OZAVEŠČAJTE DIHANJE – Dihajte s celim telesom

OZAVEŠČAJTE DIHANJE – Dihajte s celim telesom

OZAVEŠČAJTE DIHANJE – Dihajte s celim telesom

Kdaj ste na zadnje pomislili na dihanje?

Danes, pred leti, nikoli…?

Dihanje je tako zelo naraven življenjski refleks, da se nam ne zdi nekaj pomembno. Tako dihanju ne dajemo neke pozornosti, kajne?

 

Imamo občutek, da znamo dihati, saj to počnemo že celo življenje.

Pa je to res?

 

Kdaj ste se na zadnje zavzeli in začutili vaš vdih in izdih?

 

Kdaj ste se vprašali, ali diham s celotno kapaciteto pljuč?

 

Naše dihanje je zelo zelo pomembno, saj z dihanjem vnašamo v telo tisto pristno, prvotno hrano. To je kisik zaradi katerega sploh obstajamo. Dostikrat ljudje zamenjujejo pomembnost osnovnega prehranjevanja. Naša čisto osnovna prva in prvotna hrana je kisik. Brez njega ni življenja. Naša fizična hrana je sekundarnega pomena, torej je hrana ega in seveda tudi fizičnega telesa. Ampak, če ni kisika, ni dihanja in naša fizična hrana je potem nična. Upam, da me razumete, kaj vam želim povedati. Brez kisika ne preživimo niti par minut, brez hrane se pa da živeti tudi par dni. Zato je fizična hrana naša sekundarna hrana.

OZAVEŠČAJTE DIHANJE – Dihajte s celim telesom

Ker pa nam je dihanje postalo že tako samoumevno, se tega večinoma sploh ne zavedamo. Tako smo z leti začeli pačiti naše naravno dihanje in si pridelali dihanje na škrge… Tako dihanje ima veliko posledic, ki se tudi počasi z leti pokažejo v našem življenju…

 

Na žalost jih zopet označimo za kaj drugega, vzamemo hitro rešitev (kemijo) in že delamo vse po starem…

Ujeti smo v svoj začarani krog, svojo iluzijo…

Zato vas glasno prebujam, zbudite se in ozaveščajte svoje dihanje, če je dihanje popačeno, je lahko izvor katerekoli bolezni ali bolečine v telesu… Samo zato, ker telo ni dobilo dovolj kisika v svoje celice, ne mora pravilno delovati v svoji svobodi… Zato vam daje signale-bolečino, da vas prebudi, da delate nekaj narobe… Zato se malce poglobite v svoje bolečine in se vprašajte iz kje izhajajo?

Poslušajte svoje telo…

Telo imamo zelo pametno in vam bo sigurno odgovorilo…

Tako kot vam pove, da je lačno, vam bo dalo tudi signal, kje delujete napačno…samo slišati ga moramo! Ja včasih se ujamemo, da ga nočemo poslušati.

 

Ali zato, ker smo ujeti v svoji iluziji ali začaranem krogu?

 

Ali pa preprosto zato, ker se ne želimo premakniti iz naše cone udobja?

 

Pa vendar bo naše telo tako dolgo nas opozarjalo, da ga bomo končno slišali. Začne se z malimi signali, katere zelo verjetno spregledamo. To so mili signali, brez bolečin in tako si rečemo, ah nič ni, jutri bo že bolje… Nato je telesu čedalje dovolj in nam začenja spuščati malo bolj močnejše signale. Začne z blagimi bolečinami, če jih ignoriramo, so te bolečine čedalje bolj glasne in močne, dokler ne preidejo v resnejšo bolezen.

 

Zato je čas, da se prebudimo…

Čas je, da začnemo spoštovati svoje telo.

Čas je, da začnemo upoštevati svoje telo in ga poslušati, kaj nam govori.

 

Le zakaj telo slišite, ko vam kruli po želodcu? Ko pa vam daje signal, da imate premalo kisika v možganih in vam tako sproži lahek glavobol, pa ga raje ignorirate, vzamete tableto in že gremo po utečeni tirnici dalje. Namesto, da bi šli ven na zrak in se malce predihali in osvežili. Tako bi pospešili cirkulacijo telesa in dovedli malce več kisika tudi v možgane in počutje bi bilo takoj boljše. Vse je stvar odločitve.

