VITAS ENERGY – vaja za razteg hrbtenice

VITAS ENERGY – vaja za razteg hrbtenice

VITAS ENERGY – vaja za razteg  hrbtenice

Vitas živjo 🙂

danes raztegujemo stranske trupne mišice in hkrati utrjujemo trebušne in hrbtne mišiceVITAS ENERGY –  vaja za razteg zgornjega dela telesa – hrbtenice v katero je vključena tudi vaja side stretch.

Stojimo seveda v naši PRAVILNI DRŽI in pazimo, da ne tvistiramo oziroma rotiramo hrbtenice in ramen v stran. Razteg zgornjega dela telesa naredimo po vaji side stretch. Tako raztegnemo še vse medlopatične mišice in sprednjo prsnico. V videu imate različico v sede, na sliki pa v stoje!

VITAS ENERGY – vaja za razteg hrbtenice

Vaja za razteg zgornjega dela telesa – hrbtenico je odlična vaja, ki jo lahko uporabljate tudi na delovnem mestu, sploh tisti, ki veliko sedite. Tudi vaja side stretch je odlična in jo lahko delate kjer koli in kadar koli. Predlagam pa, da vajo side stretch delate vedno, ko čutite napetost v zgornjem delu telesa, sploh stranskem delu.VITAS ENERGY - vaja za razteg hrbtenice

 

Pridno delajte, če vam ne bo kaj jasno mi lahko pišete na info@lavitas.si.

 

Zakaj moramo raztegovati svoje telo?

Ko se telo razteza, se v bistvu osvobaja svoje zakrčenosti v mišicah in celotnem telesu, tako lahko čutimo rahlo bolečino, ki jo s pravilnim dihom lahko sproti odpravljamo in hkrati odpravljamo zakrčenost mišice in jo sprostimo. V življenju je vse povezano, če pogledamo naš primer: če smo zakrčeni imamo omejeno gibanje, če imamo omejeno gibanje, so po vsej verjetnostih prisotne bolečine, ki nam omejujejo svobodno gibanje. Torej, če odpravimo zakrčenost mišic, dobimo svobodnejše gibanje brez bolečin. Pri tem nam lahko pomagajo različni dejavniki, fizične vaje, maserji, meditacija-sproščanje,…

Nadaljevanje članka si lahko preberete klik klik TUKAJ.

 

Več o gibanju in dihanju si lahko preberete na klik klik TUKAJ.

 

Če vas zanima kaj več, lahko obiščete moj youtube kanal, (klik klik na  moj youtube kanal ), kjer je še več gibalno-sprostilnih vsebin.

 

Da boste na tekočem z vsemi gibalnimi LA VITAS nasveti in vajami, se lahko naročite na moj YT kanal. Pojdite na ikonco in stisnite na NAROČITE SE ali SUBSCRIBE.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

Vitas gibalni živjo 🙂

Mojca, lavitas.si

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer vsako vajo zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…se lahko prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.