Na kakšen način zaspite in se zbudite?

Na kakšen način zaspite in se zbudite?

Na kakšen način zaspite in se zbudite?

KAKO KAJ ZASPITE ZVEČER  ALI  KAKO SE KAJ ZBUJATE ZJUTRAJ?

Spite ponoči ali se pogosto zbujate

Vam je postelja udobna?

Zaspite s skrbmi ali se brezkrbno podate v spanec?

Se zvečer umirite z dihanjem?

O DIHANJU sem vam že veliko napisala, tako da bi se danes malo dotaknila teme spanja.

 

Na kakšen način zaspite in se zbudite?

To vprašanje je zelo pomembno, saj je od teh dejanj zelo veliko odseven potem tudi vaš dan 🙂

Pa poglejmo vaš večer, kako ga preživite? Gledate televizijo? Kriminalke, nadaljevanke, vsakodnevne novice, morate biti na tekočem, kajne?

Ali ste se že kdaj vprašali… Recimo…

Kako vsakodnevne novice vplivajo na mene, na mojo podzavest

Koliko strahov vzbudijo v meni in kako ti strahovi vplivajo na moje življenje, način razmišljanja, ki ni ravno pozitiven, kajne…?

 

Podzavestno se odzovemo na strahove, ki jih prevzamemo od kogarkoli ali pa si jih sami ustvarimo, na podlagi določenih informacij, odvisno koliko smo optimistični… In ti strahovi nas potem bremenijo. Lahko gredo tako daleč, da smo ves čas nemirni, živčni, hiperaktivni ali lenobni. Lahko nam tratijo spanec,… skratka…

 

Želim vam samo povedati, da je zelo dobro, da ostanete v pozitivnih mislih ves čas, če to ne gre, si vzemite čas za sebe vsaj pred spanjem. Če že morate gledati televizijo, prestavite jo na pozitiven kanal, brez reklam!!!, kjer se boste razvedrili in sprostili

 

Drugače pa vam predlagam, dajte si narediti tudi kakšen drugačen večer. Namesto, da vsaki dan gledate televizijo, dajte pa dva večera v tednu v roke vzeti raje eno super knjigo pozitivnega duha, katera vas bo avtomatsko umirila s svojo bogato vsebino. Tako se boste še kaj pomembnega naučili oziroma boste kaj novega odkrili. Čez noč boste to snov podzavestno predelovali in naslednje dneve vam bo šlo veliko lažje od rok…

 

Pa ni važno, kaj ste brali, v kolikor je bilo seveda pozitivne narave, torej ali so to bili kaki poučni življenjski nasveti, dobre zgodbe, s globokim poučnim sporočilom, ali pa kaka strokovna gradiva. Mogoče se morate kaj novega naučiti in vpeljati v svoje življenje, ali pa morate preštudirati kake nove lastnosti določene države, v katero nameravate odpotovati,…

 

Na kakšen način zaspite in se zbudite?

Zelo veliko imamo možnosti, kako se zvečer pozitivno kratkočasiti

Lahko si vzamete kak dan v tednu samo za svoje najdražje in si naredite krasen družaben večer z različnimi družabnimi igrami, katere botrijo dušo in telo in izvabljajo iz vas pristen smeh in spontano zabavo. (Igre: activity, človek ne jezi se, pokaži kaj znaš, odkrivajmo svoje talente,…).

Tudi tako se boste noro sprostili in boste zelo zadovoljno zaspali…seveda pri družabnih igrah pazite, da ni pretirane jedače in pijače zraven, saj tako zelo otežimo spanec in si ga ne olajšamo…če že morate nekaj zraven gristi, naj bo lahko in zdravo, definitivno brez alkohola in težkih mastnih jedač…

 

Na kakšen način zaspite in se zbudite?

Hrana in spanec…

Če resnično želite zaspati lahkotno, vam priporočam, da vsaj tri ure pred spanjem ne jeste in kako uro pred spanjem več ne pijete. Drugače boste imeli moten spanec, zbujali se boste in hodili na WC, želodec vam bo sporočal, da se ne počuti dobro. Saj bi tudi on čez noč raje malo počival in se tako tudi on kvalitetno pripravil na nov delovni dan ;).

 

Podajam vam okvirne informacije, prikrojite si jih po svoje in poslušajte svoje telo. On vam pove vse. Če vam je slabo, ko zvečer pojeste določeno hrano, potem bodite iskreni do sebe in imejte se radi ter naslednjič večerni obrok spustite. Dajte vašemu želodcu malo svobode in pavze. Boste videli, kako vam bo zjutraj zajtrk še bolje teknil ;).  

 

Gibanje…

Lahko si tudi kdaj naredite gibalni večer, si daste na tla flex in se malo raztegnete ali pa naredite še kakšno lahkotno vajo za vaš najbolj šibki del na telesu (hrbtenica, trebušne mišice, mišice na nogi,…), lahko večerno gibanje tudi zaključite z meditacijo.

