Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?Mojca Ribič, lavitas.si

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Sodobni svet, iluzije, stres, naglica…kaj je RESNICA?

Kdo sem jaz?

Kako ohranjati resničnega sebe in notranji mir?

Živimo v zanimivem času, ko se v zunanjem svetu dogajajo zelo neprijetne zadeve, ki na nas ne vplivajo najbolj pozitivno in nam posledično tako nižajo naše razpoloženje in hkrati energijo.

Kako si potem lahko pomagamo, da kljub zunanjim bombandiranjem negativnih informacij in sidranju strahu, nezadovoljstva, nemoči,… ostanemo v svoji energiji in tako ohranjamo pozitivno razpoloženje in razmišljanje?

Sodobni svet…

Sodobni svet nam je prinesel marsikaj dobrega in pa hkrati tudi marsikaj nezdravega, če se lahko kar takole izrazim. Bom poudarila samo tole. Kar smo zgubili v tem sodobnem svetu je stik z naravo in samim seboj! Naj vas vprašam tole… Živite tako kot vaše babice in prababice=? Po vsej verjetnosti ne, saj so sedaj drugi časi bi rekli…. Ja se strinjam. Pa vas sprašujem dalje…Ali ste s svojim (sodobnim) načinom življenja zadovoljni,  vas izpopolnjuje ali izčrpuje? Kako bi odgovorile vaše babice in prababice na to vprašanje?

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Stik z naravo premaga stres…

Stik z naravo je zelo pomemben. Danes živimo v res hitrem svetu. Vse se dogaja hitro, močno, zbegano, iluzorno! Toliko je zunanjih informacij, največkrat ne najbolj resničnih in pozitivnih, da se kar že zgubljamo v večih iluzijah in neresnicah. Ker verjamemo tem zunanjim informacijam,  začnemo živeti v zunanjem svetu in nase popolnoma pozabimo. Naložimo si tudi preveč obveznosti in bremen in tako smo sužnji le teh. Nase pa seveda popolnoma pozabimo. Če si že slučajno nekaj umislimo, kako vadbo, jogo, … Pa tako ali tako zopet tečemo iz ene ure na drugo. Ali iz ene obveze na drugo. Torej si potem tudi to vadbeno uro zase naredimo že stresno. In kaj si s tem vsem potem povzročamo – STRES.

Ta stres se potem leta in leta kopiči. In kar naenkrat nam začne pešati naše dobro počutje, energija nam pade, smo brez volje, lahko tudi v depresiji, začutimo kake bolečine, predvsem v hrbtenici, glavoboli,… Skratka zelo nevarno je, da nam to hitro – stresno življenje postane rutina. Po vrhu pa zaradi preveč obveznosti, ko si jih sami naložimo, še premalo spimo. Če seveda sploh lahko spimo. Včasih si nakopljemo toliko skrbi ali zunanje informacije tako močno vdrejo v našo energijo, da je lahko hudo moten tudi naš dragocen spanec. Takrat se nam še hitreje pozna padec energije in posledično tudi padec dobrega počutja in zdravja.

Kaj lahko sedaj naredimo za boljše počutje?

Najprej se moramo ustaviti in sploh zaznati, da smo v stresu! Spoznati moramo, da smo si naložili preveč bremen in da nas vsa ta bremena izčrpujejo. Zaznati morate tudi svojo energijo.

Ali je pozitivna ali negativna?

Negativna energija se vleče v negativnih mislih, obrekovanju, jamranju, vlogi žrtve, skrbeh, žalosti, jezi, melanholiji, brezvoljnosti, naglici,…

Ko vse to zaznate in začutite, da vam vse to ni v najboljši doprinos, takrat je čas za spremembo! Seveda pa je zelo pomembno, da si iskreno želite spremembe, drugače je ne boste mogli izvesti. Saj veste za spremembo potrebujemo močno voljo in odločnost, da želimo nekaj spremeniti na boljše. In ko ste pripravljeni delati na spremembi, takrat se šele popotovanje učenja začne.

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Zaznavanje…

Torej, če smo zaznali, da smo v naglici, negativni energiji non stop in ima to za nas negativne posledice, moramo stopiti iz tega začaranega kroga in začeti uvajati spremembe v svoje življenje. Za začetek se mogoče najprej umirimo in pogledamo situacijo iz objektivnega zornega kota. Če to ne zmoremo sami, si poiščimo pomoč. Lahko pokličemo dobrega pravega prijatel-ja-ico, kater-ega-ro prosimo, če nam poda  svoje objektivno mnenje o našem problemu. Če mislimo, da bo še vedno preveč vse subjektivno povedano, je najbolje, da se obrnemo na kako res objektivno osebo. Torej osebo, ko nas ne pozna tako dobro.

