Kako dihanje vpliva na naše počutje?

Kako dihanje vpliva na naše počutje?

KAKO  DIHANJE VPLIVA NA NAŠE POČUTJE?

Veliko sem že pisala o dihanju, zato se bom danes osredotočila bolj na plus – minus lastnosti dihanja s celim telesom, če se lahko kar takole izrazim 🙂

Kaj mislite, zakaj veliko govorimo o dihanju?

 Dihanje je resnično najbolj naraven gib.To je telesni proces, kateri podpira skoraj vse ostale procese v telesu, da se lahko nemoteno izvajajo v svoji popolnosti. Torej, če pa je naš osnovni procesdihanje moten, potem se tudi ostali notranji telesni procesi začnejo pačiti ali rušiti in to zelo hitro zaznamo na našem počutju.

Ali to zaznamo kot glavobol, zakrčeno mišico ali pa motnje pri presnovi ali prebavi…Tam kjer je naša šibka točka, tam najhitreje zaznamo pomanjkanje kisika v telesu. Če telesu ne dovajamo dnevno dovolj kisika in to seveda ponavljamo dan za dnem, nam telo samo odgovori s slabim počutjem.

Daje nam signale, da nekaj ne delamo prav. Pa po navadi te signale kar ignoriramo in živimo dalje naprej, kot da nič ni. Tako postaja naše telo čedalje bolj glasno in nam ne odgovori več samo z utrujenostjo in slabo voljo, hitro vzkipljivostjo, … ampak nam pošlje signal v obliki lažje bolečine ali v mišicah ali kot glavobol… In zopet imamo izgovor, ah, saj sem samo malo pretiraval-a na treningu včeraj ali zelo pogosta je tale…. Malo sem se zaležal-a ponoči….ali ah vreme je krivo… Poznate tele izgovore, predvidevam, da zelo dobro. In tako hitro posežemo po tableti proti bolečini, da bolečino, ki nas jezi, kaj hitro utišamo in zopet živimo po starem načinu naprej.

Pa je to prava pot?
Ali je samo izgovor, da ne bi pogledali vase in seveda nekaj naredili zase?

Ljudje v sodobnem svetu imamo zelo radi instant rešitve.

Kaj to pomeni? Na hitro najdemo rešitev in utišamo problem. Ga ne rešimo, ampak samo utišamo in živimo naprej.

Kako mislite, da se vaše telo počuti?

Ignoriranje sebe in svojega telesa na ta način je največji problem sodobnega sveta. Vedno najdemo številne izgovore, da nekaj ne naredimo zase in za svoje telo in vedno najdemo nekaj bolj pomembnega od nas samih. Zelo žalostno, kajne?

Zato nam telo vedno glasneje in glasneje sporoča, da delamo nekaj hudo narobe, da naše navade in razvade ne funkcionirajo najbolje za naše telo… Telo je pametnejši od nas – uma, verjemite mi!

Ko se odloči, da je dovolj, vam to glasno in jasno sporoči preko bolezni. In spet nas preizkuša, kako bomo šli daleč, da se bomo zbudili in spregledali.

Da bomo začeli poslušati svoje telo, ga upoštevali in zanj tudi kaj uspeli pametnega narediti!

Preventiva je boljša kot kurativa

Kako daleč boste šli, se odločate sami. Jaz osebno imam raje preventivo kot pa kurativo. Čeprav pomeni preventiva vsakodnevno delo na sebi, ozaveščanje dihanja s celim telesom, ozaveščanje počutja samega in poslušanje svojega telesa, mu privoščiti vse kar mu pripada dobrega in zdravega, da bo lažje funkcioniralo in nam dobro služilo. Včasih je tako malo potrebno, da se lahko počutimo bolje, pa če je to samo ena večerja manj v tednu ali ena kavica in sladica manj na dan… Lahko gremo kako uro prej spat ali se odpovemo večernemu gledanju televizije. In si večer naredimo malce drugače, bolj družabno ali bolj sproščeno s samim seboj ali z družbo, ki jo imamo radi in pozitivno vpliva na nas.

Telo vedno odgovori, z dobrim ali pa slabim počutjem in takrat naj vam bo že signal, ali delate prav ali ne.

Orientirajte se po počutju in zvedeli boste vse.

KAKO DIHANJE VPLIVA NA NAŠE POČUTJE?

Kako dihanje kot naša osnovna funkcija vpliva na naše počutje?

Ker je dihanje naša osnovna funkcija, da lahko sploh obstajamo, je veliko bolj pomembna, kot ji to pripisujemo. Saj dihanje je pač samoumevno, kajne? Zakaj bi potem polagali pozornost nanj, ker enostavno dihamo vedno in povsod? To je že res.

