ZAKAJ JE DIHANJE TAKO ZELO POMEMBNO?

ZAKAJ JE DIHANJE TAKO ZELO POMEMBNO?

ZAKAJ JE DIHANJE TAKO ZELO POMEMBNO?

Ste že kdaj razmišljali o dihanju?

Kako diham? Plitko ali globoko in s celim telesom?

Torej imate vaš dih dolg in globok ali plitek in kratek, kot da bi dihali na škrge?

Skorajda retorično vprašanje, kajne?

Ponavadi, v vsakdanjem življenju, ko smo osredotočeni na vsakdanje dogodke, ki se nam dogajajo okoli nas. Nič kaj dosti ne razmišljamo o našem dihanju. Si rečemo, pa saj diham, drugače ne bi živel… To je že res, ampak, ste se pa kdaj vprašali KAKO DIHAM? Zelo pomembno vprašanje, o katerem ne razmišljamo kaj dosti, lahko bi rekla sploh nikoli. Ker je dihanje za vse nas naravno in samoumevno. Zato nam ni pomembno, saj enostavno znamo dihati, saj vendarle ŽIVIMO!!!

Pa je to res? 

 

ZAKAJ JE DIHANJE TAKO ZELO POMEMBNO?

 

Kot dojenčki in mali otroci smo resnično znali naravno dihati, saj smo dihanje prinesli s seboj… Ker nismo bili z ničemer obremenjeni, smo ohranjali ta naš NARAVEN DIH, ki je bil pristen in s CELIM TELESOM. Tako so tudi naši procesi v telesu delovali nemoteno in tekoče. Tako smo zdravo rastli in se razvijali. 😉

Bili smo zadovoljni otroci in popolnoma nič nam ni manjkalo.

Potem pa je prišla teta PUBERTETA in nam podrla celoten naš lepi otroški svet. Vse več smo dali prav zunanjemu vplivu in začeli smo se prilagajati družbi. Tako smo pozabljali na naš pristen jaz. Vse bolj smo tudi prevzemali različne vedenjske vzorce ali družbene ali družinske… Tako smo začeli tlačiti svoj pravi jaz in se prilagajati celotni družbi samo zato, da bi ji ugajali. Drugi so šli v nasprotno smer in so postajali čedalje bolj uporniški in tako še boj izgubljali sebe in se zapletali v številne probleme, katerim ponavadi niso bili kos. Zaradi katerega se je in problematičnost in uporništvo še bolj poglabljalo.

Kaj se takrat zgodi, ko pozabimo na svoj pravi jaz?

V telesu se vzpostavijo različne energijske blokade, ki na različne načine motijo telesne procese, med katerim je tudi DIHANJE.

Zakaj?

Ker nas ti zunanji vplivi energijsko poškodujejo in tako začnemo pačiti tudi naše dihanje.

 

 Zakaj smo popačili naše dihanje?

Recimo. Ko smo jezni, žalostni, razočarani, nervozni,… se nam naše naravno dihanje popolnoma spremeni v plitko, hitro in kratko dihanje v zgornjem delu prsnega koša. Včasih, če je katero stanje tako hudo in močno, na dihanje kar pozabimo! In če taka stanja trajajo leta in leta, se naše dihanje reprogramira in prilagodi na to naše trenutno stanje. Tako smo skozi vsa ta leta bojev z okolico in samim seboj globoko popačili naše naravno dihanje, katerega smo tako dragoceno pridobili z našim rojstvom.

Ampak, ker nam je ravno zaradi tega dihanje samoumevno, mu ne polagamo neke pozornosti, saj vendarle dihamo in živimo. Nihče ne pomisli, da lahko vsak negativen odnos popači dihanje. Da vsaka nenadna hitra situacija lahko spremeni naše naravno dihanje,… Če se taki odnosi in situacije ponavljajo predolgo, se naše dihanje tem situacijam enostavno prilagodi in nam tako postane takšno prilagojeno dihanje rutina in vsakdanji refleks. Ker pa se tega ne zavedamo in o tem sploh ne razmišljamo, smo še vedno v zmotnem prepričanju, da pač mi znamo dihati tako kot je treba…

Pa je res tako?

