Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Sodobni svet, iluzije, stres, naglica…kaj je RESNICA?


Kdo sem jaz?


Kako ohranjati resničnega sebe in notranji mir?


Živimo v zanimivem času, ko se v zunanjem svetu dogajajo zelo neprijetne zadeve, ki na nas ne vplivajo najbolj pozitivno in nam posledično tako nižajo naše razpoloženje in hkrati energijo.

Kako si potem lahko pomagamo, da kljub zunanjim bombandiranjem negativnih informacij in sidranju strahu, nezadovoljstva, nemoči,… ostanemo v svoji energiji in tako ohranjamo pozitivno razpoloženje in razmišljanje?

Sodobni svet…

Sodobni svet nam je prinesel marsikaj dobrega in pa hkrati tudi marsikaj nezdravega, če se lahko kar takole izrazim. Bom poudarila samo tole. Kar smo zgubili v tem sodobnem svetu je stik z naravo in samim seboj! Naj vas vprašam tole… Živite tako kot vaše babice in prababice=? Po vsej verjetnosti ne, saj so sedaj drugi časi bi rekli…. Ja se strinjam. Pa vas sprašujem dalje…Ali ste s svojim (sodobnim) načinom življenja zadovoljni,  vas izpopolnjuje ali izčrpuje? Kako bi odgovorile vaše babice in prababice na to vprašanje?

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Stik z naravo premaga stres…

Stik z naravo je zelo pomemben. Danes živimo v res hitrem svetu. Vse se dogaja hitro, močno, zbegano, iluzorno! Toliko je zunanjih informacij, največkrat ne najbolj resničnih in pozitivnih, da se kar že zgubljamo v večih iluzijah in neresnicah. Ker verjamemo tem zunanjim informacijam,  začnemo živeti v zunanjem svetu in nase popolnoma pozabimo. Naložimo si tudi preveč obveznosti in bremen in tako smo sužnji le teh. Nase pa seveda popolnoma pozabimo. Če si že slučajno nekaj umislimo, kako vadbo, jogo, … 


Pa tako ali tako zopet tečemo iz ene ure na drugo. Ali iz ene obveze na drugo. Torej si potem tudi to vadbeno uro zase naredimo že stresno. In kaj si s tem vsem potem povzročamo – STRES.


Ta stres se potem leta in leta kopiči. In kar naenkrat nam začne pešati naše dobro počutje, energija nam pade, smo brez volje, lahko tudi v depresiji, začutimo kake bolečine, predvsem v hrbtenici, glavoboli,… Skratka zelo nevarno je, da nam to hitro – stresno življenje postane rutina


Po vrhu pa zaradi preveč obveznosti, ko si jih sami naložimo, še premalo spimo. Če seveda sploh lahko spimo. Včasih si nakopljemo toliko skrbi ali zunanje informacije tako močno vdrejo v našo energijo, da je lahko hudo moten tudi naš dragocen spanec. Takrat se nam še hitreje pozna padec energije in posledično tudi padec dobrega počutja in zdravja.

Kaj lahko sedaj naredimo za boljše počutje?

Najprej se moramo ustaviti in sploh zaznati, da smo v stresu! Spoznati moramo, da smo si naložili preveč bremen in da nas vsa ta bremena izčrpujejo. Zaznati morate tudi svojo energijo.


Ali je pozitivna ali negativna?

Negativna energija se vleče v negativnih mislih, obrekovanju, jamranju, vlogi žrtve, skrbeh, žalosti, jezi, melanholiji, brezvoljnosti, naglici,…


Ko vse to zaznate in začutite, da vam vse to ni v najboljši doprinos, takrat je čas za spremembo!


 Seveda pa je zelo pomembno, da si iskreno želite spremembe, drugače je ne boste mogli izvesti. 


Saj veste za spremembo potrebujemo močno voljo in odločnost, da želimo nekaj spremeniti na boljše. In ko ste pripravljeni delati na spremembi, takrat se šele popotovanje učenja začne.

 Zaznavanje…

Torej, če smo zaznali, da smo v naglici, negativni energiji non stop in ima to za nas negativne posledice, moramo stopiti iz tega začaranega kroga in začeti uvajati spremembe v svoje življenje


Za začetek se mogoče najprej umirimo in pogledamo situacijo iz objektivnega zornega kota. Če to ne zmoremo sami, si poiščimo pomoč. Lahko pokličemo dobrega pravega prijatel-ja-ico, kater-ega-ro prosimo, če nam poda  svoje objektivno mnenje o našem problemu. Če mislimo, da bo še vedno preveč vse subjektivno povedano, je najbolje, da se obrnemo na kako res objektivno osebo. Torej osebo, ko nas ne pozna tako dobro.


