Zakaj vadba Stretch and Relax…

Zakaj vadba Stretch and Relax…

Zakaj vadba Stretch and Relax…

 

 

Ura STRETCH AND RELAX je delo, ne samo ležanje, da ne bo pomote… Ker od ležanja ni nič, se tudi ne zgodi nič ;).

 

 

Ko se telo razteza, se v bistvu osvobaja svoje zakrčenosti v mišicah in celotnem telesu. Tako lahko čutimo rahlo bolečino, ki jo s pravilnim dihom lahko sproti odpravljamo in hkrati odpravljamo zakrčenost mišice in jo sprostimo.

 

Poglejmo, zakaj je vadba STRETCH and RELAX tako pomembna?

Vi bi lahko telo sprostili na veliko bolj enostavnejši način. Greste na masažo, se udobno uležete na masažno mizo in se prepustite čarobnim rokam maserja, ki se trudi odpraviti vso zakrčenost iz vašega telesa. In seveda mu uspe, a le za kratek čas. Že naslednji dan bomo zakrčenost zopet čutili v telesu, sploh tam, kjer imamo malo bolj globoko zakrčene mišice in rabimo globji proces odpravljanja zakrčenosti mišice.

 

Zato je toliko bolj pomembno, da k zakrčenosti mišic pristopimo malce bolj globoko in s svojo iniciativo, torej sami s seboj. Lahko damo sebe v obdelavo nekomu drugemu. To je najlažja in površinska pot, pa tudi najmanj učinkovita, instant metoda. In kar naenkrat se znajdemo v začaranem krogu. Dokler ne pristopimo celostno k problemu zakrčenosti mišic, se bomo vedno ukvarjali z istim problemom, ker bo zakrčenost vedno prišla nazaj. Ko pa dojamemo, da lahko najprej sami nekaj naredimo za svoje zdravje, v kateremkoli smislu… 

 

V našem primeru za svoje raztezanje mišic in da se sami lahko najbolje sprostimo. Zunanji dejavniki, v našem primeru maserji, so lahko super dopolnilo k našemu celotnemu udejstvovanju, da resnično dosežemo sproščenost mišic in svoj globoki mir.

 

Zakaj vadba Stretch and Relax…

Skrb zase na prvem mestu

Torej SAMI smo tisti, kateri najbolje poznamo poti do svojega sproščenega udobja. Mi smo za vas samo orodje, s katerim vam pomagamo, da svoj cilj dosežete.

 

Za svoj cilj pa mora delati vsak SAM!

 

Seveda je s skupnimi močmi cilje lažje doseči, zato se ljudje tudi povezujemo. S tem si tudi pomagamo, da lažje pridemo do ciljev, da lažje skupaj preskočimo kako oviro ali jo enostavno premagamo.

 

✔Mi pa SAMI, ko delujemo, ugotovimo, kje je naša zakrčenost večja.

✔SAMI lahko izvežbamo pravilno dihanje, katero tako blagodejno vpliva na mišice.

✔SAMI lahko najbolje pospešimo z določenimi vajami rehabilitacijo mišic in njihov razteg, kateri tako blagodejno vpliva na celotno telo in naše počutje in seveda kasneje tudi na bolj svobodno gibanje brez bolečin.

 

Torej, če se razumemo, vsi zunanji-maserji, fiziatri, trenerji, razni učitelji,…vsi, ki vas poskušamo motivirati h gibanju, smo samo orodje, katerega si sposodite, da lahko VI DELUJETE bolj zdravo, svobodno in brez bolečin. Ampak morate VI DELOVATI. Mi vam samo pomagamo pri tem, da se VI potem bolje počutite!

 

Če vi ne boste imeli želje po gibanju ali raztezanju, se ne bo v življenju nič spremenilo. Zakrčenost bo ostala, zaradi tega boste še bolj omejeni pri gibanju. Gibanje bo še bolj omejeno zaradi bolečin v mišicah, katere so tako zelo non stop zakrčene. In tako se gibate v tem vašem začaranem krogu, iz katerega vam samo zunanji dejavnik (maser) ne more v celoti pomagati.

 

ZATO RABITE DELOVATI ;).


Vse je povezano v harmonično celoto…

V življenju je vse povezano, če pogledamo naš primer… Če smo zakrčeni, imamo omejeno gibanje. Če imamo omejeno gibanje, so po vsej verjetnostih prisotne bolečine, ki nam omejujejo svobodno gibanje. Torej, če odpravimo zakrčenost mišic, dobimo svobodnejše gibanje brez bolečin

 

Pri tem nam lahko pomagajo različni dejavniki:

 

✔fizične vaje-stretching,

✔maserji,

✔meditacija-sproščanje,…

 

Vse skupaj tvori celoto. Če počnemo samo enega od teh dejavnikov, ne pridemo nikoli do celote. Vse je povezano… Telo rabi gibanje za optimalno delovanje. Rabi tudi raztezanje, da lahko telo zopet optimalno funkcionira in se svobodno giblje. Pri tem nam lahko pomaga tudi kaki zunanji dejavnik (maser), ampak kot dodaten bombonček, ne edini! To je še za dodatno notranje zadovoljstvo, ki nam pomaga se še bolj sprostiti in začutiti notranji mir.

 

Ampak samo VI ste tisti, ki veste,

✔kje stojite,

✔kakšne sposobnosti gibanja imate,

✔kje so vaše pomanjkljivosti,

✔kje so vaše bolečine

MI smo tisti zunanji, kateri vam lahko pomagamo do boljšega počutja skozi motivacijo in pravilnim usmerjanjem.

 

Odločitev pa je vaša.

Ali boste za boljše počutje nekaj naredili?

Ali boste v prvotnem stanju obstali in se gibali v začaranem krogu?

 

V življenju je vedno pot.

 

Vedno stojijo ljudje ob vas, kateri vam lahko pomagajo. Samo želeti si je potrebno spremembe. Torej življenje brez bolečin, svobodnejše gibanje, bolj sproščeno, mirno življenje…in za to nekaj narediti.

 

Delovanje v duhu spremembe je najbolj pomembna stvar na kateremkoli področju.

Torej če se ne gibamo, raztezamo, sproščamo,… telo ne mora delovati v polni funkcionalnosti. Kar se kaže v slabšem počutju, bolečinah v mišicah, utesnjenosti, glavobolih,… Ko se odločimo za spremembo na sebi in v svoje življenje spustimo nove zdrave navade, se kar naenkrat naše počutje izboljša. 

 

Zato vam resnično polagam na srce delujte, delujte in še enkrat delujte. Če ne veste na kakšen način delovati, prosite za pomoč, vedno ko prosite za pomoč, vam je že na dlani, samo odprite oči in sprejmite.

 

Mi smo tu za vas in z veseljem vam pomagamo in svetujemo. 🙂

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ ?
NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linku klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.