RUTINA ali SPREMEMBA

RUTINA ali SPREMEMBA

Rutina ali sprememba? 

Kaj boste izbrali?

Vsi smo kdaj padli v kako rutino, kajne?

Pa poglejmo, kaj je rutina. Rutina je skupek nekih ponavljajočih se dejanj. Kaj s tem mislim? Naj ponazorim s primerom. Zjutraj vstanete, si umijete zobe, pripravite za svoje dnevne obveznosti, ki so ponavadi ponavljajoče se.

RUTINA ALI SPREMEMBA:

Primer RUTINE

Recimo, mama zjutraj vstane, zbudi otroke, jih napravi, pripravi zajtrk. Nato še sebe ‘spravi v red’. Po navadi samo spije kavo, ali pa še za to nima časa, ker ji že primanjkuje časa in je že v zamudni fazi… Torej sledi odhod od doma. Otroke razvozi v vrtec ali šolo. Sama noro hiti naprej v službo. V službi jo čaka nešteto nalog in nori stres, ki ga ponovno prenaša z nezdravo hrano in poživili. Ko je službe konec, že hiti po otroke v vrtec ali šolo. Nato sledi še kaka trgovina, katera je sigurno stresna. Saj s praznim želodcem in otroki ni ravno zabavno hoditi po trgovinah…

Se strinjate, kajne?

 

Sledi prihod domov, kuhanje poznega kosila ali večerje. Potem so zopet otroci na vrsti, domače naloge, preživljanje časa z njimi, priprava na lahko noč. Ko otroci zaspijo, pa samo padete na kavč in že na pol spite. Nič se vam ne ljubi, tečni ste, vse vam gre na živce.

Rutina se prelevi v avtomatizem

In to ponavljate vsak ljubi dan. Vedno eno in en isto. Tako nas vse skupaj popelje v eno krasno rutino, ki se prelevi v avtomatizem. Tako komaj kaj še zaznavamo, v kakšnem filmu smo. Možgani so na off, saj delamo vse avtomatsko in so skoz manj prisotni. Kar pa definitivno ni OK!

 

Zakaj?

Ker imamo možgane zato, da jih uporabljamo. Če jih ne botrimo vsak dan, delujejo vedno manj in manj… Na koncu se ujamemo v enem samem avtomatizmu. Živimo neko življenje brez možganov, katero nam by the way sploh ni všeč. Po drugih besedah. Ujamemo se v mrežo cone udobja. In z leti vedno bolj in bolj tonemo v to cono udobja, katera nas totalno ukalupi in ohromi naše možgane. Tako smo z leti tudi vedno bolj nezadovoljni in zagrenjeni. Vedno bolj smo jezni na ves svet in vedno bolj smo ali agresivni ali pa padamo v depresije in svoj svet. Tako svoje nezadovoljstvo kažemo navzven z opravljanjem, nevoščljivostjo, ljubosumjem,…

 

Skratka pada nam dobra volja, kreativnost in ustvarjalnost. Tako nam pa pada tudi naša vitalnost in osebna moč. Ali po domače, vedno manj imamo energije in vedno bolj se pritožujemo in nergamo.

 

Ste se našli v tem zapisu?

 

Kaj boste sedaj naredili? Kako boste to rutino-avtomatizem prekinili?

 

RUTINA ALI SPREMEMBA:

SPREMEMBA je vaša rešiteljica 😉

Ja prav ste prebrali, s spremembo se boste rešili rutine. S spremembo boste prekinili vaš avtomatizem. Z malimi spremembami si boste pridobili zopet nazaj vašo vita energijo, kreativo, ustvarjalnost, dobro voljo, vitalnost in nenazadnje vaše ZDRAVJE.

 

Le kako je to mogoče?

Vsak dan začnite z malo spremembo, ki vas bo popeljala v lepše življenje. Tako se boste znebili dolgočasja, ki vas tare z avtomatizmom.

Mala sprememba na spremembo je ključ do drugačnega življenja. Bolj bogatega in polnega.

