Gibanje na prostem-priprava…

Gibanje na prostem-priprava…

Gibanje na prostem-priprava…

 

Kako se pripraviti na GIBANJE NA PROSTEM?

 

Že zadnjič sem vam pisala na dolgo in široko o gibanjem na prostem. Ker je to zelo pomembna tema, sploh v teh sončnih in toplejših dneh… Toplo sončno vreme nas kar vabi v svoje naročje. Tako mogoče kdaj kar pozabimo na žgoče sonce in gremo kar brezglavo na prosto zabavo 😉

 

Zato bi vas danes samo malce opozorila, kako pomembno je, da vseeno gremo premišljeno na sonce, v naravo, v gore, na katerikoli šport (plavanje, tek, kolesarjenje, tenis, golf,…).

 

Kaj s tem mislim?

 

Ko vidimo zunaj sonce, nas kar vleče ven, da se malo posončimo… Tako ulovimo malo d3 vitamina in takoj se nam razpoloženje izboljša.

 

 

Počutimo se bolj sproščeno in lahkotno.

 

 

Sonce nas napolni s pozitivno energijo in svet je videti takoj veliko lepši.

Gibanje na prostem

 

Ampak, ali kaj razmišljamo recimo o soncu in njegovih posledicah. Torej, da nas lahko opeče, če se mu predolgo izpostavljamo nezaščiteni. Sonce je  super naš sopotnik, pa vendar ga moramo spoštovati in se zavedati njegove moči.

 

 

Torej predenj greste na sonce ne pozabite na sončno kremo, naj bo naravna in brez kemije(moj topel nasvet ;)). Drugače ste si naredili še več dela. 

 

Obremenili ste svoje telo, katero ima potem ogromno dela, da to kemijo-toksine predela in jih vrže ven iz svojega telesa… 

 

Ker pa je tega že kar preveč, saj so toksini povsod prisotni, v hrani, pijači, raznih kremah, zobnih pastah, šamponih, milih,… Se potem telesu lahko kaj hitro zašteka pri svojemu samočiščenju, ker enostavno ne zmore predelati vse te količine toksinov, katere mu tako z veseljem predajamo…

 

Zato vas resnično pozivam, zbujam, kakorkoli že želite…

Pazite kaj dajete vase in nase, naj bo v skladu z nami in naravo, katero lahko telo predela in z njo diha. Mogoče sem malce zašla, ampak vam resnično želim malce ozavestiti tudi te stvari, da začnemo bolj razmišljati o njih.

Gibanje na prostem-priprava…

Ko se gibate na prostem, pazite tudi, kje se boste gibali in se temu primerno tudi oblečete in obujte.

 

Če greste v hribe, gore, … imejte na sebi pravilno opremo in v nahrbtniku še kakšna rezervna oblačila… Saj veste, v gorah je lahko kaj hitro spremenljivo vreme, ki nas zna presenetiti. Na to je super, če razmišljamo o tem pred odhodom. Poudarila bi tukaj na obutev!!!! Nadenite si pravo obutev, sploh če ste kje na obmorskem področju.

 

 

Kolikokrat srečam ljudi, ko gredo v primorske hribčke v japankah… Mamamija…me kar zmrazi… Po skalah in prodnatem področju moramo še toliko bolj paziti na naše noge in gležnje ter jih zaščititi z dobro obutvijo, četudi smo na morju oziroma v obmorskih krajih

 

Zato prosim razmišljajte tudi takrat o teh stvareh… Pa že sama misel, da srečamo kako kačjo sopotnico na poti, ni ravno obetajoča… 

 

Zato si le zaščitite svoje nožice in se primerno obujte, četudi je 30 stopinj. To velja tudi za vse ostale športe, ki jih izvajate na prostem.

 

Pa še ena ključna stvar v vročih dneh, ko se gibate na prostem. 

 

 

PIJTE DOVOLJ VODE!!!

 

O tem sem že pisala, pa še bom. Ker se mi zdi, da še vedno premalo damo poudarka na VODI in preveč na ostalih sladkih pijačah. Ko je vroče telo zgublja veliko tekočine, katero moramo nadomestiti. Ko zgubljamo tekočino se telo tudi čisti vseh nesnag, katere mu tako veselo vsaki dan privoščimo. 

 

Zato se malce ustavite in razmislite tudi o tem.

 

Odrasli bi moral spiti med 2-3l (lahko tudi več) vode na dan! Odvisno od športanja oz. aktivnosti in pa seveda konstrukcije telesa (moški, ženska, višina, teža)

 

Zato čuvajte sebe, privoščite si le najboljše! Kar je v skladu z naravo, saj smo tudi mi del nje. Zato dihajmo z njo in se povežimo z njo in tako bomo veliko lažje zadihali na tem našem planetu.

 

Gibanje na prostem-priprava…

Naj zaključim z mislijo na preprosto gibanje v naravi in naravno dihanje za sprostitev uma in telesa. S pomočjo le teh si lahko izboljšamo kvaliteto življenja in gibanja.

 

Čimbolj se gibajte in čim večkrat naravno dihajte s celim telesom. In tako boste največ naredili za svoje zdravje in dobro počutje.

 

 

Pazite nase, pijte dobolj VODE in izbirajte naravne izdelke, katere bodo harmonično dihale z vami.

 

             Želim vam prijetno gibalno pustolovščino na prostem 😉     

 

 

Če si želite prebuditi naravno dihanje v sebi, vas vabim na delavnice DIHANJA, katere bodo na voljo zopet jeseni, popolnoma prenovljene in obogatene z novimi znanji in dejanji 😉 spremljajte novosti na kliknite TUKAJ.

 

 

Želim vam predihan dan, vsak dan pazite nase in kaj dajete vase ;).

 

Dihanje in preprosto gibanje povadimo tudi na delavnici SELF CARE, tako da, če vas zanima, se lahko prijavite na TUKAJ 🙂

 

NA TEMO GIBANJA ti lahko ponudim:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če bi rada plesala in si malce prevetrila bokce, celotno telo in dušo, si srčno povabljena na plesno uro VITAS ENERGY DANCE, več si pa le preberi na klik klik TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

 

Želim vam prijetne počitnice in preproste ter sproščene poletne dni.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

 

Vitas pozdrav.

 

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.