Komaj so se končali velikonočni prazniki, so že pred vrati prvomajski ;)

Komaj so se končali velikonočni prazniki, so že pred vrati prvomajski ;)

☯️ BLIŽAJO SE PRVOMAJSKI PRAZNIKI IN Z NJIMI TUDI TOPLEJŠE VREME 😉

 

?‍♀️KAKO STE KAJ PREŽIVELI VELIKONOČNE PRAZNIKE?
?‍♀️ALI ŠE BOLJŠE VPRAŠANJE, KAKO SE KAJ POČUTITE PO VELIKONOČNIH PRAZNIKIH?
?‍♀️NAČRTUJETE ŽE MAJSKE PRAZNIKE?
?‍♀️JIH BOSTE ZAČRTALI MALCE DRUGAČE?

 

Danes bi se rada malce dotaknila tradicije in prehrane. Smo po velikonočnih praznikih, za katere vemo, da je in pijače in jedače popolnoma preveč in naše telo je nasičeno z ne ravno zdravo prehrano, saj je bilo vsega občutno preveč vnešeno v naše dragoceno telo, kateremu delamo s takimi ravnanji več neprijetnih posledic, ko pa kaj dobrega :(.

Ste se kdaj vprašali, zakaj počnem svojemu dragocenemu telescu vse to?

Zakaj sledim dolgoletnemu običaju, če pa mi prinaša samo slabo počutje še več dni zatem?

Zakaj znova in znova padem v skupno družbeno prepričanje, da je za praznike potrebno pretiravati in se nažirati vsak dan do onemoglosti….?

In nato, ko je vsega konec jamramo in smo slabe volje, ko nam telo odgovori na celotno praznično dogajanje. Torej slabo se počutimo, ponavadi smo vsi napihnjeni, polni zastoja vode v telesu, naše črevesje se enostavno zablokira, ker ne zmore predelati tako ogromne količine hrane v tako kratkem času in posledično se seveda še zredimo, ker resnično pojemo v kratkem času preveč hrane, ki jo telo ne mora prebaviti sproti. Zakaj si vse to počnemo? To vprašanje je zelo pomembno, da se vprašamo in začnemo o njem razmišljati.

Je naš ego res tako močan in vedno prevlada nad nami? Ali pa so vplivi okolice tako močni, da ne znamo reči enostavno NE!!!???

Saj s tradicijo ni nič narobe, da ne bo pomote, ampak mi si to tradicijo prikrojimo po svoje, vsak posameznik, sam zase. Torej, če vam telo govori, da jejte normalno in v normalnih količinah predvsem, ga poslušajte in ne pretiravajte, da bi pa mogoče še eno potičko za lahko noč….resnično je za nami tradicionalni praznik, na katerem je predpisan zelo težek jedilnik, zato bi morali še toliko bolj paziti na količine hrane, katere vnašamo v svoje telo. Težja hrana, manjši vnos in ne obratno!!! Drugače imamo pa kar težavne posledice, ki se lahko vlečejo tedne…

Mogoče sem danes malce preveč direktna z vsemi temi vprašanji in razmišljanji, ampak Vas resnično želim malce predramiti in zbuditi in dvigniti iz cone udobja, kar pa vem, nam nikoli ni dišalo, kajne :). Vzemite tale prispevek za dobro in ga poglejte iz druge bolj objektivne perspektive, dobili boste popolnoma drugačno sliko ali drugi zorni kot!

Zato vam danes pišem samo za v razmislek, da glede hrane vseeno ne pretiravate in malo pazite, kaj jeste in pa predvsem koliko, saj telo sploh pri odraslem človeku ne potrebuje veliko.

Samo poslušajte svoj notranji glas in svoje telo, kateri vam vse povedalo bo 🙂

Zato se imejte radi in pazite na sebe in svoje počutje tudi na tem področju oz. na ta način, ker če imamo prepoln želodec, se tudi gibati ravno ne moremo in smo v takem položaju zelo leni in se nam popolnoma nič ne da ali ljubi in tako se krog lenobe in neaktivnosti nekako začne. Ker pa ne želim, da padete v ta začaran krog, vas spodbujam, da jeste bolj lahkotno hrano, predvsem poslušajte svoje telo, on vam samo pove, kaj in koliko mu manjka, naučite se poslušati in živeti po svoji notranji navigaciji in ne se prepuščati zunanjemu vplivu in vsevrstni reklami, katera ima samo en namen in to je še večji dobiček. In včasih, kar vsi pademo pod ta vpliv in kar kupujemo in kupujemo, ko smo v trgovini, pa polovica kupljenega sploh ne rabimo, se strinjate? Priznam, govorim iz lastnih izkušenj!!! Zato vse nas pozivam, da se vzemimo malo v roke in zavestno zapravljajmo svoj denar in kupimo predvsem samo tisto, kar resnično potrebujemo, pa naj bo to hrana ali pa kaka druga dobrina!!!

Dajmo malo več na sebe in svoj notranji mir, gibajmo se vsak dan in umirjajmo svoj um in telo, da boste lažje slišali svoj notranji glas, ki pa je vedno pravi za NAS, VEDNO!!!

Zato vas pozivam, pred nami so ponovno prvomajski prazniki…kako si jih boste splanirali? Želim vam, da bi bili ti prazniki bolj lahkotni in gibalno bolj bogati in aktivni, preživite jih v naravi, na prostem, na soncu, kjerkoli hočete, samo naj bodo gibalno aktivni in bolj lahkotni. Nadihajte si svežega zraka in naužite si sonca oziroma D vitamina. Ne pretiravajte s prehrano, jejte toliko, koliko potrebujete, ne toliko, kot bi vaše oči pojedle 😉 Postrezite si malce več sadja in zelenjave, kakšno sladkarijo pa lahko tudi kdaj preskočite in jo prihranite za kdaj drugič ;). Tako boste sami prispevali za vaše boljše počutje in dolgoročno si boste prišparali marsikatero bolezen, verjemite.

Torej gibajte se, dihajte s polnimi pljuči in jejte zmerno in bolj lahkotno, to je najboljši recept za DOBRO POČUTJE, NABITO S POZITIVNO IN KREATIVNO ENERGIJO 😉

Takih in podobnih tem se tudi dotaknemo na delavnici SELF CARE, tako da, če vas zanima, se lahko prijavite  TUKAJ 🙂

 

….če pa bi radi spoznali preproste dihalne tehnike, se mi lahko pridružite na moji delavnici dihanja, ki jo imam vsak mesec v drugem kraju. Prijavite se lahko na mail info@lavitas.si ali na obrazcu TUKAJ ….

Se veselim srečanja in raziskovanja z vami 😉

Želim vam prijetne in gibalno aktivne prvomajske praznike.

Hvala, ker me spremljate in mi zaupate.

Vitas pozdrav 🙂

Mojca, lavitas.si

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni se lahko prijavite TUKAJ

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.