Kaj je pri raztegovanju zelo pomembno?

Kaj je pri raztegovanju zelo pomembno?

Kaj je pri raztegovanju zelo pomembno?

Zakaj se raztegovati vsak dan?

Danes malo več besed o raztegovanju

 

Se raztegujete kaj?

 

Se raztegujete vsak dan?

 

Se raztegnete vsaj pred gibanjem in ko zaključite svojo vadbo ali razgibavanje?

 

Ne? Zakal le?

 

Zelo zelo pomembno je, da se raztegujemo vsak dan.

 

Zakaj?

Tako vzdržujemo naš tonus mišice ter njeno prožnost. Mišici z raztegovanjem dovedemo tudi dovolj kisika, seveda, če med raztegovanjem pravilno dihamo – s celim telesom.

 

Kaj pa to sedaj pomeni?

Ko se raztegujemo, ni dovolj, da samo izvajamo raztegovalne vaje. Prvič, potrebno jih je izvajati nežno in pravilno, s pridihom sproščenosti. Drugič, zelo pomemben faktor pa je PRAVILNO DIHANJE s celim telesom. Brez katerega koli navedenega dejavnika raztegovanje ni popolno.

Kaj je pri raztegovanju zelo pomembno?

Če ne delate pravilno vaje, si povzročate kasnejšo bolečino ali mikro poškodbo mišice, ali tako imenovani ‘musklfibr‘. Če dodatno še ne predihate tenzije oziroma zategovanja mišice, se mišica ne razteguje in sprošča, ampak dodatno zateguje. Tako dobite kontra efekt.Kaj je pri raztegovanju zelo pomembno?

 

Ste se že kdaj raztegovali, pa so vas mišice še bolj bolele po raztregovanju?

Velika verjetnost je, da ste seveda pretiravali in šli preko vaših možnosti. Lahko pa je tudi ta druga verjetnost, da ste napačno izvajali vajo in – ali vaje niste predihali oziroma te tenzije v mišici. Torej ugotovili smo, da je pri raztegovanju zelo pomembno dihanje s celim telesom in seveda pravilno in ZMERNO, po svojih zmožnostih izvajanje katerikoli vaje. Drug brez drugega ne gre, če želimo kvalitetno izvesti raztegovanje in tako narediti nekaj pozitivnega za naše telo in naše počutje.

Zakaj se raztegovati vsak dan?

Če se počutite lahkotno po vašem raztegovanju, ste po vsej verjetnosti naredili nekaj dobrega za vaše telo. Če pa se po raztegovanju počutite še bolj utrujeno in so mišice zautečene in razbolele… Potem ste delali nekaj narobe.

 

Ali ste pretiravali in ste šli preko svojih zmožnosti.

 

Ali niste predihali tenzije oziroma zategovanja mišice.

 

Ali niste raztegovali mišic lahkotno in sproščeno. 

 

Ali pa ste vajo izvajali narobe.

 

Vsi ti faktorji so zelo pomembni, da se raztegovanje izvede pravilno in seveda, da nam raztegovanje potem tudi koristi in ne škoduje.

Kaj je pri raztegovanju zelo pomembno?

Zato vas spodbujam, da si izberite inštruktorja, ki zna zelo dobro in natančno razložiti katerokoli vajo. Vajo morate najprej razumeti, predenj jo sploh začnete izvajati. Najslabše je, da greste v izvajanje katerekoli vaje, katero ne razumete. Takrat se sigurno pojavljajo napake. Zato si vzemite čas, poglejte, osredotočite se najprej na razlago, kako se izvaja vaja. Upam, da bo razlaga vam čimbolj razumljiva, šele potem pojdite v izvajanje vaje. Seveda si tudi pozorno poglejte izvedbo vaje.

Vajo mora vadeči RAZUMETI…

Jaz osebno si na moji vadbi VITAS ENERGY vedno vzamem čas za podrobno in analitično razlago katerekoli vaje.