Včasih nam lahko pomagajo ljudje, ki nas ne poznajo najbolje, veliko bolj, kot tesni prijatelji ali partnerji. 


Zakaj? 


Ker ostajajo lahko najbolj objektivni, nimajo čustev do nas in so zmožni videti popolnoma drugačno širšo sliko, katera pa lahko nam zopet odpre popolnoma drugačen pogled na določeno zadevo in lahko hitreje pridemo do rešitve in posledično do spremembe


Če želite pri tem pomoč, se lahko naročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

Pomembne so rešitve…

Skratka, ko pogledate na svojo situacijo, ki vas bremeni iz večih zornih kotov, lahko potem začnete iskati rešitve.

Kako si izboljšati svoje počutje in s tem tudi življenje?

Najprej bi jaz poiskala neki miren kotiček, zame je to narava, in bi se pogovorila sama s seboj.


✔Kaj najraje počneš?

✔Kaj te veseli in polni?

✔Kaj te radosti in dviguje tvojo energijo=?


To so zelo pomembna vprašanja, na katera je super, da si odgovorimo.


Saj ravno na tem potem tudi delamo. 

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Sproščanje in umirjanje je danes ključnega pomena…

Če se še ne znate umiriti najbolje in vam misli kar non stop švigajo po glavi… Predlagam, da začnete s sprehodi v naravi. Pojdite zavestno na  sprehod.


Kaj s tem mislim?


Da enostavno daste možgane na off in res ste v trenutku tukaj in zdaj. To pomeni, da opazujete naravo, opazujete sončni zahod, se prepustite lepotam narave, vetru, petju ptic,… Tako boste preusmerili pozornost na ta trenutek tukaj in zdaj! Pa še možganom boste dali malo miru, da se odpočijejo od vsega razmišljanja, sprejemanja težkih informacij… Tako se boste tudi lažje sprostili in umsko in telesno. 


Če samo pomislite, ko zagledate sončni zahod. 

Ali se telo, mišice takrat sproščajo ali zategujejo=? 

Kaj takrat začutite, stres ali ugodje in dobro energijo? 

Mislim, da razumete, kaj želim s tem povedati.


Tako vas spodbujam, da začnite s temi lahkotnimi malenkostmi, ki vam resnično lahko dolgoročno spremenijo vaše življenje.


Naslednja faza je potem lahko že načrtno sproščanje ali z lahkotnim raztezanjem in poglobljenim dihanjem. Ali pa z meditacijo. Pri meditaciji pa bi poudarila, da tudi začnite najprej samo z DIHANJEM. Torej, greste v svoj miren kotiček, kjer vas res nobeden ne bo motil, najbolje kar v naravo, se usedete v pravilno držo in se osredotočite samo na svoje dihanje


By the way… Če kdo želi spoznati preproste tehnike in vaje dihanja s celim telesom, imam vsak mesec DELAVNICO DIHANJA, kjer zelo podrobno spoznavamo in se spominjamo celostnega dihanja. Več na klik klik TUKAJ.

…važen je odklop…

Tako možgane zopet zaposlite s sproščujočimi mislimi in jim sporočate, da se lahko malce oddahnejo in sprostijo. Ko boste šli čez to fazo, pa poskušajte dihati res s celim telesom počasi in sproščeno ter seveda misliti na nič.


Ko to dosežete, takrat ste v točki nič. Takrat lahko potem slišite resnični svoj pravi jaz, svojo dušo, ki vam tako ali tako vedno šepeta. Ampak zaradi vsega tega zunanjega direndaja je ne slišimo.


Ker smo preveč vpeti v zunanji svet, nam ta svet kreira potem naše življenje. Tako večinoma živimo mimo sebe po nekih načelih zunanjega sveta. Kar pa je vse to skupaj zanikanje sebe in zato prihaja do raznoraznih padcev energije, zdravja, zadovoljstva,…

No tako, sedaj smo prišli na točko nič.

Kaj pa sedaj naprej=?

Poskrbite za pozitivne misli, poskrbite za sprostitev telesa in uma vsak dan. Pazite na hrano in jejte bolj lahkotno in doma pridelano hrano. Odpovejte se poživilom, sladkim, gaziranim pijačam, hitri hrani, sladkorjem. Vsa ta predelana hrana nam tudi drastično niža našo energijo in tako smo lahko tudi zaradi tega brezvoljni in lenobni. 