Včasih nam lahko pomagajo ljudje, ki nas ne poznajo najbolje, veliko bolj, kot tesni prijatelji ali partnerji. Zakaj? Ker ostajajo lahko najbolj objektivni, nimajo čustev do nas in so zmožni videti popolnoma drugačno širšo sliko, katera pa lahko nam zopet odpre popolnoma drugačen pogled na določeno zadevo in lahko hitreje pridemo do rešitve in posledično do spremembe. Če želite pri tem pomoč, se lahko naročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

Pomembne so rešitve…

Skratka, ko pogledate na svojo situacijo, ki vas bremeni iz večih zornih kotov, lahko potem začnete iskati rešitve.

Kako si izboljšati svoje počutje in s tem tudi življenje?

Najprej bi jaz poiskala neki miren kotiček, zame je to narava, in bi se pogovorila sama s seboj.

✔Kaj najraje počneš?

✔Kaj te veseli in polni?

✔Kaj te radosti in dviguje tvojo energijo=?

To so zelo pomembna vprašanja, na katera je super, da si odgovorimo. Saj ravno na tem potem tudi delamo.

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Sproščanje in umirjanje je danes ključnega pomena…

Če se še ne znate umiriti najbolje in vam misli kar non stop švigajo po glavi… Predlagam, da začnete s sprehodi v naravi. Pojdite zavestno na  sprehod.

Kaj s tem mislim?

Da enostavno daste možgane na off in res ste v trenutku tukaj in zdaj. To pomeni, da opazujete naravo, opazujete sončni zahod, se prepustite lepotam narave, vetru, petju ptic,… Tako boste preusmerili pozornost na ta trenutek tukaj in zdaj! Pa še možganom boste dali malo miru, da se odpočijejo od vsega razmišljanja, sprejemanja težkih informacij… Tako se boste tudi lažje sprostili in umsko in telesno. Če samo pomislite, ko zagledate sončni zahod. Ali se telo, mišice takrat sproščajo ali zategujejo=? Kaj takrat začutite, stres ali ugodje in dobro energijo? Mislim, da razumete, kaj želim s tem povedati.

Tako vas spodbujam, da začnite s temi lahkotnimi malenkostmi, ki vam resnično lahko dolgoročno spremenijo vaše življenje.

Naslednja faza je potem lahko že načrtno sproščanje ali z lahkotnim raztezanjem in poglobljenim dihanjem. Ali pa z meditacijo. Pri meditaciji pa bi poudarila, da tudi začnite najprej samo z DIHANJEM. Torej, greste v svoj miren kotiček, kjer vas res nobeden ne bo motil, najbolje kar v naravo, se usedete v pravilno držo in se osredotočite samo na svoje dihanje. By the way… Če kdo želi spoznati preproste tehnike in vaje dihanja s celim telesom, imam vsak mesec DELAVNICO DIHANJA, kjer zelo podrobno spoznavamo in se spominjamo celostnega dihanja. Več na klik klik TUKAJ.

…važen je odklop…

Tako možgane zopet zaposlite s sproščujočimi mislimi in jim sporočate, da se lahko malce oddahnejo in sprostijo. Ko boste šli čez to fazo, pa poskušajte dihati res s celim telesom počasi in sproščeno ter seveda misliti na nič. Ko to dosežete, takrat ste v točki nič. Takrat lahko potem slišite resnični svoj pravi jaz, svojo dušo, ki vam tako ali tako vedno šepeta. Ampak zaradi vsega tega zunanjega direndaja je ne slišimo. Ker smo preveč vpeti v zunanji svet, nam ta svet kreira potem naše življenje. Tako večinoma živimo mimo sebe po nekih načelih zunanjega sveta. Kar pa je vse to skupaj zanikanje sebe in zato prihaja do raznoraznih padcev energije, zdravja, zadovoljstva,…

No tako, sedaj smo prišli na točko nič.

Kaj pa sedaj naprej=?

Poskrbite za pozitivne misli, poskrbite za sprostitev telesa in uma vsak dan. Pazite na hrano in jejte bolj lahkotno in doma pridelano hrano. Odpovejte se poživilom, sladkim, gaziranim pijačam, hitri hrani, sladkorjem. Vsa ta predelana hrana nam tudi drastično niža našo energijo in tako smo lahko tudi zaradi tega brezvoljni in lenobni. Opazujte se in zaznajte, katera hrana, dejanja,… vas polnijo in katera vam vzemajo energijo. To enostavno najlažje zaznate tako, da se vprašate… Ali se po določeni hrani, dejanju počutite lahkotno in polni energije ali obratno.

Bodite malce bolj zavestno prisotni v svojem življenju in izklopite avtopilota!

 

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Poskrbite za čiste misli.