 

Revizija dneva in dihanje…

Zelo priporočam pa, da vsak dan, tik predenj greste spat, predihate dan, ki je za vami. Izdihnite vse kar vam ni bilo všeč in se nasmejte tistemu, kar vas je razvedrilo in napolnilo z dobro energijo. 🙂 Tako boste zelo veliko naredili zase in noči in spanec bodo bolj kvalitetni in zbudili se boste kot rožice :)) 

 

Naj vas spomnim, da je zelo priporočljivo dihati s celim telesom in se tako predihati pred spanjem. Tako dovedemo dovolj kisika v naše dragoceno telo, mišice in celice, da nam lahko potem zagotovijo miren in kvaliteten spanec.

Sicer pa nas bo telo samo spomnilo na pomanjkanje kisika pred spanjem z zehanjem in že tako se boste zelo dobro nadihali. Ampak vseeno priporočam, da se sami že nadihate, predenj greste spat. Zehanje je že tista rdeča luč, ko vas telo že prisili, da mu dovedite dovolj kisika, saj je že v kritičnem pomanjkanju…

Pa lahko noč in prijeten spanec.

 

Na kakšen način zaspite in se zbudite?

Pa poglejmo vaša jutra, na kakšen način se pa zbujate?

Si ustvarjate stres in naglico že navsezgodaj ali si vzamete dovolj časa, da se umirjeno pripravite na nov dan?

Si zjutraj privoščite zajtrk?

Še predenj vstanete, ko ste še  v postelji, se predihate in tako zbudite celotno telo?

Se kaj pretegnete, kaj potelovadite?

Ozavestite trenutek tukaj in zdaj, se prizemljite, da lahko energija steče in ste tako bolj zbrani in predani svojim ciljem?

           Še veliko je takih vprašanj, ki nam dajo pošteno misliti ter nas zbudijo iz našega rutinskega spanca... 

               Si zjutraj vzamete dovolj časa, da se mirno pripravite za nov dan?

 

Kaj to pomeni?

Recimo, koliko časa predenj morate iti od doma vstanete? 5 min,10-15 ali 1 uro? Zelo pomembno, kaj pravite? 

V petih minutah ne moremo kaj veliko narediti, razen tega da norimo po stanovanju in na koncu še kaj pozabimo in tako imamo celi dan neproduktiven in zelooo zbegan.

Kaj pa lahko naredimo v eni uri predenj gremo od doma?

 

Zelo veliko, kajne?

 

Predenj se dodobra zbudimo, se lahko zopet nadihamo ali predihamo s celim telesom. Tako povabimo zadostne količine kisika v naše telo, kateri nas prebudi in pripravi na pozitiven in dinamično lahkoten delovni dan. Če zraven dihanja dodamo še mirno in nežno raztegovanje ali pretegovanje, tako že poženemo kri po žilah ali energijo po celem telesu.

 

Kakor si kdo to lahko predstavlja. Če pa dodamo zraven še umirjen zdrav zajtrk, smo še fizično podprli naše telo, ne samo energijsko. Tako smo podprli oba svetova, ki sta tako pomembna za celostno vsakodnevno naše delovanje.

 

Če želite, da vam bo dan tekel tako kot mora, si ga splanirajte v naprej… Določite, kaj boste imeli naslednji dan oblečeno, kako se boste uredili, kaj boste jedli za zajtrk, katero raztegovalno vajo boste izvedli,… Resnično so to zelo pomembne stvari, katere vse doprinesejo k bolj mirnemu in organiziranemu življenju. Kar pa nam potem posledično energija teče brez zastojev oz. izzivov, katere si vedno zavestno ali nezavestno postavljamo sami s svojimi dejanji.

 

Živite bolj zavestno življenja…

Zato živite bolj zavestno življenje, raziskujte sebe, spoznavajte se, da boste znali pravilno odreagirati v določeni situaciji. Ker, če se poznamo, če vemo, kaj nam je všeč, se lažje odločimo, kaj bomo oblekli zjutraj, lažje bomo rekli nekomu NE. Skratka, lažje si bomo splanirali življenje, da bo bolj steklo brez nekih hudih ovir in zastojev.

 

Resnično vam želim podati smernice, da je zelo pomembno, kako končamo in začnemo dan. Tako si ga lahko ustvarimo za dobrega ali pa hja…imamo določene izzive skozi dan, kar ni nič narobe, saj se skozi njih učimo in rastemo. Pa vseeno si lahko prišparamo s takimi malenkostmi marsikatero zbegano nevšečnost.

Tako malo za v razmislek. 🙂

 

Teh tem (pa tudi drugih podobnih) se tudi dotaknemo na delavnici SELF CARE, tako da, če vas zanima, si lahko več o delavnici preberete TUKAJ 🙂

KAKO LAHKO JAZ ŠE  PRISPEVAM K VAŠEMU NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ ?
NA TEMO GIBANJA:

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Bolj dinamična ura, v plesnih ritmih, polna veselja, radosti in zabave je VITAS ENERGY DANCE plesna ura. Naš moto te ure je enostavno samo joy! Da pozabiš na zunanji svet in se preprosto zliješ z  ritmom in samo uživaš. Če te je ura poklicala lahko o njenem poteku prebereš klikni TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Energijsko te lahko podprem preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.