Ostanimo mirni tudi v naglici in stresu   

Ostanimo mirni tudi v naglici in stresu   

Ostanimo mirni tudi v naglici in stresu   …

Poletja je  konec in obiskal nas je september. S tem tudi prihaja vsakodnevna rutina v šoli, službi,… Zraven si nakopljemo še polno nekih obveznosti in tako hitimo iz enega konca na drugega kot neki ‘spidi gonzalesi‘. 

 

Obenem pa se sploh ne zavedamo, koliko energije izgubljamo po nepotrebnem, ko tako norimo in hitimo na vse konce in kraje. Ter se zraven še sekiramo ali bomo prišli pravočasno, ali bomo zamudili,… in podobne ‘pomembne’ skrbi.

☯️  Ostanimo mirni tudi v naglici in stresu

Kolikokrat ste se vprašali, zakaj sploh tako norite in hitite in se s tem spravljate v stres?

Se sploh zavedate, da se s takšnim ravnanjem spravljate v zelo hudo telesno stanje, kot je STRES. Mislim, da se vsi premalo zavedamo, kako lahko hitro pademo v to STRESNO STANJE. Le ta nas potem počasi najeda in nam krade našo dragoceno energijo.

 

Dajte, vprašajte se, zakaj si to počnete? Ker tudi če norite in hitite, se sekirate, se bo zadeva tako izpeljala, kot vam je namenjeno in seveda tako kot ste si zadevo nastavili, da jo boste izpeljali.

 

Če zjutraj vstanete prepozno, hja potem je skoraj verjetno, da boste kam zamudili, tja kamor ste namenjeni, pa če hitite ali pa tudi ne. Vprašajte se, kaj vam je bolj pomembno? Da v službo pridete celi znervirani od vseh zunanjih okoliščin, ki so se vam dogajale, ko ste tako hiteli v službo. Saj se vam lahko dogaja marsikaj, kajne?

 

Pa ste se kdaj vprašali, zakaj si to počnete?

Če smo v naglici, smo v zbeganem stanju in delamo čudne zbegane stvari, ki jih drugače v mirnem stanju ne bi delali, kajne? In tako privlačimo k sebi še več teh ‘čudnih’ – neprijetnih stvari.

 

Kot so zastoji na cestah, počasen voznik pred nami, same rdeče na semaforjih in tako dalje…poznate te stvari … :). Kaj pa, če bi zjutraj malce prej vstali in v miru zapustili dom in se mirno odpravili v službo? Kaj mislite boste doživljali enako dramo na cesti, ko se boste vozili v službo? Najverjetneje ne, kajne.

 

Zakaj?

Ker ste popolnoma na drugačni energijski frekvenci. Če vibrirate v sebi notranji mir in osebno zadovoljstvo vam drama sigurno potem ne bo prišla nasproti…

 

 

☯️  Ostanimo mirni tudi v naglici in stresu – stabilnost in disciplina

Kaj pravite? Se splača malo pogledati na te stvari in zato tudi spremeniti kakšno dolgo zakoreninjeno ne najboljšo navado. Da si malce olajšamo naše življenje in si ga bolj stabiliziramo.

 

 

Disciplina je največja lekcija nas vseh!!!

 

 

In to je dejstvo… In tam kjer je nimamo, so problemi in izzivi. Le ti nas potem učijo nasprotja, torej discipline 😉

 

 

Poglejte malo na sebe in tudi druge okoli sebe. Malce ozavestite, kako s svojo naglico tudi vi vplivate na svojo okolico? Tudi to je zelo pomembna stvar, ki je zelo dobrodošla, da jo ozavestimo. Tako lahko seveda naše vedenje in navade spremenimo sebi v prid in pa seveda tudi drugim okoli nas.

☯️  Ostanimo mirni tudi v naglici in stresu

SPROŠČAJTE SE VSAK DAN

Zato vas pozivam, da dnevno umirjate svoj um in svoje telo. Gibajte se in tako preženete ves stres iz svojega telesa, ki se dnevno nabira in poseda po našem telesu. Ko boste bolj mirni v sebi, boste lažje jadrali skozi življenje. Kar naenkrat boste ugotovili, da delate vse bolj na ‘izi’ brez strica stresa.

