STRETCH AND RELAX

STRETCH AND RELAX

Ura v okviru vadbe VITAS ENERGY – STRETCH AND RELAX je po eni strani aktivna ura, ki daje poudarek na raztezanju vseh mišičnih skupin in na koncu dodamo še globoko sproščanje celotnega telesa, katerega pripravimo na kvalitetni počitek.

Telo potrebuje vsaj trikrat na teden konkretno, daljše in globoko raztezanje vseh mišičnih skupin. Torej telesu moramo zagotoviti daljši ‘stretching’ vsaj trikrat na teden. Idealno bi bilo vsakič pred in po gibanju;). S tem mislim klasično raztezanje par minut pred in po teku ali hoji ali katerikoli drugi dejavnosti.

 

Zelo pomembno pa je tudi pravi stretching, kot vadba. To je stretching ura, ki traja vsaj enourno ali daljše raztezanje, da se vsaki mišični skupini posvetimo vsaj nekaj minut in jo poskusimo maksimalno raztegniti in hkrati z globokim dihanjem sprostiti. Telo tako resnično sprostimo, mišico ohranimo elastično, bolj prožno, s tem upočasnimo proces staranja, torej smo večno mladi :).

STRETCH&RELAX, Mojca Ribič

 

STRETCH AND RELAX – skrb zase

Resnično je zelo zelo pomembno, da poskrbimo za svoje mišice tudi iz tega zornega kota. Saj tako lahko potem gradimo skupno in zdravo celoto. S tem se tudi znebimo vsakdanjega stresa, ki nas tako pridno obkroža v današnjem svetu, oziroma smo mu v življenju lažje kos. Lahko pa sebe tako dobro natreniramo, da se nas sploh ne dotakne in gre mimo nas.

 

V življenju smo tako tudi bolj mirni, počasneje se razjezimo, se znamo obvladati pred psihičnimi napori, jih lažje premagujemo, imamo manj vzponov in padcev, lažje in dlje časa ohranjamo notranje ravnovesje. Tudi mišice nam bodo hvaležne, saj bo njihova zategnjenost izginila. Torej bolečine bodo izginile, saj bodo mišice prekrvavljene in nahranjene s kisikom in notranjim mirom. 😉

Stretch and relax: Pa si poglejmo, kako poteka naša ura vitas energy 

Začetek je enak kot pri klasični vadbi VITAS ENERGY. Začnemo s pravilnim dihanjem, da telo, mišice umirimo, jim dovedemo dovolj hrane, da lahko potem nemoteno in kvalitetno delajo naprej.

 

Nato mišice ogrejemo, torej sledijo ogrevalne vaje, s katerimi mišice pripravimo na raztezanje, da lažje in bolj učinkovito pridemo do rezultatov in vse večjih raztezanj, predvsem pa na varen način, da mišice ne poškodujemo. Po končanem ogrevanju pa preidemo na globoko raztezanje vseh mišičnih skupin. Raztezanje poteka na vseh nivojih, torej v stoje, počepih, v sede in na tleh v horizontalni poziciji. A ne pozabite tudi raztezanje je delo, ni ležanje!

 

Ko raztezamo vse mišične skupine, se prepustimo še notranji sprostitvi tako mišic kot notranjega uma in duha. Na ta način v celoti pripravimo telo na naslednji dan, kateri bo kos svobodnejšemu gibanju in vsem ostalim opravilom, tako fizičnim kot psihičnim, katera nas spremljajo čez dan.

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠEMU svobodnejšemu gibanju in NOTRANJEMU RAVNOVESJU? Poglej spodaj ?

 

NA TEMO GIBANJA:

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Bolj dinamična ura, v plesnih ritmih, polna veselja, radosti in zabave je VITAS ENERGY DANCE plesna ura. Naš moto te ure je enostavno samo joy! Da pozabiš na zunanji svet in se preprosto zliješ z  ritmom in samo uživaš. Če te je ura poklicala lahko o njenem poteku prebereš klikni TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

 

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahko naročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Prijava na vadbo VITAS ENERGY

PRIJAVA VELJA ZA VADBENO LETO 2023/24 (sept 2023-avg 2024)

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.