Delavnica DIHANJA – ozavestimo naravno dihanje

Delavnica DIHANJA – ozavestimo naravno dihanje

DELAVNICA DIHANJA – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE

1. KJE: LA VITAS prostori MB … KDAJ:še sporočim 😉 OBVEZNA PRIJAVA: piši mi na info@lavitas.si … PRISPEVEK: 80€

Ste kdaj razmišljali o dihanju?

Kako diham?

Ali diham pravilno?

Vdihnem dovolj zraka?

Diham plitko ali s celim telesom?

Je moj dih dolg in globok ali hiter in kratek?

Se vsak dan dovolj prediham, da nahranim svoje celice, ki tako

Pridno delajo zame?

Se znam umiriti z dihanjem?

Ker je DIHANJE tako ključnega pomena, sem se odločila, da vam pomagam ozavestiti naše naravno dihanje in ga prenesti iz mirnega stanja v aktivnega, torej v gibanje.

 

Ste kdaj razmišljali, kako dihate, ko hitite, ko ste pod stresom?

 

Ne prav globoko in s celim telesom kajne?

 

Sedaj je čas, da tudi to področje ozavestite in ga vključite v svoj vsakdan.

 

Boste videli, koliko se vam bo spremenilo življenje?

Bolj mirni boste. Zaradi predihanosti telesa in mišic bodo notranji procesi bolje delovali.  Popravila se vam bo presnova, prebava. Tisti, ki vas vedno zebe, se bo tudi telesna temperatura uravnala po celem telesu.

 

Mišice bodo dobivale dovolj svoje osnovne hrane – kisika in bodo posledično bolj prekrvavljene in bomo imeli tudi manj bolečin v telesu. Saj dihanje sproti tudi sprošča celotno telo❣ Lahko tudi predihavamo samo določeno mišico, v kateri čutimo bolečino, zategnjenost in na ta način vse to nelagodje sprostimo.

 

Vidite, kako zelo je pomembno dihanje, veliko bolj kot si mislimo in mu damo pozornosti!

 

Zato vas vabim na

delavnico DIHANJA - OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE

na kateri se boste spomnili in ozavestili tisto kar že znate 🙂

 

SPOZNALI BOSTE PREPROSTE DIHALNE TEHNIKE IN VAJE, katere vam bodo pomagale do BOLJŠEGA POČUTJA in bolj KVALITETNEGA BIVANJA 🙂

 

Naredili bomo kar nekaj vaj, katere vam bodo pomagale pri dihanju skozi celo telo in seveda to dihanje tudi prenesli v prakso, da boste videli, na kakšen način pristopiti h gibanju in hkrati obdržati naravno dihanje celega telesa.

 

Delavnici sem tokrat dodala še par dihalnih tehnik, katere vam bodo pomagale pri odpravljanju stresnih ali začetnih bolečin in vključila sem začetno in zaključno meditacijo z kristalnimi posodami, kristalno harfo, zvončki,

Na začetku, da se popolnoma sprostite od zunanjega vašega osebnega sveta in tako kar največ odnesete od delavnice dihanja.

Na koncu vas popeljem skozi sprostitveno vajo s pomočjo teh svetih glasbil v globoko sprostitev in vas pripravim na bolj umirjen nov delovni teden.

Delavnica DIHANJA – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE  

KDAJ: se vidimo jeseni

KJE: prostori LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru, Maribor

 

OBVEZNE SO PRIJAVE NA info@lavitas.si ali na obrazcu spodaj

PRISPEVEK: 80€

 (prispevek poravnate pred prihodom na TRR,  zato obvezne prijave na obrazec ali  mail, kjer dobite vse ostale podatke).

 

MESTA SO OMEJENA, ZATO SI JIH REZERVIRAJTE PRAVOČASNO  

 

Ker nekaj časa delavnice ne bo, je spodaj par predlogov, kako vseeno nekaj naredite na svojem DIHANJU❣

 

Obvestilo:

Delček delavnice dihanja lahko tudi spremljate v sklopu vaj programa VITAS ENERGY ON LINE. Tako da tiste, ki vas zanimajo dihalne vaje kot trening, se nam lahko pridružite v gibalni skupini on line. Več infos in prijava klikni  TUKAJ.

 

Lahko pa se mi pridružite vadbi tudi v živo, kjer tudi na začetku vadimo dihanje s celim telesom❣

Več infos in prijave klikni TUKAJ.

 

SOLO VITAS ENERGY – individualne ure in svetovanja – DIHALNE VAJE

Na vašo željo se dihanju posvetimo tudi na individualen način. Lahko se naročite na individualno uro dihanja, kjer pogledamo, kako dihate in na kakšen način. Potem seveda gremo skozi vaje, ki podpirajo celostno dihanje in ga seveda spodbujajo. Če želite delati na dihanju individualno se lahko prijavite na INDIVIDUALNI DIHALNI TRENING.