Sedaj ste najbrž že doumeli, da ne. Ponavadi popačimo naše NARAVNO DIHANJE tako daleč, da enostavno dihamo samo še na ‘škrge’, rečemo po domače. Torej dihamo plitko, hitro, v zgornjem delu prsnega koša. Po možnosti pri vdihu še dvigujemo rame zraven navzgor in tako dodatno krčimo celoten ramenski obroč. Tako zaradi zakrčenosti v tem predelu še manj kisika lahko povabimo v svoje dragoceno telo.

Posledično nam dnevno kronično primanjkuje kisika in to pomanjkanje se nam lahko odraža na zelo različne načine.

✔ utrujenost,

✔nižje koncentracije,

✔nezbranosti,

✔blagih do težkih glavobolov,

✔do motenja notranjih različnih telesnih procesov

Kot je recimo slaba prebava, presnova, motena, nekvalitetna izmenjava kisika in ogljikovega dioksida v pljučih, celice se ne morejo obnavljati kvalitetno in v svojem bioritmu, kar se zopet odraža na naši utrujeni in nenapeti koži, tudi mišice se ne morejo regenerirati pravilno po aktivnem in napornem gibanju…

Na koncu, ko se ne počutimo najbolje, pač krivimo zunanjo okolico in hitro posežemo po protibolečinskih zdravilih. Tako lažje živimo svoje življenje na enak način, dokler nas nekaj ne ustavi in predrami, da resnično nekaj delamo narobe. Večinoma je to že zelo poglobljena bolečina, ki se jo ne da utišati z enim aspirinom.

 

ZAKAJ JE DIHANJE TAKO ZELO POMEMBNO? Delo na sebi…

Zato začnite delati na sebi že danes, ne čakajte predolgo, da ne bo situacija že preveč boleča. Začnite preprosto z naravnim dihanjem s celim telesom in si ga povrnite v svoje življenje. To si skoraj da že dolgujete, samemu sebi. Da boste lahko zadihali s polnimi pluči in tako bo marsikatera težavica izginila kar sama od sebe. Tudi počutje se vam bo zelo izboljšalo, pretočnost energije se bo povečala, posledično boste imeli več energije za ustvarjanje in kreativo in boste veliko bolj mirni in zadovoljni s samim seboj.

Zapolnite si, predihano telo je polno pozitivne energije, ki se počuti zelo dobro. Predihano telo lahko sproščeno jadra skozi vse življenjske izzive in situacije, ki mu prihajajo nasproti.

Zato ne pozabite na sebe in svoje telo in pa tudi dušo.

Dokler bosta telo in duša sodelovala, boste jadrali mirno in sproščeno skozi reko razburkanega življenja.

Zato utišajte um vsak dan in prisluhnite sebi in svoji duši.

Kako?

Z dihanjem s CELIM TELESOM ali POLNIMI PLJUČI, kakorkoli želite. Umirjajte se vsak dan, vadite dihanje s celim telesom vsak dan, vsaj zjutraj in zvečer. Seveda je priporočljivo ozavestiti naraven dih s celim telesom tudi večkrat čez dan, da prikličemo tisto pravo naravno rutino dihanja nazaj…

Tako boste lažje in bolj stabilno jadrali skozi nov dan.

Želim vam veliko predihanih in sproščenih trenutkov, pa zadihajte s celim telesom v nov dan :).

 

Imejte se lepo…

 

Če se želite poglobiti v NARAVNO DIHANJE S CELIM TELESOM, vas srčno vabim na delavnico DIHANJA, kjer resnično začutite močan vaš dihalni kanal, ki trenutno spi v vas in čaka, da ga ponovno prebudite, da vam polepša vaš vsakdan. Več infos o delavnici DIHANJA – poglej zgoraj ali klikni TUKAJ


 Želim vam predihane, tople, sončne jesenske dni.


Ne pozabite nase, na svoje telo in dušo! 


Hvala, ker me spremljate in mi zaupate 🙂


…na koncu vam prišepnem še…

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ?

NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klikTUKAJ.

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko prebereteTUKAJ. 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGYklik klik TUKAJ.

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš naklik klik TUKAJ.

Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linkuklik klik TUKAJ.

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanalaklik klik TUKAJ.

 

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Energijsko vas lahko podprem preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence…klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijaviteTUKAJ.

ZAKAJ JE DIHANJE TAKO ZELO POMEMBNO? Mojca Ribič

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.