Ampak, dajte malo pozornosti na svoje dihanje in ga začutite…vprašajte telo, ali je vaše dihanje naravno ali popačeno? In samo začutite odgovor in si ga priznajte. In tukaj ste potem zmagali, ker lahko začnete delati na sebi in svojem dihanju. Takrat lahko dihanje začnete ozaveščati nazaj na tisto pravo, pristno in naravno dihanje s celim telesom. In tako posledično postavljati vse ostale telesne procese na svoje mesto in jih spodbuditi na svoje naravno delovanje.

Ko boste ozavestili naravno dihanje s celim telesom boste nagrajeni z dobrim počutjem.

Kaj to pomeni?

Kar naenkrat se počutite lahkotno, zdravja polno. Vsi telesni procesi se naravnajo na naravno delovanje, saj dobivajo dovolj kisika in tako lahko delujejo nemoteno in s polno paro. Tudi izmenjava plinov v pljučih se bolj kvalitetno zamenja in tako dobimo res maksimalno količino potrebnega kisika v naše telo, da potem lahko spontano obdeluje vse notranje procese.

Po drugi strani pa boste bolj veseli, radostni, umirjeni, izzive boste sprejemali lahkotno in se z njimi spopadali mirno in s pozitivno, kreativno energijo. Na splošno boste bolj pozitivni in vse se vam bo zdelo naravno. Probleme boste reševali sproti, jih ne boste ignorirali, ampak se soočali z njimi in se iz njih poskušali vedno kaj naučiti. Pri vsem tem vam bo globoko naravno dihanje v pravo pomoč. 🙂

Zato dajte malo več pozornosti nase in še bolj poglejte vase, delujte od znotraj navzven, začnite z dihanjem. Naj vas okolica ne omejuje in poveljuje, na kakšen način morate živeti. Pravi odgovor na to vprašanje je v vas. Samo vi veste, kaj je za vas dobro in ne.

Zato prisluhnite sebi in ne okolici!!!

Začnite spoznavati samega sebe.

Začnite z dihanjem. Super pot, da spoznate sebe in svoje telo.

Ozavestite naravno dihanje s celim telesom. Imejte dihanje vedno v mislih in se sproti čez dan popravljajte. Postojte za trenutek in zadihajte s polnimi pljuči.

Naredite to za sebe in svoje telo, katero vam neizmerno hvaležno bo in s pravim močno-dobrim počutjem odgovorilo bo. 😉

 

KAKO DIHANJE VPLIVA NA NAŠE POČUTJE?

Vsak dan predihajte svoje telo in um.

Vsak dan si vzemite trenutke samo zase in predihajte vse kar vam ni všeč. Enostavno z izdihom vržite vse ven iz sebe in tako si boste sproti olajšali svojo dušo in telo. Tako boste korakali dan za dnem, bolj in bolj k svojemu pravemu jazu in k svojemu pravemu in zadovoljenemu telesu. Nagrade so zagotovljene, zato ne odlašajte in dihajte s celim telesom prav vsak dan, vsak trenutek.

Želim vam nadvse predihane in sproščene trenutke, naj vam dihanje s celim telesom postane naravno in vsakdanje :).

Imejte se lepo, če se želite poglobiti v NARAVNO DIHANJE S CELIM TELESOM, vas srčno vabim na delavnico DIHANJA, kjer resnično začutite močan vaš dihalni kanal, ki trenutno spi v vas in čaka, da ga ponovno prebudite, da vam polepša vaš vsakdan.

Več infos o delavnici DIHANJA – poglej zgoraj ali klikni TUKAJ
 

➡️ Če se bi radi vsakodnevno poglobili v PRAVILNO-NARAVNO dihanje s celim telesom, vas vabim da se mi pridružite v moji gibalni skupini VITAS ENERGY ON LINE, kjer podrobno predelujemo naše dihanje in opuščamo stare navade in ozaveščamo naraven dih s pomočjo zelo preprostih dihalnih vaj, katere vam bodo pomagale prebuditi nazaj NARAVNO DIHANJE!

Več  o VITAS ENERGY ON LINE si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin o dihanju, gibanju, kako do dobrega počutja lahko najdete na mojem YT kanalu. Da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE.

Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

 Želim vam predihane, tople, sončne dni.

 

Ne pozabite nase, na svoje telo in dušo! 

 

Hvala, ker me spremljate in mi zaupate 🙂

 

Vitas pozdrav 

 

Mojca, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.