Če boste v prijetnem, lahkotnem okolju, boste lažje vzdrževali pozitivno naravnanost do sebe in pa drugih. Če se družite z ljudmi, ki samo opravljajo, se smilijo samim sebi in igrajo vlogo žrtve, razpravljajo o novicah in trenutnem dogajanju v svetu,… Mislim, da potem ne boste ravno nabiti s pozitivno energijo in jo boste tudi zelo težko vzdrževali v sebi. Zato je tako pomembno, da najprej sebe naravnate na pozitivne vibracije, predelate vse negativno, kar vam znižuje vaše razpoloženje in počutje.

Nato pa je naša naloga samo še vzdrževanje našega notranjega miru in da resnično pazimo na našo energijo. Pomembno je, da tudi ohranjamo stik s samim seboj in svojo resnico. Tako bomo lažje rekli NE vsem za nas neresničnim informacijam, ki nam jih želijo tako vztrajno prodajati in nas tako držati v strahu in posledično pod nadzorom. Ko smo v strahu, posledično pod nazorom, ne zmoremo ustvarjati in kreirati lastnega življenja. Saj smo na svojem avtopilotu ter se podredimo zunanjemu svetu in vplivu le tega.

Pa naj vas vseeno spomnim, da smo tukaj zato, da izkušamo in rastemo. Da si pridobivamo nove izkušnje in tako bogatimo svoje življenje in s tem tudi svojo dušo.

ISKRENA Pozitiva dandanes zelo pomembna…

Zato se družite s pozitivnimi ljudmi, glejte komedije, veliko se smejte, vzdržujte v sebi notranje zadovoljstvo, kreirajte in ustvarjajte z vsem, kar vam polni dušo…

Ugasnite vse novice in ne glejte portalov z negativnimi informacijami, katere vas spravijo v strah, slabo voljo, skrb, kaj bo in podobno.

Obdajte se s pozitivnimi informacijami, berite pozitivne knjige, članke, o dobrem počutju, pozitivni naravnanosti, zdravju, …

Ugotovite, kaj delate radi, kaj vas polni in navdušuje, kaj je vaš hobi po domače. Tako to počnite vsak dan vsaj eno uro in samo opazujte svoje počutje in celotno dogajanje v življenju. Če se boste počutili pozitivno in na ta način tako tudi delovali, se vam bo vse zlagalo v vašem življenju.

Kako že pravijo=?

Boste na pravem mestu ob pravem času!

In z lahkoto boste kreirali vse želje, če boste seveda verjeli vase in zaupali vesolju, da je vsak trenutek poskrbljeno za vas.

Zato vas na koncu samo pozivam, da začnite delati na sebi, odstranite vse moteče vsadke kot so strah, jeza, vloga žrtve, bremena, skrbi, žalost, negotovost, bolečine,… Vse kar vam povzroča nelagodje v vašem telesu in počutju. Delo na sebi je dandanes ključna stvar. Če se ne bomo zavzeli zase in se ‘sčistili’ vsega negativizma v sebi, bomo težko samostojno kreirali in bili svobodni v sebi. Predvsem pa zaživeli resničnega samega sebe in res tisti pravi notranji mir. Le ta je ključen, da se začutimo in sploh slišimo tisto pravo, resnično pravo RESNICO.

Zato se splača malo potruditi in se podati na svoje življenjsko raziskovanje 😊.

Želim vam obilo prijetnih občutkov pri vašem raziskovalnem življenjskem popotovanju.

Naj bo pot lahkotna in predvsem mirna, polna ljubezni in radosti.

Vse dobro vsem.💞

 

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ 😉
NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linku klik klik TUKAJ.

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

Vitas pozdrav.

Mojca Ribič, lavitas.si

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Delite na družbenih omrežjih ...


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

S spletno stranjo www.lavitas.si upravlja podjetje Mojca Ribič s.p., Zg. Duplek 49c, 2241Sp. Duplek; LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru.  Tako vam vsem obiskovalcem te spletne strani posreduje te informacije za boljše razumevanje in boljšo medsebojno komunikacijo. Seznanjamo vas s splošnimi pogoji poslovanja z namenom, da bi bilo naše sodelovanje čimbolj pristno in brez kakršnihkoli zapletov, saj želimo delovati v najvišje dobro nas vseh.

 

Storitve ponudnika Mojca Ribič s.p. obsegajo vse storitve, ki se tržijo pod storitveno znamko LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru, katere lastnica je MOJCA RIBIČ; še posebej le-te so:

Navajamo glavne storitve, le te se lahko menjujejo in dodajajo nove, saj imamo tak način dela, da se na podlagi vaše odzivnosti tudi prilagajamo vašim potrebam in željam.

 

Osnovni pojmi:

Ponudnik storitev je podjetje Mojca Ribič s.p., Zg. Duplek 49c, 2241 Sp. Duplek; LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru, , z davčno številko 16838220 (v nadaljevanju ponudnik).

Naročnik storitev podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru je vsaka pravna ali fizična oseba, ki je preko spletnih strani ali na kakšen drug pisni način naročila storitve ponudnika (v nadaljevanju naročnik).