Na uri predelujemo predvsem ozaveščanje vašega dihanja, na kakšen način dihate, kje je vaš manko, da bi lahko zadihali s celim telesom?

Poudarek je seveda tudi na PRAVILNI DRŽI, katera je ključna, da se naš vdih s celim telesom lahko sploh zgodi… 

Na individualni dihalni trening se lahko prijaviš spodaj v obrazcu ali  klik klik TUKAJ.

Delavnica dihanja – ozavestimo naravno dihanje vam razširi obzorja…

NEKAJ VEČ BESED O MENI IN ZAKAJ OZAVESTITI NARAVNO DIHANJE

Sem Mojca Ribič, večni analitik in raziskovalec življenja, gibanja,…

 

Že od nekdaj me zanimajo tiste nevidne skrivnosti funkcioniranja življenja in njegove globine. Zato me je tudi pot peljala po vseh področjih, katere so me pritegnile in zanimale, da lahko danes odkrivam globine, katere lahko z veseljem delim z vami.

 

delavnica dihanja - ozavestimo naravno dihanjeZaljubljena sem v zvok, glasbo in vse kar lahko iz njega ustvariš, ali je to gibanje skozi glasbo. Ali je to sproščanje skozi glasbo in iskanje samega sebe in svojih resnic. Zato sem v preteklosti veliko preplesala, prepela, se aktivno ukvarjala z različnimi vadbami, kot je aerobika različnih vrst, joga, sproščanje ob glasbi, delovala na vseh teh področjih kot plesni učitelj in inštruktor aerobike in skupinskih vadb.

 

Skozi vsa ta leta raziskovanj in pridobivanj različnih znanj, predvsem pa izkušenj vseh vrst sem ugotovila, kaj ljudje še potrebujemo za boljše funkcionalno, lahkotno življenje.

 

Ker znam prisluhniti ljudem že od nekdaj, prisluhniti njihovim potrebam, izzivom,… Sem tem dodala skozi vsa leta pridobljeno znanje in rodila se je moja vadba, VITAS ENERGY, s popolnoma drugačnim pogledom in pristopom h gibanju

 

Ker je tudi pri vadbi ključen dejavnik ozaveščanje pravilnega naravnega gibanja in ker se mi zdi to zelo pomembno v našem sodobnem svetu, sem se tudi odločila za samostojno tri do šesturno delavnico, katera vas bo spomnila na pristno in naravno dihanje, ki ga vsi zelo dobro poznamo. 🙂

Delavnica dihanja – ozavestimo naravno dihanje poudarja, da je…

DIHANJE KOT OSNOVNA ŽIVLJENJSKA FUNKCIJA 

Dihanje je osnovna življenjska funkcija, o kateri ne razmišljamo kaj dosti kajne? Je pač samoumevna, katero pridobimo z rojstvom. Z njo se kaj dosti ne ukvarjamo in ji ne posvečamo neke pozornosti.

 

Dokler človek živi umirjeno, ustaljeno, sproščeno življenje, v skladu s samim seboj in svojimi željami in občutjih, in se ne obremenjuje s svojim življenjem, je tudi dihanje naravna funkcija, katera poteka samoumevno in pravilno v njegovem telesu.

delavnica dihanja - ozavestimo naravno dihanje

Ko pa se posameznik začne obremenjevati z različnimi stvarmi v življenju, ko je izpostavljen hitremu tempu življenja, ko ga obišče stric stres, takrat se pa naravni procesi začnejo rušit v telesu. Spremeni se dihanje, presnova, prebava,…vsi notranji procesi se v telesu spremenijo na nenaravno delovanje in vrže nas ven iz ravnovesja.

 

Delavnica dihanja – ozavestimo naravno dihanje oznanja…

 

POSLEDICE NEPREDIHANOSTI

Zato se posledično počutimo utrujeno, brezvoljno, razočarano, smo nezadovoljni sami s seboj in posledično tudi z okolico.

 

Spremljajo nas napetosti v telesu in mišicah, imamo zelo nizki prag tolerance, smo pogosto jezni, vzkipljivi,…

 

Skratka smo nezadovoljni s samim seboj.

 

Takrat se niti ne zavedamo, da ne živimo v svojem ravnovesju, dokler nas nekaj ne ustavi in prisili, da se ustavimo in pogledamo vase.

 

Pogledamo svoje življenje, kaj delamo narobe, kaj nas je pripeljalo do svojega neravnovesja.

 

Pot do osebnega ravnovesja se začne z zavedanjem, z zavedanjem, da z nami nekaj ni OK, da nismo zadovoljni sami s seboj in s svojim življenjem. Ko pridemo do te točke, smo naredili že veliko ali pa nič, če seveda se iz te točke ne premaknemo naprej. 🙂

delavnica dihanja,Razteg stranskih trupnih mišic

 

Torej sedaj je ključni trenutek, ko se zavedamo, da bomo morali zapustiti zakoreninjene vzorce, ki smo jih ponavljali skozi življenje, kateri nam niso najbolje koristili in prinesli ravnovesja.

