OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO in TNZ

OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO in TNZ – dodatni VITAS ENERGY programi

 

VITAS ENERGY – OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO

Rodila se je nova vadbena smer v okviru vadb VITAS ENERGY : OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO, katera daje malo več poudarka na OBLIKOVANJU TELESA. Torej pri klasični vadbi VITAS ENERGY damo poudarek na PRAVILNI DRŽI in seveda DIHANJU S CELIM TELESOM. Tudi pri vadbi OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO dihamo s celim telesom in se na začetku najprej umirimo. Nato pa damo poudarek malce več na oblikovanju našega dragocenega telesa in posvetimo večji del ure ravno vajam za oblikovanje telesa.


Da ne bo pomote, še vedno pogledamo PRAVILNO DRŽO in naredimo kar nekaj vaj za vzdrževanje le te. Seveda vadbeno obdelamo celo hrbtenico in jo z fokusiranimi vajami podpremo. Tako zbudimo hrbtne mišice, da lahko delajo za nas in nas nosijo v pravilni drži.


Več vaj za oblikovanje telesa

Koncept vadbe je podoben klasični vadbi VITAS ENERGY, vendar naredimo kar veliko več vaj za oblikovanje telesa…Torej obdelamo vse velike mišične skupine.

✔vse trebušne mišice-spodnje, zgornje in stranske,

potem zelo znano

✔štiri glavo mišico na nogi ali quadriceps,

✔notranjo stegensko mišico – primikalko

in seveda

✔protiutežno odmikalko.

To pa je zunanja zgornja stranska mišica na nogi. Jaz ji kar rečem hruška, katera je bolj značilna za nas, ženske.

Ne smem še pozabiti na najlepšo mišico, to je

✔gluteus ali naša ‘ta lepa’ ;).

Tudi za njo vsako uro naredimo kar lepo število različnih vaj, katere zadnjico potem postavijo nazaj na svoje mesto, bi lahko kar rekla…;)

OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO – Poseben način izvajanja vaj

Način izvajanja vaj je tukaj malce drugačen. Seveda najprej ogrejemo mišico s počasnimi vajami… Nato pa vajo izvajamo malce hitreje in seveda damo velik poudarek tudi na dihanje.  Saj je zelo pomembno, da dihamo z vajo skupaj in ne proti njej. S hitrostjo tudi  dosežemo večji efekt oblikovanja mišice. In seveda, če še dihamo zraven z vajo skupaj, potem je uspeh zagotovljen.


Tako tudi predihamo že kar med samo vadbo celotno telo. Mišicam sproti dovajamo dovolj kisika, katerega med vadbo pospešeno potrebujejo, da uspešno oskrbujejo povečan obseg kisika zaradi povečanega delovanja mišic. Saj kot vemo, ko smo bolj aktivni, mišice potrebujejo še več svoje osnovne hrane in to je kisik. Tako nam lahko zagotovijo pravilno delovanje gibov in seveda, da se ne utrudimo takoj. Tako tudi po aktivnosti nimamo prevelikega tako imenovanega ‘muskl fibra’

Če smo mišico sproti oskrbovali s kisikom in jo tako negovali tudi med vadbo, se bo mišica hitreje spočila, regenerirala in pripravila na nove gibalne akcije.

OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO – Sprostitev

Seveda po aktivno izvedenih vajah se umirimo zopet z dihanjem s celim telesom in seveda vsako mišično skupino posebej raztegnemo. Vse tenzije v mišicah predihamo in jih tako sprostimo in pripravimo na zaslužen počitek. Tako se bo vsaka posamezna mišica lahko v celoti regenerirala in pripravila na novo akcijo naslednji dan.


OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO – Potek ure

Torej, če še enkrat na hitro pouzamem uro OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO gre takole:


  • NAJPREJ SE Z NARAVNIM DIHANJEM UMIRIMO in spodimo vse misli, ki se podijo po naši glavi stran in se tako posvetimo samo sebi in svojemu telesu.
  • NATO SE OGREJEMO z mirnimi vajami in seveda še vedno dihamo s celim telesom.
  • Iz ogrevanja preidemo na vaje za OBLIKOVANJE DRAGOCENEGA TELESA, ki so različne za različne mišične skupine. Obdelamo vse, tiste najbolj pomembne, seveda vedno, vsako uro pogledamo tudi PRAVILNO DRŽO.
  • Na koncu sledi RAZTEZANJE ali STRETCHING vsake mišične skupine posebej in pa seveda čisto na koncu SPROSTIMO CELOTNO TELO IN DUHA in se tako pripravimo na globok spanec za boljši, energijsko polen jutri. 😉


OPREMA: Za na uro OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO rabite blazino za na tla ali po domače ‘flex’, brisačo in vsaj pol litra vode… Seveda priporočam čim bolj udobna in lahkotna oblačila, naj bodo po možnosti iz bombaža…

Vaje bomo delali ali v stoje ali v sede ali v leže. To bo zelo različno iz ure v uro, da bo vadba čimbolj raznolika. V vsakem primeru boste potrebovali blazino za na tla, ker bomo sigurno vsako uro tudi delali vaje na tleh.

OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO in TNZ …

ZAKAJ PROGRAM OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO?

Ker pri klasični vadbi VITAS ENERGY dajemo poudarek tudi bolj na energijskem pretoku in nam mogoče potem zmanjka časa, da bi konkretno obdelali vse mišične skupine v eni uri. Zato sem v ta namen, da si lahko izberete kot kombinacijo, oblikovala dodatno vadbeno smer OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO. Tako imate potem lahko celoten tedenski trening, ki zajema vse kar telo potrebuje, da lahko nemoteno in optimalno deluje.

delavnica dihanja - ozavestimo naravno dihanje

 

Seveda mu lahko potem privoščite tudi kakšno ZVOČNO SPROSTILNO URO ali SPROSTILNO MEDITACIJO, kateri vam bosta še pobožali vašega duha in ne samo telo. In tako boste trden kos vsem izzivom, ki vam prihajajo v vašem življenju nasproti. Dodatno smer sem oblikovala tudi zato, ker nekateri raje dajete poudarek na svoji obliki telesa in imate mogoče trenutno v življenju večjo prioriteto po oblikovanju dragocenega telesa. Če ste se odločili za zelo pomemben življenjski osebni korak in to je, da se gibalno bolje ozavestite in telo pripravite na malce večje obremenitve. Le tako lahko dobro poskrbite za svoje zdravje in posledično tudi za zelo dobro počutje in seveda odlično lastno zadovoljstvo.

 

 

Ne pozabite na svojega duha

Seveda jaz še vseeno poudarjam, da ne pozabite tudi na svojega duha, saj nas on napaja z našo energijo, s katero razpolagamo in delujemo v življenju. Zato sem samo za vas oblikovala vadbo VITAS ENERGY in tudi ostale programe, ki sestavljajo skupaj popolno celoto. Tako vam priporočam kombinacije vseh VITAS ENERGY programov, s katerimi si lahko priskrbite popolno gibalno svobodo in začutite svoj notranji mir.

Vsi vadbeni programi VITAS ENERGY vključno z

OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO in TNZ

Naj še enkrat naštejem vse programe v sklopu vadb VITAS ENERGY, da si boste tako lažje izbrali kombinacije za sebe:

Klasična VITAS ENERGY

VITAS ENERGY ON LINE

VITAS ENERGY – STRETCH&RELAX

VITAS ENERGY – OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO

VITAS ENERGY JUTRANJE PREBUJANJE

Letos dodaten program: klasični TNZ (trebuh/noge/zadnjica)

 

Dogodki:

VITAS ENERGY – ZVOČNA SPROSTILNA URA

VITAS ENERGY – GONG ZVOČNA KOPEL

VITAS ENERGY – SPROSTILNA MEDITACIJA

VITAS ENERGY – DELAVNICA DIHANJA – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE

VITAS ENERGY – DELAVNICA SELF CARE

Letos dodaten program: ON LINE GONG KOPELI

OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO in TNZ…

TNZ (ali zelo poznani kot trebuh/ noge/ zadnjica)

Kot ste lahko opazili, imam dodatno tudi TNZ kot vadbeni program. Kaj to pomeni?

Kratica TNZ vam je mogoče malo znana, pomeni pa trebuh/noge/zadnjica.  Tisti, ki ste malo dlje časa v gibanju in skupinskih vadbah, se še spominjate te ure. Bila je rangirana pod aerobično uro. Vadba je bila zelo popularna in hkrati za moje mnenje najbolj učinkovita takrat, kar se tiče oblikovanja telesa.


Ker ste mi nekateri malo potožili, da to vadbo pogrešate, sem se odločila, da vam jo ponovno ponudim. Malce bo posodobljena in prilagojena samim VITAS ENERGY vajam. Rdeča nit bo pa ostala enaka. Za tiste, ki ne poznate še te vadbe, naj vam jo na kratko opišem. To je vadba, ki se odvija na tleh, na fleksu ali blazini. Skozi celotno uro obdelamo veliko vaj za posamezne mišične skupine. Poudarek pa je na trebuhu, nogah in zadnjici. Jaz dodajam še vaje za hrbet, ker so zelo zelo pomembne za držo, in kvalitetno svobodno gibanje brez bolečin v hrbtenici predvsem!