Ali smo zavestno v telesu ali pa živimo po programu. Aha glava me boli, vzemi tableto in delaj dalje.

 

Koliko časa bo telo zdržalo taki tempo, če nič ne spremenimo?

Drugič vam odgovori z še močnejšim glavobolom, vzamete dve tableti in ponovno delate vse po starem dalje. Je to prava pot? Ali je to že zelo močan signal, da delamo nekaj neskladno s telesom? Telo kliče po spremembi. Na koncu že kar kriči. Najlažje pa nam pove z bolečino, takrat ga šele malo slišimo, pa še to ni nujno, da preidemo potem k spremembi… Zato…

OZAVEŠČAJTE DIHANJE – Dihajte s celim telesom

Začnite pri dihanju, ozavestite najprej svoje trenutno dihanje, nato pa se vprašajte:

ALI DIHAM PRAVILNO?

 

Telo vam bo samo odgovorilo… Nato pa začnite delati na svojemu NARAVNEMU DIHANJU s celim telesom in opazili boste razliko po določenem času. Nič se ne zgodi čez noč. Tako kot treniramo naše mišice v telovadnici, moramo trenirati in ozavestiti naše dihalne mišice, da nam bodo zopet omogočile dihanje s celim telesom. Tako je.

Tudi DIHANJE je trening.

Na žalost smo ga z leti odraščanja popačili, ko smo prevzemali različne vzorce gibanja iz okolice na sebe. Prevzeli smo tudi preveč drugih vzorcev vedenja iz okolice, se preveč prilagajali, spuščali stres, naglico v svoje življenje,… In si tako pridelali ‘dihanje na škrge’. Zelo zelo pomembna je tudi PRAVILNA DRŽA. Če je nimamo, naše telo ne mora sprovesti NARAVNEGA DIHA S CELIM TELESOM!

Zato naj vam tudi DIHANJE postane trening.

OZAVEŠČAJTE DIHANJE - Dihajte s celim telesom-Mojca Ribič 

V naravo, po svežo zabavo 😉

Vsaj zjutraj in zvečer predihajte telo in povabite v sebe čim več svežega kisika. Pojdite v naravo in se predihajte. Telo vam bo resnično hvaležno. Odgovorilo vam bo z manjšo odzivnostjo na stres, veliko bolj boste umirjeni v sebi, manj glavobolov in bolečin v mišicah, hrbtenici, večja prožnost v telesu, boljša presnova, prebava, …. Dihanje ima toliko pozitivnih učinkov na samo telo, da se je vredno potruditi in vpeljati trening dihanja v svoj vsakdan. Ampak to samo, če naravno dihamo S CELIM TELESOM.

 

Zato naredite korak k spremembi, korak k boljšemu počutju in splošnemu zdravju.

 

Začnite načrtno dihati.

 

Začnite trenirati dihanje s celim telesom.

 

Ko predihate telo, predihate celice. V sebe dobite svežo chi ali vita energijo oziroma življenjsko energijo, katera vas zdravi in napaja, da lahko normalno funkcionirate v svojem življenju. 

 

Zato kar pogumno na flex, ali v naravo in dihat’ dihat’ dihat’ 😉 .

 

OZAVEŠČAJTE DIHANJE – Dihajte s celim telesom

➡️ Če se bi radi poglobili v PRAVILNO-NARAVNO dihanje s celim telesom, vas vabim da se mi pridružite v moji gibalni skupini VITAS ENERGY ON LINE, kjer podrobno predelujemo naše dihanje in opuščamo stare navade in ozaveščamo naraven dih s pomočjo zelo preprostih dihalnih vaj, katere vam bodo pomagale prebuditi nazaj NARAVNO DIHANJE!

 

➡️ V ta namen imam tudi delavnice DIHANJA – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE, kjer pa zelo podrobno obdelamo dihalne vaje in tehnike… Več o delavnici klik klik TUKAJ.

 

Več  o VITAS ENERGY ON LINE si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

Hvala za zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

OZAVEŠČAJTE DIHANJE - Dihajte s celim telesom-Mojca Ribič

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.