 

Ali je to gibalno vadbena vaja ali gibalno raztezna. Saj mi je to najbolj dragocena stvar. Da vadeči razume vajo. Ker, ko razume vajo, jo bo lažje izvedel pravilno. Pika! In, ko bo vadeči lažje izvedel določeno vajo, jo bo izvedel z lahkotnostjo in sproščenostjo. Kar pomeni, da dela dobro sam sebi in svojemu telesu. Tako se bo po vadbi, raztegovanju počutil lahkotno in sproščeno.

Imel bo občutek, da je naredil nekaj dobrega za sebe in svoje telo.

 

Tako bo vadeči dobil  še več gibalne motivacije za naprej. Saj mu trening ne bo več povzročal bolečin, težkobe in teže,  češ, spet to raztegovanje :(… Torej se ne spušča več v vadbo, zato ker mora in zato, ker pravijo drugi, da je to dobro za njegovo telo.

Ampak se bo vadeči spuščal v vadbeni proces zaradi sebe.

Ker se bo on po vadbi dobro počutil. Ker mu bo vadba prinašala lahkotnost in sproščenost v telesu. Ker mu bo vadba prinašala osebno zadovoljstvo in občutek svobode gibanja. Tako bo imel najboljšo in pristno motivacijo za gibanje in raztegovanje. Ko nekaj naredimo iz sebe, ko nekaj naredimo samoiniciativno, ker res tako čutimo. 

 

Takrat se rodi tisto pravo notranje zadovoljstvo in pristna notranja motivacija, katera te vodi do pravega cilja. Ko vadeči začuti tako močno notranjo motivacijo je na pravi poti tudi do pravilnega izvajanja vaj.

 

Saj ima pravo, notranjo motivacijo, da naredi nekaj za sebe. In seveda ima ozaveščenost, da je zelo pomembno, da gibalne vaje izvaja PRAVILNO. Ko ima tako ozaveščenost, pride tudi pravi učitelj gibanja, kateri zna dobro razložiti gibalno vajo in jo predstaviti na preprost , pravilen in učinkovit način!

Kaj je pri raztegovanju zelo pomembno?

Zato vam priporočam, da se malo zavzamete in pogledate, ko telovadite, kako izvajate posamezno gibalno vajo. Na kakšen način.

 

Ali vajo izvajate pravilno?

Poiščite si prave, natančne razlage vaj. Če vaje ne čutite oziroma, če čutite, da vajo ne izvajate pravilno, vprašajte za nasvet DOBRE gibalne učitelje, kateri vam bodo znali približati vajo na tak način, da jo boste VI razumeli in jo nato znali PRAVILNO izvesti.

 

Tako smo sedaj ugotovili, da je zelo veliko dejavnikov, kateri nam omogočajo dobre gibalne in raztegovalne rezultate

 

Toplo vam priporočam, da jih upoštevate in se tako izognete poškodbam in dodatnim bolečinam v vašem telesu.

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠEMU svobodnejšemu gibanju in NOTRANJEMU RAVNOVESJU? Poglej spodaj ?

 

Če se želite poglobiti v gibalno raztegovalne vaje, ali katere koli druge vaje za notranjo moč, pravilno držo, vaje za pravilno dihanje s celim telesom, … se lahko ali naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Če radi delate v timu, se lahko tudi pridružite vadbeni skupini VITAS ENERGY ali v živo ali ON LINE. Vadbi VITAS ENERGY ON LINE se lahko pridružite kadarkoli, vadbeni skupini VITAS ENERGY v živo v vadbenih prostorih pa delamo od septembra do junija. Poleti imamo priložnostne gibalne ure po dogovoru tudi na prostem.

 

Če imate kakršnokoli vprašanje mi lahko pišete na info@lavitas.si.

 

Več  o VITAS ENERGY ON LINE si lahko preberete TUKAJ.  

 

Kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo si lahko preberete TUKAJ.

 

Bolj dinamična ura, v plesnih ritmih, polna veselja, radosti, zabave in tudi veliko plesnega raztezanja je VITAS ENERGY DANCE plesna ura. Naš moto te ure je enostavno samo joy! Da pozabiš na zunanji svet in se preprosto zliješ z  ritmom in samo uživaš. Če te je ura poklicala lahko o njenem poteku prebereš klikni TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi prijavite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

Hvala za zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.