Uporabnik storitev podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja storitve ponudnika (v nadaljevanju uporabnik).

Stranka podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru je vsak Naročnik ali Uporabnik storitev podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru, (v nadaljevanju stranka).

 

Splošni pogoji poslovanja in uporabe storitev so zavezujoči za vse stranke in ponudnika storitev. Splošni pogoji imajo skupaj z opravljenim naročilom storitev preko spletnih strani ponudnika naravo pogodbe, sklenjene med ponudnikom in naročnikom. Če ponudnik in naročnik skleneta pogodbo v pisni obliki, imajo določila pisne pogodbe prednost pred določili Splošnih pogojev. Za vsa določila, ki niso urejena s temi Splošnimi pogoji, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu ter Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Ponudnik storitev si pridržuje pravico do spremembe določil Splošnih pogojev kadarkoli in brez predhodnega obvestila Strankam, za zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonodajo ter internimi poslovnimi akti. Za datum spremembe se šteje objava na straneh www.lavitas.si. Če v 10 dneh po objavi sprememb Stranka ne ugovarja, se smatra, da se s spremembami strinja.

 

Vsa vsebina na spletni strani www.lavitas.si je avtorsko delo MOJCE RIBIČ in ima lastniške vse pravice nad njimi. Prepovedano je vsakršno kopiranje ali distribucija brez dovoljenja ponudnika. Naročnik in izvajalec sta dolžna se vzdržati kakršnega koli posredovanja kakršnih koli informacij, ki se nanašajo na naročnika ali izvajalca ali na z njima povezane osebe, če to ni v naprej odobreno s strani odgovornih oseb oziroma, če za to ni izrecnega pooblastila.

 

V primeru, da kršite katerokoli točko poslovnega sodelovanja, vas lahko nemudoma pozovemo o prekinitvi sodelovanja in odstranimo vse vaše podatke brez predhodnega obvestila in brez povračila denarja oz. brez povračila nastalih stroškov zaradi ukinitve storitev.

 

V primeru kakršnegakoli dejanja naročnika ali uporabnika, ki je v nasprotju z veljavno slovensko ali mednarodno zakonodajo ali v primeru grobega kršenja Splošnih pogojev, ima ponudnik pravico uporabniku takoj, brez predhodnega obvestila, prekiniti dobavo storitev in sodelovanja, ne glede na dejansko poslovno škodo, ki bi jo naročnik s tem posegom lahko utrpel.

Ponudnik in naročnik spore rešujeta sporazumno. V nasprotnem primeru spore rešuje stvarno pristojno sodišče v Mariboru.

 

PLAČILNI POGOJI:

Vse cene na spletnih straneh so v evrih (€) in ne vsebujejo zakonsko predpisanega davka na dodano vrednost, saj nismo DDV zavezanci, razen v primerih, ko je določeno drugače. V kolikor določena specifična storitev ni navedena na spletnih straneh ponudnika, jo lahko naročnik dobi po pisnem zahtevku naročnika.

Cenik storitev je vedno objavljen na spletnih straneh Ponudnika in se lahko za prihodnje obračunsko obdobje spremeni brez predhodnega obvestila. Za datum spremembe se šteje datum objave na spletnih straneh. Podjetje Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru ne bo odgovorno naročniku niti kateri koli tretji osebi za popravke, spremembe cen ali opustitev storitev.

Stranka se obvezuje, da bo ponudniku plačevala nekatere storitve do 15. v tekočem mesecu (skupinske gibalne dejavnosti,…) , nekatere pa predenj jih bo koristila (individualne ure, različne terapije, meditacije, delavnice, seminarji,…). V primeru neplačila po desetih (10) delovnih dneh ima ponudnik pravico prepovedati vstop na katerokoli dejavnost, ki jo ponudnik izvaja oz. na trenutno, za katero stranka ni poravnala svoje obveznosti. Sledi tudi takojšen izpis iz skupinske gibalne dejavnosti. Stranka se lahko ponovno vpiše v katerikoli program, vendar mora vsako storitev plačati v naprej.

Za naročilo storitev velja kakršno koli naročilo, ki jo stranka posreduje ponudniku v pisni, ustni ali elektronski obliki. V primeru, da stranka ne zahteva povratnega sporočila o ceni storitve, se smatra, da je seznanjen s tekočim cenikom storitev, ki je tudi objavljen na spletni strani www.lavitas.si.

Za prekinitev sodelovanja med ponudnikom in stranko velja PISNA ODPOVED v tekočem mesecu za skupinske gibalne dejavnosti; za vsa druga naročila ( delavnice, seminarji, individualne ure,…) morate svoj neprihod PISNO sporočiti vsaj 5 delovnih dni pred prihodom, v nasprotnem primeru vam zaračunamo nastale stroške v 50% vrednosti dolga zaradi vašega neprihoda na določeno uro, delavnico,…. Torej ponudnik in stranka pa lahko tudi kadarkoli in brez odpovednega roka s pisnim obvestilom drugi stranki prekineta sodelovanje, če katerakoli stran grobo krši določila tega sodelovanja.

