Pravilno dihanje sprošča in krepi

Pravilno dihanje sprošča in krepi

Pravilno dihanje sprošča in krepi …

 

Ste se že kdaj vprašali, ali diham pravilno?

 

Ste se že kdaj vprašali, kako pomembno je dihanje v našem življenju?

 

Kako vpliva na naše življenje?

 

Pomen pravilnega dihanja v našem vsakdanjiku je še kako bistven, sploh, če smo izpostavljeni vsakodnevnemu stresu, naglici, poslovnim rokom, pogostim potovanjem, nenehnim sestankom …

 

Več, kot imamo odgovornosti in obveznosti, večja je verjetnost, da nas stres obišče in nas povabi na svoje plesišče. Po navadi se sploh ne zavedamo, kdaj se skupaj zavrtimo po parketu. To dojamemo šele takrat, ko nas obiščejo posledice tega napornega plesa.

 

 

Najpomembnejša priprava na stres je pravilno dihanje.

Če pravilno dihamo in imamo predihano telo, mišice, celice, se lahko v veliki meri izognemo stresu, saj je posledica predihanosti telesa večja notranja umirjenost. Če dosežemo notranji mir, lažje funkcioniramo, lažje razmišljamo, hitreje dobimo nove ideje, predvsem pa se ljudje okoli nas veliko bolje počutijo. Krepi se medsebojno razumevanje in skupaj dosegamo boljše poslovne in osebne rezultate.

 

 

Pravilno dihanje sprošča in krepi

Pravilno-naravno dihanje poznamo  vsi, saj je naravno in ko smo umirjeni, sploh v ležečem stanju, dihamo vsi na ta način. Ko pa smo v stoječem položaju, nam gravitacija malce ponagaja. Potem so tukaj še zunanje okoliščine, ki nam hitro otežijo naše naravno dihanje.

 

 

Naravno dihanje je dihanje s celim telesom. Torej se vdih začne v spodnjem delu trebuha in ne v zgornjem delu pljuč. Najprej torej vdihnemo v spodnji del trebuha, ga napihnemo kot balon. Potem razširimo še sredinski del trupa – predel reber. In šele nato zgornji del – celotni prsni koš ali pljučni del.

 

 

Ko vdihnemo, imamo občutek, kot da se razširi celoten zgornji del telesa. Občutek imamo, kot da smo v kisikovem balončku. Zelo pomembno je, da dihamo počasi in globoko. Da napihnemo čim večji balon, ki ga nato v celoti izpraznimo.

 

 

Torej poskrbimo za aktiven izdih, kar pomeni, da toliko zraka, kolikor smo ga vdihnili, obvezno tudi izdihnemo. Drugače nam določena količina kisika ostaja v telesu, kar pa zagotovo ni najbolje, ker se telo ne prefiltrira v celoti. Torej bomo s pravilnim globokim počasnim vdihom v svoje telo konzumirali veliko več kisika kot s površinskim nedovršenim dihanjem.

 

 

Pravilno dihanje sprošča in krepi … predihanost

Zelo pomembno je, da smo vedno predihani. Saj tako dovajamo telesu, mišicam, celicam vedno dovolj njihove osnovne hrane-kisik. Tako tudi poskrbimo za njihovo prekrvavljenost in sproščenost. Kar pomeni, da se mišice ne zakrčijo preveč, posledično imamo tudi manj bolečin ali pa jih sploh nimamo več in lažje smo kos vsem opravilom čez dan.

 

 

Če resnično ozavestimo svoje dihanje in se trudimo po najboljših močeh, bomo sčasoma zagotovo bolj kos gospodu stresu. Tako ga bomo čutili vedno manj, saj ga bomo znali nadzorovati. Bolj predihano bo telo, mirnejši bomo v sebi. Lažje bomo razmišljali, saj bodo možgani dobili dovolj kisika, da bodo lahko odlično opravljali svoje funkcije. Tako se bomo tudi izognili marsikateremu glavobolu ali migreni in življenje bo veliko bolj lahkotno in preprosto.

 

 

Ker pa vem, kako težko je na začetku ves dan ozaveščati pravilen dih, ga trenirajte postopoma. Vsakič, ko se spomnite, sploh, ko hitite in ste pod stresom, se poskusite umiriti. Naredite 10 globokih vdihov in izdihov s celim zgornjim telesom in videli boste, da boste lažje kos vsakodnevnim nalogam in obveznostim.

 

 

Vadite dihanje vsak dan, ozaveščajte ga, vsakič, ko se spomnite nanj, naredite nekaj vdihov in izdihov, naj vam pride pravilno – naravno dihanje čim prej v navado in videli boste, da boste lažje jadrali skozi delovni dan.

 

 

Če želite, da vam pri vpeljevanju vaših sprememb in raziskovanja samega sebe lahko pomagam JAZ, vam dam par primerov na kakšen način:

 
NA TEMO DIHANJA:

Če se želite poglobiti v pravilno naravno dihanje in ga resnično usvojiti, si lahko izberete trening dihanja v moji vitas energy skupini ON LINE (prijavi se TUKAJ) ali vadba VITAS ENERGY v živo (prijavi se TUKAJ).

Če želite spoznati bolj poglobljeno dihalne tehnike in vaje, se mi lahko pridružite tudi na delavnici DIHANJA-OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE. Več infos si lahko preberete klik klik TUKAJ.

Veliko video vsebin na temo dihanja lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

 
NA TEMO GIBANJA:

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO, DIHANJE, VAJE ZA NOTRANJO MOČ si lahko preberete TUKAJ. 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

Bolj dinamična ura, v plesnih ritmih, polna veselja, radosti in zabave je VITAS ENERGY DANCE plesna ura. Naš moto te ure je enostavno samo joy! Da pozabiš na zunanji svet in se preprosto zliješ z  ritmom in samo uživaš. Če te je ura poklicala lahko o njenem poteku prebereš klikni TUKAJ.

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

 
NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko vas podprem preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

 

Vitas pozdrav.

 

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.