 

Ali so to slabe navade kakršnekoli- hitra, nepravilna hrana, premalo spanja, stresno-hitro življenje,…

 

Ali pa družinski vedenjski-privzgojeni vzorci… Kakorkoli, potrebno je v tem trenutku narediti korak naprej, sprejeti odločitev za spremembo in jo nato tudi začeti živeti.

 

Te spremembe pa najlažje začnemo spreminjati z osnovno življenjsko funkcijo, kot je dihanje .

 

Delavnica dihanja – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE

Ko ozaveščamo naravno dihanje, katerega poznamo že celo življenje, se tudi procesi v telesu uravnovešajo na svojo naravno frekvenco in delovanje.

Tako se lahko umirimo in mirno zaživimo. Ko živimo v miru, lažje funkcioniramo na vseh področjih.

 

Če smo v sebi mirni in znamo ohranjati ta mir v sebi, se znamo obvladati tudi v bolj kaotičnih in stresnih situacijah, katere nam življenje prinese na pot.

 

Le te so posledica zunanjega ali pa tudi našega notranjega sveta. Ko moramo nekaj razrešiti sami s seboj, ko nam nekaj ne funkcionira v življenju, se to odzove v katerikoli obliki, ali v obliki bolečine, jeze, žalosti razočaranja, bolečine v telesu.

Ljudje smo različni in vsak na svoj način izrazi svoje neravnovesje.


Torej, ko nismo v skladu s samim seboj, ko živimo v zunanjem svetu, takrat se vsi naravni procesi v telesu počasi začnejo prilagajati zunanjemu svetu.

 

Živimo v novodobnem hitrem svetu, vse se dogaja hitro, vse se mora narediti hitro. Obkroža nas milijon nekih informacij, katere nas oddaljujejo od nas in naše notranje resnice. Tako se vsemu temu potem tudi naš notranji svet prilagodi in s tem se oddalji od našega pristnega naravnega delovanja.

 

Seveda če nismo v stiku s samim seboj, nas ta zunanji svet potegne za seboj in oblikuje v nekoga, katerega on želi. Posledično ne živimo svojih želja, ampak želje zunanjega sveta.

Delavnica dihanja – ozavestimo naravno dihanje ozavešča…

O DIHANJU

Na delavnici dihanja – OZAVESTI NARAVNO DIHANJE govorimo o dihanju.

 

DIHANJE je zelo pomembna stvar, ker z dihanjem se tudi življenje na zemlji začne. Tako je zelo pomembno, da ohranjamo to naravno dihanje skozi celo naše življenje, pa ni važno v katero pustolovščino nas vrže.

 

Ker naravno dihanje nam ohranja stik s samim seboj, s svojimi željami in notranjim mirom. Globok vdih in izdih nam omogoča, da se umirimo, s tem se umirijo tudi vsi procesi v telesu in se naravnajo na naravni proces. Le ta nas pripelje zopet nazaj k sebi in svojemu ravnovesju.

 

Zato ozaveščajte dihanje. Sploh ko ste pod stresom, ko hitite, se ustavite za minuto in globoko dihajte s celim telesom. Posledično se bodo umirili vsi procesi v telesu. Se bodo naravnali na naraven – pravilen proces, posledično se bodo umirili tudi občutki, misli. Zopet boste lahko jasno razmišljali, dobivali boste kreativne, ustvarjalne ideje.

 

Tudi energija se vam bo povrnila, kakšna bolečina v telesu ali mišici, ki je bila stresne narave bo izginila.

 

Svet boste videli iz druge, bolj mirne – pozitivne perspektive. Lažje boste živeli in ustvarjali tako življenje, kot si ga boste vi zaželeli.

 

Hvala, ker ste mi prisluhnili 🙂

 

Sedaj pa hitro rezervirat’ svoje mesto 😉

 

Se vidimo.:)

 

Vitas pozdrav

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

Več o pravilnem dihanju si lahko tudi preberete v članku  tukaj .

 

Za vsakdanje samostojni trening, si lahko izberete trening dihanja v moji vitas energy skupini ON LINE (prijavi se TUKAJ) ali v živo (prijavi se TUKAJ).

 

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ ?
NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

 

Bolj dinamična ura, v plesnih ritmih, polna veselja, radosti in zabave je VITAS ENERGY DANCE plesna ura. Naš moto te ure je enostavno samo joy! Da pozabiš na zunanji svet in se preprosto zliješ z  ritmom in samo uživaš. Če te je ura poklicala lahko o njenem poteku prebereš klikni TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linku klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 
NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Energijsko te lahko podprem tudi preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Prijava na delavnico DIHANJA ali ITD

Prijava velja za enkratni obisk!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.