Naročnik se obvezuje, da bo do dneva prekinitve sodelovanja poravnal vse obveznosti iz naslova sodelovanja oz. prijave na katerokoli našo storitev. Če se naročnik v primeru predplačila odloči predčasno prekiniti sodelovanje, ni upravičen do povračila vnaprej plačanega zneska.

 

VAROVANJE PODATKOV

Ponudnik in naročnik se obvezujeta, kot poslovno tajnost varovati vse podatke, do katerih bosta prišla pri svojem poslovnem sodelovanju, ves čas sodelovanja, in da bosta vse pridobljene podatke iz naslova sodelovanja varovala vsaj še deset (10) let po prenehanju sodelovanja.

Naročnik mora upoštevati splošne pogoje ponudnika in obstoječo zakonodajo glede objave in nudenja informacij in storitev ter odgovarjati za vse posledice dovoljene ali nedovoljene uporabe naročenih storitev ponudnika, ki izhajajo iz dogovora, s strani tretje osebe.

Naročnik se strinja, da bo upošteval predpise v zvezi z avtorskopravnim varstvom in zagotavlja, da bodo vse informacije uporabljal za svoje osebne namene.

Naročnik z opravljenim naročilom storitev dovoli ponudniku pošiljanje informacij, obvestil in anketnih vprašalnikov, ki so neposredno povezani s storitvami ponudnika, na e-pošto naročnika oz. na njegov mobilni aparat, za nedoločen čas. Naročnik lahko s pisno željo zavrne prejemanje teh obvestil.

 

Ob vzpostavitvi komunikacije z podjetjem Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru se uporabnik strinja, da podjetje Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru pridobljene podatke uporabi pri elektronski komunikaciji z uporabnikom. Komunikacijske kanale uporabljamo za obveščanje o novostih in akcijah naših izdelkov in storitev. Vsak uporabnik iz naših mailing list ima možnost da se odjavi na prejemanje naših elektronskih oz. SMS sporočil. Vsa prejeta elektronska in SMS sporočila od podjetja Mojca Ribič s.p., LA VITAS, tempelj gibanja in notranjega miru so brezplačna.

 

Obisk spletne strani www.lavitas.si in uporaba njenih vsebin in storitev je popolnoma na lastno odgovornost.

 

Uporaba spletne strani www.lavitas.si, je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z internimi uporabniškimi navodili, kot tudi z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo vsebin spletne strani www.lavitas.si izrecno soglašate z njegovo vsebino in z vsako prijavo vstopate v pogodbeno razmerje s podjetjem Mojca Ribič s.p., in tako potrjujete, da ste sposobni biti nosilec pravic in obveznosti iz tega pogodbenega razmerja. Obvezujete se, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit način. Izključno ste odgovorni za poznavanje in spoštovanje vseh zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki se nanašajo na vašo uporabo tega spletnega mesta.

NA SPLOŠNO

Spletna stran je bila postavljena v dobri veri ozaveščanja ljudi na podlagi mojih predhodnih izobraževanj pri različnih svetovno in domače priznanih učiteljih, avtorjih, predavateljih gibalnih in duhovnih voda ter lastnih izkušenj in izkušenj drugih ljudi, katere so najbolj dragocene in učinkovite.

Vsebina in funkcionalnost naše spletne strani so vam ponujene v pisni obliki, kot so zapisane, brez kakršnihkoli drugih jamstev. Vse vsebine, katere so podane, so namenjene ozaveščanju ljudi, podajanju različnih razmišljanj, na podlagi svojih izkušenj in doživljanj. Ukvarjamo se s preventivo, torej ozaveščamo naravno, svobodno gibanje, ki ga želimo predstaviti na čim bolj lahkoten in svoboden način, hkrati pa se želimo dotakniti tudi notranjega miru in sprostitve samega sebe, zato poudarjamo, da nikakor ne zdravimo ali ozdravljamo ljudi, ampak samo ozaveščamo vidik preventivnega dobrega – boljšega počutja. Poskušamo ozaveščati samo naš način gibanja in razumevanja le tega, do katerega smo prišli skozi dolgoletna izobraževanja in delovanja-torej ukvarjanja z ljudmi.