Opazujte se in zaznajte, katera hrana, dejanja,… vas polnijo in katera vam vzemajo energijo. To enostavno najlažje zaznate tako, da se vprašate… Ali se po določeni hrani, dejanju počutite lahkotno in polni energije ali obratno.

Bodite malce bolj zavestno prisotni v svojem življenju in izklopite avtopilota!

Zakaj potrebujemo odklope od zunanjega sveta=?

Poskrbite za čiste misli.

Če boste v prijetnem, lahkotnem okolju, boste lažje vzdrževali pozitivno naravnanost do sebe in pa drugih. Če se družite z ljudmi, ki samo opravljajo, se smilijo samim sebi in igrajo vlogo žrtve, razpravljajo o novicah in trenutnem dogajanju v svetu,… 


Mislim, da potem ne boste ravno nabiti s pozitivno energijo in jo boste tudi zelo težko vzdrževali v sebi. Zato je tako pomembno, da najprej sebe naravnate na pozitivne vibracije, predelate vse negativno, kar vam znižuje vaše razpoloženje in počutje.


Nato pa je naša naloga samo še vzdrževanje našega notranjega miru in da resnično pazimo na našo energijo. Pomembno je, da tudi ohranjamo stik s samim seboj in svojo resnico


Tako bomo lažje rekli NE vsem za nas neresničnim informacijam, ki nam jih želijo tako vztrajno prodajati in nas tako držati v strahu in posledično pod nadzorom. Ko smo v strahu, posledično pod nazorom, ne zmoremo ustvarjati in kreirati lastnega življenja. Saj smo na svojem avtopilotu ter se podredimo zunanjemu svetu in vplivu le tega.


Pa naj vas vseeno spomnim, da smo tukaj zato, da izkušamo in rastemo. Da si pridobivamo nove izkušnje in tako bogatimo svoje življenje in s tem tudi svojo dušo.

 

ISKRENA Pozitiva dandanes zelo pomembna…

Zato se družite s pozitivnimi ljudmi, glejte komedije, veliko se smejte, vzdržujte v sebi notranje zadovoljstvo, kreirajte in ustvarjajte z vsem, kar vam polni dušo…


Ugasnite vse novice in ne glejte portalov z negativnimi informacijami, katere vas spravijo v strah, slabo voljo, skrb, kaj bo in podobno.


Obdajte se s pozitivnimi informacijami, berite pozitivne knjige, članke, o dobrem počutju, pozitivni naravnanosti, zdravju, …


Ugotovite, kaj delate radi, kaj vas polni in navdušuje, kaj je vaš hobi po domače. Tako to počnite vsak dan vsaj eno uro in samo opazujte svoje počutje in celotno dogajanje v življenju. Če se boste počutili pozitivno in na ta način tako tudi delovali, se vam bo vse zlagalo v vašem življenju.

 

Kako že pravijo=?

 

Boste na pravem mestu ob pravem času!

 

In z lahkoto boste kreirali vse želje, če boste seveda verjeli vase in zaupali vesolju, da je vsak trenutek poskrbljeno za vas.

 

Zato vas na koncu samo pozivam, da začnite delati na sebi, odstranite vse moteče vsadke kot so strah, jeza, vloga žrtve, bremena, skrbi, žalost, negotovost, bolečine,… Vse kar vam povzroča nelagodje v vašem telesu in počutju. 

 

Delo na sebi je dandanes ključna stvar. 


Če se ne bomo zavzeli zase in se ‘sčistili’ vsega negativizma v sebi, bomo težko samostojno kreirali in bili svobodni v sebi. Predvsem pa zaživeli resničnega samega sebe in res tisti pravi notranji mir. Le ta je ključen, da se začutimo in sploh slišimo tisto pravo, resnično pravo RESNICO.


Zato se splača malo potruditi in se podati na svoje življenjsko raziskovanje ?.

Želim vam obilo prijetnih občutkov pri vašem raziskovalnem življenjskem popotovanju.


Naj bo pot lahkotna in predvsem mirna, polna ljubezni in radosti.


Vse dobro vsem. 💗

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ ?
NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.


Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 


Če bi rada plesala in si malce prevetrila bokce, celotno telo in dušo, si srčno povabljena na plesno uro VITAS ENERGY DANCE, več si pa le preberi na klik klik TUKAJ.


Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.


Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.


Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linku klik klik TUKAJ.

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.


NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.


Hvala za pozornost in zaupanje.


Vitas pozdrav.


Mojca Ribič, lavitas.siČe želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.