 

TNZ – Potek ure

Ura TNZ se začne z ogrevanjem. Ker pa jaz pri svoji vadbi VITAS ENERGY začnem z dihanjem, bom tudi pri tej vadbeni uri začela z dihanjem, da se boste najprej sprostili in spustili ves stres celega dneva. Tako bo vadba veliko bolj lahkotna, pristna in učinkovita. Sledi ogrevanje velikih mišičnih skupin ali z intenzivnim stretchingom ali lahkotnim gibanjem. Nato sledijo vaje za trebuh, noge zadnjico in seveda jaz zopet dodajam še hrbet! Ko končamo, se umirimo zopet z dihanjem in raztezanjem vseh mišic, ki so pridno sodelovale pri gibalni uri ;).

OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO in TNZ…

Glavna razlika med gibalnima vajama

Če bi radi nekaj naredili na svoji obliki telesa, sta obe vrsti vadbi odlična izbira. Prva OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO je sad mojih izkušenj in raziskovanj-mišico gradi od znotraj navzven. Klasična vadba TNZ pa je posodobljena verzija že znane vadbe iz mnogih let. Je pa posodobljena iz moje strani, ker so dodani dejavniki (dihanje, umirjanje, sprostitev, dodatne vaje za hrbet,…), ki so meni pomembni in jih seveda vsakodnevno delamo pri vadbi VITAS ENERGY

 

Pa vendar način izvedbe vaj, ki so bile znane pod vadbo TNZ je malce drugačen in tako ta vadba gradi mišico od zunaj navznoter. Kar pomeni, da gradi najprej površinsko mišico in z veliko truda in vztrajnosti potem mišico oblikuje v notranjost. To je glavna razlika med gibalnima vajama. Lahko bi rekla, da če obiskujete obe uri, si lahko mišico zgradite v celoti hitreje, kot pa, če bi delali samo posamezno vadbo. Obedve sta super, je samo stvar prioritete posameznika. Ali želite svobodnejše in bolj kvalitetno gibanje na splošno ali pa vam je oblika telesa na prvem mestu?! Odločitev je vaša…

 

Na vadbene gibalne ure se prijavite preko spodnjega obrazca ali mi pišete na info@lavitas.si.

OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO in TNZ, Mojca Ribič

– – – – – – – – – –

Vse programe VITAS ENERGY ali delavnice lahko kombinirate iz meseca v mesec drugače, seveda po predhodnem dogovoru, lahko tudi v samem mesecu zamenjate kakšno uro. Recimo, če potrebujete v določenem tednu več raztezanja, pridete raje na uro stretch& relax ali obratno. Če preveč čez dan sedite in potrebujete več gibanja, si izberete bolj gibalno uro OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO

Ljudje imamo različna obdobja v življenju, zato sem vam oblikovala tudi različne programe, kateri vam odlično lahko pomagajo v vašem vsakem obdobju, ali stresnem ali preaktivnem. Vedno lahko nekaj najdete zase, ali da se sprostite ali natrenirate ali zadihate s celim telesom.

 

Za vsakega nekaj, da lahko zopet vzpostavi svojo telesno aktivnost, najde svoje osebno ravnovesje in svoj notranji mir.

OBLIKUJMO DRAGOCENO TELO in TNZ – dodatni VITAS ENERGY programi

Vse termine vseh VITAS ENERGY programov si lahko ogledate TUKAJ.

 

Na hitro v vednost še ena LA VITAS NOVOST letos ;)…

Bolj dinamična ura, v plesnih ritmih, polna veselja, radosti in zabave je VITAS ENERGY DANCE plesna ura. Naš moto te ure je enostavno samo joy! Da pozabiš na zunanji svet in se preprosto zliješ z  ritmom in samo uživaš. Če te je ura poklicala lahko o njenem poteku prebereš klikni TUKAJ.

 

Zato srčno vabljeni na katerikoli program VITAS ENERGY, vesela bom, da bomo skupaj zaplavali v boljši jutri.

 

Se veselim raziskovanja z vami…se vidimo… 🙂

 

Veliko video koristnih vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

OZAVEŠČAJTE DIHANJE – Dihajte s celim telesom

➡️ Če se bi radi poglobili v PRAVILNO-NARAVNO dihanje s celim telesom, vas vabim da se mi pridružite v moji gibalni skupini VITAS ENERGY ON LINE. V skupini podrobno predelujemo naše dihanje in opuščamo stare navade in ozaveščamo naraven dih s pomočjo zelo preprostih dihalnih vaj, katere vam bodo pomagale prebuditi nazaj NARAVNO DIHANJE!

➡️ V ta namen imam tudi delavnice DIHANJA – OZAVESTIMO NARAVNO DIHANJE, kjer pa zelo podrobno obdelamo dihalne vaje in tehnike… Več o delavnici klik klik TUKAJ.

 

Več  o VITAS ENERGY ON LINE si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahko naročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

Hvala za zaupanje.

 

Mojca, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Prijava na vadbo VITAS ENERGY

PRIJAVA VELJA ZA VADBENO LETO 2023/24 (sept 2023-avg 2024)

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.