 

Za vse vsebine, ki so podane ali na spletu ali na naših gibalnih urah, individualnih svetovanjih, predavanjih, delavnicah,…posameznik v celoti prevzema odgovornost na kakšen način bo te informacije sprejel  in jih nato uporabljalPoudarjamo, da naša dejavnost ne spada pod uradno priznano obliko katerokoli terapevtske pomoči ali kakršenkoli uradno priznani učni program. Naš namen je samo ozaveščanje, kar pa nima nobene povezave z zdravljenjem ali uradnim terapevtskim pristopom pomoči ljudem. Zato v primeru kakršnihkoli osebnih ali zdravstvenih (fizičnih ali psihičnih) težav ter dvomov o primernosti vadbe in drugih naših svetovanj ali storitev glede obiska, vas naprošamo, da se posvetite z uradnim zdravstvenim osebjem ali uradnim terapevtom.

 

Podajamo vam samo različne pristope h gibanju, za katere smo sami na lastnih izkušnjah ugotovili, da delujejo, ne moramo vam pa zagotoviti, da bo vam naš pristop dal enake rezultate kot nam ali drugim, saj smo si ljudje različni in vsako informacijo, dejanje dojemamo drugače, svojevrstno in tako si tudi vsak sam ustvari svojo edinstveno izkušnjo.

 

Zelo podobno je pri svetovanjihdelimo z vami znanje, izkušnje in različne vidike razumevanja življenja na različnih življenjskih področjihna podlagi katerih vam želimo pokazati širino razumevanja življenja na splošno ali specifično na  njegovih posameznih situacijah. Namen ozaveščanja je, da vam pokažemo različne načine in poti k boljšemu počutju in tudi k bolj kvalitetnemu načinu življenjaNe moramo pa vam zagotoviti, da vam bo naš način ustrezal in vam zagotovil popolno kvaliteto življenja. Le to si lahko ustvarite samo sami.

 

Vaša prisotnost na naših urah (ali gibalnega ali svetovalnega značaja) je popolnoma vaša odgovornost. Ko obiščete našo spletno stran in/ali se prijavite in naročite na katerikoli naš program, se strinjate z vsemi našimi navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost.

 

Vsa vsebina, katera je zapisana na spletni strani, katera se predava na skupinskih ali individualnih urah, delavnicah,predavanjih…je avtorsko zaščitena pod blagovno znamko LA VITAS, TEMPELJ GIBANJA IN NOTRANJEGA MIRU, VITAS ENERGY ® . Lastnik blagovne znamke je Mojca Ribič. Blagovna znamka je zaščitena z zakonom o intelektualni lastnini, zato vsakršno kršenje tega zakona – kopiranje in uporaba enakih pojmov rešuje pooblaščeno sodišče.

 

Tako se zavezujete, da ne boste uporabili naše spletne strani in njenih/naših vsebin in storitev za protipravno ravnanje ali vzpodbudili tretjo osebo v to ravnanje, da ne boste uporabljali naših vsebin ali storitev za kakršnekoli nezakonite namene.

 

Prepovedano je tudi kakršnokoli drugo kopiranje, posnemanje, razmnoževanje, izvajanje, objavljanje, prenašanje, ustvarjanje izpeljank naših spletnih in drugih vsebin in uporaba le teh za lasten poslovni namen ali uporabljati naše vsebine in dejavnosti v kakršnekoli nezakonite namene. Torej vse naše vsebine in dejavnosti so striktno namenjene za lastno in nekomercialno uporabo.

 

V imenu podjetja Mojca Ribič s.p. in vseh drugih, kateri delajo in sodelujejo z nami, izključujemo  vsakršno odgovornost za kakršnokoli morebitno nastalo škodo, ki bi lahko nastala ob nepravilnem dojemanju naših vsebin, storitev ali nepravilni uporabe le teh; ali iz vaše nepravilne uporabe vsebin naše spletne strani.

 

Podjetje Mojca Ribič s.p., kot upravitelj spletne strani www.lavitas.si, si pridržuje pravico zaradi širjenja dejavnosti ali kakršnegakoli drugega tehtnega razloga do občasnih sprememb vseh splošnih ali plačilnih pogojev, le te postanejo veljavne takoj po objavi na naši spletni strani www.lavitas.si.

 

Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

Od petka, 25. 5. 2018 naprej velja Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Ker uvaja v dosedanjo ureditev varovanja osebnih podatkov novosti, med katerimi je tudi nova opredelitev privolitve posameznikov, morate potrditi, da še vedno želite prejemati naše brezplačne E-novice in promocije.

 

V podjetju Mojca Ribič s.p. spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek obrazca za prijavo na E-novice in promocije skrbno varovali, kar pomeni, da bomo vaš e-naslov uporabljali izključno za pošiljanje E-novic in promocij in ga ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Preko e-novic in promocij vas bomo obveščali o novostih, trendih in dobrih praksah na področjih gibanja, rekreativnih dejavnostih, dobrega počutja, zdravega-kvalitetnega življenja in drugih podobnih tematikah. Obveščeni boste o najnovejših dogodkih, ki se bodo odvijali pri nas in seveda o vseh ugodnostih, katere bomo skreirali samo za vas. V kolikor nam prejemanja ne boste potrdili, vam bomo e-novice in promocije ne bomo morali pošiljati.

