Zakaj piti toplo vodo?

Zakaj piti toplo vodo?

ZAKAJ PITI TOPLO VODO?

Topli napitki ali samo topla voda?


Kaj boste vi izbrali? 

Kavo, čaj ali samo toplo vodo?

Kava je super, saj nas poživi in tako zelo obožujemo ta naš ritual pitja kave. Ali zjutraj, ko si vzamemo svojih 5 minut, da se zbudimo. Ali po kosilu, ker smo pač tako navajeni, da mora biti po kosilu še kava in obvezno sladica. No, še najbolj popularen je ta ritual, ko gremo z nekom na kavo in super, zraven dobimo še čvek pek 😉


Enako je s čajem, nekateri so mnenja, da je bolj zdrav, kar mogoče malce tudi drži… Pa vendar, tudi za kavo pravijo, kljub temu, da je poživilo prve vrste, da je v določenih pogledih zdravilna.


Vplivi toplih napitkov…

Hm…

Pa ste se kdaj vprašali, kako vpliva kava ali čaj na moje telo? Kaj se dogaja v mojem telesu, ko popijem kavo ali čaj?


Kako vse skupaj vpliva na moje počutje in splošno delovanje?


Ali name vpliva pomirjevalno ali pa sem še bolj hitre jeze in vzkipljiv-a, mogoče še bolj zaspan-a in zmeden-a?


Koliko po kavi ali čaju odvajam vode iz telesa? 


To potem dovolj nadomestim-samo vode mislim, druga pijača ne šteje!?

Pijem mrzlo vodo, po možnosti z ledom?

Torej….

Zakaj piti toplo vodo?

V telesu imamo povprečno 37 stopinj ali mogoče malce manj. Če popijete hladno vodo z ledom, torej ima voda le par stopinj… Si lahko predstavljate, kakšen šok vaše telo zazna, ko popijete tako mrzlo vodo.

Naj vam razložim drugače…


Ko se tuširate…kako toplo vodo uporabljate? No, mislim, da vsaj 37 stopinj. Lahko pa rečem, da nas večina uporablja višje temperature, saj nekako nam zelo godi se malo pogreti pod tušem, kajne? Torej, predstavljajte si, kako bi bilo, če bi se tuširali z ledom ali z ledeno mrzlo vodo. Kaj bi doživeli? Hud šok, kajne?    


No in tako približno se počuti vaše telo navznoter, ko mu dovajate ledeno mrzlo vodo, sploh v vročih dneh.

Zakaj telesu to počnemo?

Najverjetneje zato, da zadovoljimo našemu egu in našim prepričanjem. Poglejmo še iz drugega zornega kota. Ko v telo dovajate ledeno mrzlo vodo… 

Telo najprej doživi hud šok, kar vam seveda sporoči na svoj način. Ali vas zazebe, ali vas zaščemi v želodcu, lahko vas želodec tudi zaboli. Lahko vam močno pade energija, to je najbolj pogosta reakcija.


Zakaj?

V telesu imamo povprečno 37 stopinj. Ko ulijemo vase hladno vodo, podremo naše temperaturno ravnovesje. Zato ima telo nalogo, da ogreje zopet celotno telo na našo povprečno temperaturo.


Kaj se zgodi z našim razpoloženjem?

Počutimo se utrujeni, občutljivi, vsega imamo dovolj, smo kot ožete cote. Ampak, takšno počutje pripisujemo vsem drugim zunanjim okoliščinam, kajne?


Torej….

Zakaj piti toplo vodo?

Če bi skozi celi dan pili toplo vodo… To pomeni vsaj 37 stopinj ali mogoče tudi malo več…


Kako mislite, da bi se počutili?

Polni energije in življenjskega elana. Bili bi bolj mirni in pozitivni.


Zakaj?

Prvo zato, ker telo ne bi dobival non stop fizičnih šokov. Tako bi bili tudi psihično bolj stabilni in umirjeni. Potem telo ne bi rabil ogrevati sebe na svojo optimalno temperaturo in tako ne bi porabljal po nepotrebnem našo dragoceno energijo. Tako bi nam ostalo več energije za ustvarjanje in kreiranje tistega, kar radi počnemo 😉

Če pijemo toplo vodo, težimo k ravnovesju.

Metabolizem nam služi veliko bolje in uravnovešeno. Presnova in prebava je stabilna. Vsi ostali telesni procesi delujejo nemoteno in v polnem tempu. Topla voda nas, ne boste verjeli, nabilda z energijo. Tako nas tudi zjutraj prebudi ali pa nam popoldan dvigne energijo, da lažje kreiramo naše poslanstvo do večera.


Topla voda nas tudi čisti.

Kaj to pomeni?

Topi maščobe in odplakne vse toksine iz našega telesa sproti. Tako lahko lažje težimo k našemu ravnovesju na splošno. Tako fizičnem kot tudi psihičnem. Posledično se nam izboljša počutje in dobro razpoloženje. V telesu zaznamo dvig energije in kar naenkrat lahko življenje vidimo iz pozitivne, lepše perspektive.


Zato vam priporočam, da pijete skozi celi dan toplo vodo.


Tudi namesto čaja in kave. Telo vam bo nadvse hvaležno. Podprlo vas bo na več načinov in zaživeli boste popolnoma drugače, bolj lahkotno in zdravo. Pozitivno boste reagirali na dogodke okoli sebe. Izzive boste reševali z lahkotnostjo in pozitivno naravnanostjo. Kar pa je rezultat. Hitrejša rešitev in napredek.

Voda je vir življenja….je v nas in okoli nas…je dostopna vse povsod…zakaj si jo potem ne bi privoščili in tako nekaj dobrega naredili zase in za svoje telo?


PRIVOŠČITE SVOJEMU TELESU SVOBODO IN LAHKOTNOST…PIJTE TOPLO VODO 😉


Vse dobro vam želim, obilo tople vode za vse nas, da bomo polni energije in zadovoljni s samim seboj 😉 .KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ ?
NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ. 

 

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

 

Bolj dinamična ura, v plesnih ritmih, polna veselja, radosti in zabave je VITAS ENERGY DANCE plesna ura. Naš moto te ure je enostavno samo joy! Da pozabiš na zunanji svet in se preprosto zliješ z  ritmom in samo uživaš. Če te je ura poklicala lahko o njenem poteku prebereš klikni TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linku klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 
NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Mojca, lavitas.si

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.