. Kako, da na tem področju odkljukate kljukico in nato potrdite povratni mail, drugače e novic in promocij ne boste dobivali. V primeru, da ne želite več z nami sodelovati, prejemati naših e novic in promocij, se preprosto lahko odjavite, tako da pošljete ključne besede ODJAVA OD E NOVIC IN PROMOCIJ  ali ODJAVA OD VADBE VITAS ENERGY na naš mail info@lavitas.si. Ali preprosto kliknete v našem poslanem mailu na besedo ODJAVA, kar velja samo za e novice in promocije; od ostalih prijav se morate odjaviti pisno po emailu..

 

V podjetju Mojca Ribič s.p.  – LA VITAS tempelj gibanja in notranjega miru spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek obrazca za prijavo na E-novice in promocij ali kateregakoli drugega prijavnega obrazca skrbno varovali, kar pomeni, da bomo vaš e-naslov uporabljali izključno za pošiljanje E-novic in promocij oziroma hitro obveščanje sprememb in novosti glede dane prijave in ga ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate, zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Naročnina na E-novice in SMS novice velja do preklica.

 

Vaše posredovane podatke bo upravljalo podjetje Mojca Ribič s.p. – LA VITAS tempelj gibanja in notranjega miru. Podatke bomo uporabili v namen pošiljanja E-novic, torej, kot smo že omenili zgoraj, za obveščanje naših vsebin, dogodkov, novosti… in medsebojno komunikacijo ter s tem lažje sodelovanje. 

 

KADARKOLI LAHKO ZAHTEVATE:

Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali s skrbnostjo in v skladu z zakonodajo.

Po odjavi od prejemanja E-novic in promocij bomo vaš e-naslov premaknili v evidenco odjavljenih uporabnikov.

Z našimi podatki zraven nas upravlja še izključno podjetje z dejavnostjo spletnega gostovanja, ki spoštuje in deluje v skladu z GDPR.

 

SPLOŠNI POGOJI VSEH VRST VADB

ŠE NEKAJ BESED NA PRAKTIČNI DEL, KATEREGA IZVAJAMO V NAŠIH PROSTORIH:

Na naših urah se trudimo po najboljših močeh pomagati vsakemu soudeležencu pri uri, da mu na najbolj lahkoten in enostaven način obrazložimo potek gibalnih vaj in njihovo izvedbo. Ne moremo vam pa zagotoviti, da boste te informacije pravilno v prvem poskusu že izvedli ter jih tudi kasneje popolno izvajali, saj je to tudi odvisno od vaših gibalnih navad in traja kar nekaj časa, da deprogramiramo mišice v pravilen gib, če je bil predhodno narobe naučen ali napačno izvajan dalj časa. Zato vam ne moremo zagotoviti rezultatov čez noč, ker je to proces, ki traja, pri nekaterih pride do spremembe hitreje, drugi potrebujejo več časa, odvisno tudi kako napačno in koliko dolgo ste določen (napačen) gib izvajali. Zato obiskujete vadbene ure na lastno odgovornost in za poškodbe ne odgovarjamo, saj ne poznamo vaše gibalne in zdravstvene zgodovine. V primeru kakršnihkoli bolečin se obrnite na vašega zdravnika, saj mi izvajamo preventivo za boljše počutje in bolj stabilno  gibanje. Če ste v preteklosti imeli kakršnokoli poškodbo hrbtenice ali kjerkoli drugje, vas lepo prosimo, da nam to pred vpisom poveste in se tudi pred tem najprej posvetujete s svojim zdravnikom, ali je vadba primerna za vas ali ne, saj ne moremo prevzemati odgovornosti za vaše zdravje in gibalni razvoj.

 

Iskreno se trudimo, da se izboljša in vaša gibalna sposobnost in vaše dobro počutje, saj so vaje preverjene in iz izkušenj povedano učinkovite, vendar pa smo ljudje različni in imamo tudi različno mišično skulpturo in sposobnosti in nenazadnje tud različno gibalno zgodovinoZato bodite odgovorni do sebe, rezultati prihajajo počasi in  postopoma, saj vsaka sprememba rabi svoj čas in vsak posameznik prehodi svojo edinstveno pot do svojega osebnega gibalnega cilja.

 

Priporočamo, da prinese vsak vadeči s seboj flex-blazino za na tlabrisačo, udobna oblačila in obvezna je steklenica vode, saj med vadbo izgubljamo veliko tekočine, katero moramo sproti nadomestiti, da ne pride do izsušenosti in slabega počutja na uri sami. V vadeči prostor pridite ali v copatih ali bosi, obutev prosimo pustite v garderobah ali v za to namenjenih prostorih. Za VAŠO LASTNINO NE ODGOVARJAMO, zato prosimo, da s svojo lastnino razpolagate sami odgovorno in vestno.

 

Prijava na vadbo velja samo za šolsko leto. Torej vadba se izvaja od septembra ali oktobra tekočega leta, pa do maja ali junija naslednjega leta, nato se morate na vadbo ponovno prijaviti. V primeru različnega povpraševanja je seveda tudi izvedba vadbe temu prilagojena, zato je zelo variabilen čas poteka vadbe. Tudi lokacija vadbe je vedno predhodnje objavljena in vadečim obveščena.

Ob potrjeni prijavi ali s podpisom se tudi strinjate in dovoljujete, da podjetje LA VITAS, Mojca Ribič s.p.  v propagandne namene uporablja slike iz skupinskih vadb, individualnih ur, delavnic, predavanj, predstavitev in drugih dogodkov ali aktivnosti. Seveda boste predhodno o vsakem slikanju obveščeni in takrat imate še vedno možnost, da odstopite od skupnega slikanja.

 

POMEMBNO: ko se prijavite na vadbo, soglašate tudi s ceniki in plačilnimi pogoji, ki so navedeni na naši spletni strani www.lavitas.si. Zato vas še enkrat opozarjamo, če se enkrat prijavite in po določenem času ugotovite, da vam vadba ne ustreza, vas lepo prosimo, da se takrat TAKOJ tudi odjavite, v nasprotnem primeru, vam bo prispevek rekreacijske vadnine še kar naprej obračunan, dokler se ne boste pisno odjavili. Hvala za razumevanje.

 

Iskreno se vam zahvaljujem za vaš čas, katerega ste si vzeli, da bi spoznali naš način delovanja in sodelovanja z vami. Iskreno se trudim vsak dan, da bi izboljšali potek dela in seveda delovali v skupno najvišje dobro :).

 

Veselim se druženja z vami ter deljenja in pridobivanja novih izkušenj, katere nas v življenju tako zelo bogatijo. :))))

Vitas pozdrav.

Mojca Ribič, Lavitas.si

DARILO ZA VAS:

Brezplačni video nasvet o PRAVILNI DRŽI

Vnesite vaše podatke in na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video O PRAVILNI DRŽI v vseh prostorskih nivojih.

  Ime in priimek*:

  E-naslov:

  Želim brezplačne LA VITAS e-novičkeNe želim e-novičk

  Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

  Privacy Settings saved!
  Nastavitve zasebnosti

  Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

  Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

  ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
  SPREJMI VSE PIŠKOTKE