 

 

POSEBNO OPOZORILO:

Včasih se lahko tudi zgodi, da nekdo drug namesto vas v naš obrazec vpiše vaš elektronski naslov in vas prijavi brez vaše vednosti. Tako vam podajamo razlago, na kakšen način delujejo naši kontaktni obrazci. Torej elektronski naslov, s katerim se VI vpišete za e novice in promocije, preverimo tako, da vam na elektronski naslov, ki ste ga podali ob vpisu, samodejno pošljemo potrditveno sporočilo s povezavo, na katero morate klikniti, da vpis potrdite in se tako  dokončno izvede. S tem preprečimo, da bi vas na spletno stran prijavil kdorkoli drug, kateri nima dostopa do vašega elektronskega naslova. Kljub vsem varnostnim ukrepom se pa še vedno lahko zgodi, da katerikoli spletni uporabnik v katerikoli naš spletni obrazec za vpis ali prijavo vpiše vaš elektronski naslov, s čimer boste nanj prejeli potrditveno elektronsko sporočilo za vpis ali potrebne podatke za nadaljnje delovanje. V tem primeru vas prosimo, da to sporočilo ignorirate, ali nam lahko tudi pisno sporočite, da je bila pomota, oziroma, da se niste sami prijavili in bomo potem stornirali naročilo za vpis ali kakršnokoli drugo prijavo in tako ne boste dobili nobenega našega elektronskega sporočila več. Tehnološko je nemogoče imeti nadzor nad takšno vrstnimi dejanji, zato Mojca Ribič s.p. in Mojca Ribič osebno  ne odgovarjata za morebitne tovrstne primerke.

 

Vsa naša komunikacija poteka preko emailov, tako da se preko te komunikacije ustvarja tudi email baza podatkov, katera se striktno uporablja samo v poslovne (vodenje lastnih evidenc) in točno dogovorjene namene, s katerimi se seveda strinjate, torej za obveščanje naših vsebin, dogodkov, novosti… in medsebojno komunikacijo ter s tem lažje sodelovanje. Torej vsi vaši osebni podatki, ki nam jih z vašimi prijavami posredujete so skrbno varovani s kodeksom Varovanja osebnih podatkov.

 

Ko se prijavite na katerokoli našo storitev, imate možnost, da se lahko tudi hkrati prijavite na e novice in promocije. Kako, da na tem področju odkljukate kljukico in nato potrdite povratni mail, drugače e novic in promocij ne boste dobivali. V primeru, da ne želite več z nami sodelovati, prejemati naših e novic in promocij, se preprosto lahko odjavite, tako da pošljete ključne besede ODJAVA OD E NOVIC IN PROMOCIJ  ali ODJAVA OD VADBE VITAS ENERGY na naš mail info@lavitas.si. Ali preprosto kliknete v našem poslanem mailu na besedo ODJAVA, kar velja samo za e novice in promocije; od ostalih prijav se morate odjaviti pisno po emailu..

 

V podjetju Mojca Ribič s.p.  – LA VITAS tempelj gibanja in notranjega miru spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek obrazca za prijavo na E-novice in promocij ali kateregakoli drugega prijavnega obrazca skrbno varovali, kar pomeni, da bomo vaš e-naslov uporabljali izključno za pošiljanje E-novic in promocij oziroma hitro obveščanje sprememb in novosti glede dane prijave in ga ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate, zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Naročnina na E-novice in SMS novice velja do preklica.

 

Vaše posredovane podatke bo upravljalo podjetje Mojca Ribič s.p. – LA VITAS tempelj gibanja in notranjega miru. Podatke bomo uporabili v namen pošiljanja E-novic, torej, kot smo že omenili zgoraj, za obveščanje naših vsebin, dogodkov, novosti… in medsebojno komunikacijo ter s tem lažje sodelovanje. 

 

KADARKOLI LAHKO ZAHTEVATE:

Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali s skrbnostjo in v skladu z zakonodajo.

Po odjavi od prejemanja E-novic in promocij bomo vaš e-naslov premaknili v evidenco odjavljenih uporabnikov.

Z našimi podatki zraven nas upravlja še izključno podjetje z dejavnostjo spletnega gostovanja, ki spoštuje in deluje v skladu z GDPR.