 

Ugotovili boste, da se da živeti tudi brez hitenja in naglice. Resnično je zelo pomembno, da se zavedamo, kako pomembno je, da poskrbimo zase in za svoje potrebe. Da smo iskreni do sebe in če nekaj ne želimo, da tudi jasno in iskreno to povemo.

 

Drugače zopet sami sebe spravljamo v konflikt znotraj sebe. In tako smo zopet v stresu, da nekaj moramo narediti in tako delamo proti sebi in se zopet spravljamo v stresne situacije

 

 

Dihanje je ključ za življenje brez stresa

Zato se umirjajte zjutraj in zvečer, tudi čez dan, če padete v kak stres. Predihajte ga, vzemite si minuto in se začutite, umirite svoje misli.

 

To je najbolj pomembno, saj nam MISLI v glavi naredijo največ stresa. Zato je pomembno, da takrat dihate s celim telesom in čim več kisika pošljete v možgane, da vam zbistrijo misli in vas umirijo.

 

Po tem, ko se umirite, pojdite naprej po svojih opravkih. Bodite kos vsaki situaciji, ki vam pride nasproti. Umirjeni boste katerokoli situacijo rešili precej drugače, kot pa v nestabilnem in mogoče še celo negativnem, recimo jeznem stanju.

 

 

Ostanimo mirni tudi v naglici in stresu -sproščanje in meditacija

Oblik sproščanja poznamo danes ogromno, tako da si boste sigurno kakšno našli, katera bo ustrezala samo vam. Naj jih za konec samo nekaj omenim…

 

Sproščanje lahko pomeni tudi lahkotno gibanje, torej hoja po gozdu ali ob morju ob prelepih morskih zvokih narave…

 

Polno vadb poznamo, katere nas sprostijo, med njimi je trenutno najbolj popularna JOGA. K meni lahko pridete na mojo edinstveno vadbo VITAS ENERGY.

Več o vadbi si lahko prebereš klik klik TUKAJ. 

 

 

Potem so različne dihalne tehnike, katere vam pomagajo sčistiti telo. Z dihanjem lahko naredite marsikaj, verjemite mi.

 

Predihate lahko bolečino stresne narave ali katerokoli drugo napetost v telesu, ki je zopet stresne narave…

 

Celoten stres, lahko z izdihom vržete ven iz telesa, ga predihate in tako prečistite vso negativno energijo, ki se je nabrala v vas zaradi stresnih situacij... Veliko takih stvari predelujemo na delavnici dihanja. Za več infos klikni tukaj!

 

 

Zelo dobrodošla je tudi MEDITACIJA. Pri meditaciji pa gremo v globine in lahko umirimo telo na večih nivojih. Zato je meditacija tako učinkovita, ker je balzam za dušo in telo hkrati. Veliko brezplačnih meditacij najdete na mojem YT kanalu… Primer klik klik TUKAJ.

 

Spoznajte sami sebe…

Zato vas pozivam, da malo razmislite o tem, opazujte svoje telo, kako reagira na določeno situacijo in se spoznajte. Če vam nekaj ni prineslo pozitivnega in mirnega rezultata, drugič naredite drugače.

 

Malce eksperimentirajte in se hkrati sproti sproščajte in umirjajte. Vedno začutite, kaj se dogaja v vašem telesu. Kje čutite tesnobo, bolečino, jo predihajte in jo sprostite ven iz telesa. Samo tako boste lahko vplivali na boljši jutri.

 

Da se boste spremljali, začutili in spreminjali na boljše. Vedno lahko nekaj naredimo boljše. Boljše za nas in posledično za našo okolico. Zato spoznavajte sebe in ozaveščajte svoje občutke ter jih spreminjajte na boljše.

 

 

Vsak dan naredite nekaj, kar vas bo razveselilo in naredite manjšo spremembo, katera vam bo na dolgi rok prinesla pozitivne rezultate.  

 

Želim vam prijeten prehod v jesenske dni. 
 
Ne pozabite nase in na svoje telo in dušo! 
 

 

Hvala, ker me spremljate in mi zaupate 🙂

 

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ ?
NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linku klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Energijsko vas lahko podprem preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.