POLETJE – VROČINA – popijete dovolj VODE dnevno?

POLETJE – VROČINA – popijete dovolj VODE dnevno?

POLETJE – VROČINA – popijete dovolj VODE dnevno?

Poletje je na vrhuncu, vročina tudi pritiska in telo izgublja še več tekočine kot ponavadi, saj s potenjem uravnava svojo temperaturo. Naj vas spomnim, da tudi z dihanjem-izdihom izgubljamo kar nekaj tekočine, pa se niti dobro ne zavedamo. Zato je toliko bolj pomembno, da pijemo dovolj vode čez dan. Pa resnično mislim navadne vode, ne sladkih sokov in gaziranih pijač, da o drugih pijačah sploh ne izgubljam besed. Če si že želite malo popestriti pitje, si privoščite kakšen stisnjen pomarančni sok ali svežo NESLADKANO limonado

 

Razumite, da vsaka kava, alkohol, … dodatno dehidrira vaše dragoceno telo, zato se poskušajte temu čimbolj izogniti, če pa že ne gre, pa pijte dodatno zraven veliko navadne vode in ne preveč ohlajene.

 

Pa smo tam…poletje je, zunaj 30 stopinj in jaz ne smem popiti hladne pijače…hm…kontradiktorno kajne?

 

POLETJE - VROČINA - popijete dovolj VODE dnevno? 

 

Pa naj vam povem, ko v vročini popijete zelo hladno pijačo, v našem primeru govorimo o vodi, dodatno obremenite svoje telo, ker mora to tekočino še dodatno ogreti na svojo temperaturo in tako izgubljate dodatno energijo, katero bi lahko porabili, za bolj prijetne stvari, recimo plavanje ali kaj podobnega 🙂. Torej si naredite kontra učinek v telesu. Vroče vam je, popijete mrzlo pijačo z namenom, da se ohladite, a vaše telo odreagira nasprotno, začne vas ogrevati, saj mora vzdrževati svojo telesno temperaturo. Zato je najbolje piti vodo sobne temperature, da telesu ne delate dodatnih nepotrebnih šokov.

 

Kar pa vem, da je nam vsem poleti to pravi izziv, saj nam ni za piti ‘mlačne’ vode, kajne. 🙂

 

POLETJE – VROČINA – popijete dovolj VODE dnevno?

Raje imate hladno, po možnosti še z ledom, da vas najhitreje ohladi. A s tem padete v začaran krog. Vi telo s tem hladite, a hkrati mu govorite, da se mora ogreti in tako več ko boste hladnega popili, bolj se bo vaše telo grelo in še bolj se boste potili in vedno vam bo vroče. Zelo hecno in kontradiktorno, a vendar resnično.

 

Zato vas pozivam, da malo razmislite o tem, opazujte svoje telo, kako odreagira na te situacije in se spoznajte. Eksperimentirajte obe situaciji in začutite, kaj se dogaja v vašem telesu. Samo tako boste lahko razumeli ta proces in seveda spremenili svoje navade.   
 
Želim prijetno poletje še naprej, izkoristite vsak trenutek lepega vremena. Ne pozabite nase in na svoje telo! Pijte veliko navadne vode in vaše počutje se vam bo sigurno spremenilo na boljše. Pijte sobno temperaturo od 2-3 litre na dan (odrasli, otroci malo manj), odvisno od aktivnosti in vročine. Tako bo lahko telo funkcioniralo učinkovitejše in procesi v telesu bodo potekali bolj nemoteno in tekoče. Kar pa boste nagrajeni z dobrim počutjem, za kar se pa potem izplača narediti kakšno mini spremembo v svojem življenju, kajne?;)
 
KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ ?
NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

Če bi rada plesala in si malce prevetrila bokce, celotno telo in dušo, si srčno povabljena na plesno uro VITAS ENERGY DANCE, več si pa le preberi na klik klik TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linku klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.