 

SPLOŠNI POGOJI VSEH VRST VADB

ŠE NEKAJ BESED NA PRAKTIČNI DEL, KATEREGA IZVAJAMO V NAŠIH PROSTORIH:

Na naših urah se trudimo po najboljših močeh pomagati vsakemu soudeležencu pri uri, da mu na najbolj lahkoten in enostaven način obrazložimo potek gibalnih vaj in njihovo izvedbo. Ne moremo vam pa zagotoviti, da boste te informacije pravilno v prvem poskusu že izvedli ter jih tudi kasneje popolno izvajali, saj je to tudi odvisno od vaših gibalnih navad in traja kar nekaj časa, da deprogramiramo mišice v pravilen gib, če je bil predhodno narobe naučen ali napačno izvajan dalj časa. Zato vam ne moremo zagotoviti rezultatov čez noč, ker je to proces, ki traja, pri nekaterih pride do spremembe hitreje, drugi potrebujejo več časa, odvisno tudi kako napačno in koliko dolgo ste določen (napačen) gib izvajali. Zato obiskujete vadbene ure na lastno odgovornost in za poškodbe ne odgovarjamo, saj ne poznamo vaše gibalne in zdravstvene zgodovine. V primeru kakršnihkoli bolečin se obrnite na vašega zdravnika, saj mi izvajamo preventivo za boljše počutje in bolj stabilno  gibanje. Če ste v preteklosti imeli kakršnokoli poškodbo hrbtenice ali kjerkoli drugje, vas lepo prosimo, da nam to pred vpisom poveste in se tudi pred tem najprej posvetujete s svojim zdravnikom, ali je vadba primerna za vas ali ne, saj ne moremo prevzemati odgovornosti za vaše zdravje in gibalni razvoj.

 

Iskreno se trudimo, da se izboljša in vaša gibalna sposobnost in vaše dobro počutje, saj so vaje preverjene in iz izkušenj povedano učinkovite, vendar pa smo ljudje različni in imamo tudi različno mišično skulpturo in sposobnosti in nenazadnje tud različno gibalno zgodovinoZato bodite odgovorni do sebe, rezultati prihajajo počasi in  postopoma, saj vsaka sprememba rabi svoj čas in vsak posameznik prehodi svojo edinstveno pot do svojega osebnega gibalnega cilja.

 

Priporočamo, da prinese vsak vadeči s seboj flex-blazino za na tlabrisačo, udobna oblačila in obvezna je steklenica vode, saj med vadbo izgubljamo veliko tekočine, katero moramo sproti nadomestiti, da ne pride do izsušenosti in slabega počutja na uri sami. V vadeči prostor pridite ali v copatih ali bosi, obutev prosimo pustite v garderobah ali v za to namenjenih prostorih. Za VAŠO LASTNINO NE ODGOVARJAMO, zato prosimo, da s svojo lastnino razpolagate sami odgovorno in vestno.

 

Prijava na vadbo velja samo za šolsko leto. Torej vadba se izvaja od septembra ali oktobra tekočega leta, pa do maja ali junija naslednjega leta, nato se morate na vadbo ponovno prijaviti. V primeru različnega povpraševanja je seveda tudi izvedba vadbe temu prilagojena, zato je zelo variabilen čas poteka vadbe. Tudi lokacija vadbe je vedno predhodnje objavljena in vadečim obveščena.

Ob potrjeni prijavi ali s podpisom se tudi strinjate in dovoljujete, da podjetje LA VITAS, Mojca Ribič s.p.  v propagandne namene uporablja slike iz skupinskih vadb, individualnih ur, delavnic, predavanj, predstavitev in drugih dogodkov ali aktivnosti. Seveda boste predhodno o vsakem slikanju obveščeni in takrat imate še vedno možnost, da odstopite od skupnega slikanja.

 

POMEMBNO: ko se prijavite na vadbo, soglašate tudi s ceniki in plačilnimi pogoji, ki so navedeni na naši spletni strani www.lavitas.si. Zato vas še enkrat opozarjamo, če se enkrat prijavite in po določenem času ugotovite, da vam vadba ne ustreza, vas lepo prosimo, da se takrat TAKOJ tudi odjavite, v nasprotnem primeru, vam bo prispevek rekreacijske vadnine še kar naprej obračunan, dokler se ne boste pisno odjavili. Hvala za razumevanje.

 

Iskreno se vam zahvaljujem za vaš čas, katerega ste si vzeli, da bi spoznali naš način delovanja in sodelovanja z vami. Iskreno se trudim vsak dan, da bi izboljšali potek dela in seveda delovali v skupno najvišje dobro :).

 

Veselim se druženja z vami ter deljenja in pridobivanja novih izkušenj, katere nas v življenju tako zelo bogatijo. :))))

Vitas pozdrav.

Mojca Ribič, Lavitas.si

DARILO ZA VAS:

Brezplačni video nasvet o PRAVILNI DRŽI

Vnesite vaše podatke in na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video O PRAVILNI DRŽI v vseh prostorskih nivojih.

  Ime in priimek*:

  E-naslov:

  Želim brezplačne LA VITAS e-novičkeNe želim e-novičk

  Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

  Privacy Settings saved!
  Nastavitve zasebnosti

  Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

  Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

  In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

  ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
  SPREJMI VSE PIŠKOTKE