 

Ampak to ne pomeni, da se končno spravite iz globoko ugreznjenega kavča, pa se malo drugače obrnete ali se usedete na drug konec. To pomeni, da resnično začenjate uvajati spremembe v svoje življenje vsak dan.

 

RUTINA ALI SPREMEMBA:

Vsak dan naredite nekaj drugače.

Bodite kreativni in ustvarjalni, uporabljajte možgane. Zato jih imate 😉 Recimo danes pojdite v službo po drugi poti. Jutri pojdite v trgovino, v kateri še niste bili. Na dopust pojdite nekam, kjer sploh še niste bili. Recimo, da greste poleti enkrat namesto na morje v gore. Ali pojdite na oba konca, v popolnoma nove kraje. Vikende si popestrite s kratkimi izleti. Bodite dejavni, kreirajte si vsak dan. Enkrat pojdite na jogo, drugič na sprehod, tretjič na meditacijo, četrtič pojdite plavat,…

Za pestro, vitalno in mladostno življenje rabite vzpostavljati in uvajati spremembe v svoje življenje vsak dan. Tako zaposlite svoje možgane, da so dejavni in tako prispevate k boljšemu spominu in posledično boljšemu počutju in bolj polnemu življenju.

 

Zato vas spodbujam tudi, da si vzamete čas zase, sploh mamice, ki resnično padete v svojo rutino. Dajte otroke v varstvo in si privoščite nekaj zase. Pojdite k frizerju, kozmetičarki, na svojo najljubšo vadbo. Karkoli vas polni. Seveda tudi ne pozabite na svojega partnerja. Tudi vidva skupaj si morata vzeti čas zase in deliti trenutke drug z drugim. Tako bosta poglobila svoj odnos in lažje prebrodila sploh začetno rutino z otroci.

 

Pa tudi ostali, ki še nimate otrok, ali ste dijaki, študentje, ali pa že v službi. Poskrbite, da bo vaše življenje ZDRAVO pestro. Torej, vsak dan naredite nekaj na drugačen način in si tako popestrite sproti vsak dan. Ne padajte v rutine, katera prinese samo zagrenjenost in omotičnost možganov, dobesedno!

 

RUTINA ALI SPREMEMBA:

SPREMEMBA je ključ do ponovnega polnega življenja.

Zato se spremembe ne bojte, ampak se jo veselite. Vzemite jo kot svojo prijateljico, ki vam popestri vaš vsakdan. Prinese vam veselje in radost, nove izkušnje in spoznanja. Tako lahko osebno rastete in napredujete veliko hitreje. Če vam kakšna sprememba slučajno ni všeč, pa jo lahko vsak trenutek zamenjate. Torej si ustvarite boljšo spremembo ;).

 

Kaj boste izbrali: rutino in z njo avtomatizem in tako z obema počasi osebnostno padali. Ali pa spremembo na spremembo, katere vas bodo pripeljale vedno znova in znova do novih spoznanj. Le ta boste lahko vključevali v svoje življenje in si ga tako noro bogatili in popestrili.

 

Odločitev je vaša… cona udobja ali spremembanazadovanje ali rast

Še bi lahko naštevala…

 

Želim vam pestro, bogato, aktivno življenje, naj bo polno sprememb, ki vam popestrijo in vihrijo vaš vsakdan. 🙂

Če želite, da vam pri vpeljevanju vaših sprememb lahko pomagam JAZ, vam dam par primerov na kakšen način:

 

Na temo gibanja:

Več  o VITAS ENERGY ON LINE si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ.

 

Bolj dinamična ura, v plesnih ritmih, polna veselja, radosti in zabave je VITAS ENERGY DANCE plesna ura. Naš moto te ure je enostavno samo joy! Da pozabiš na zunanji svet in se preprosto zliješ z  ritmom in samo uživaš. Če te je ura poklicala lahko o njenem poteku prebereš klikni TUKAJ.

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 

Na temo energijske podpore:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko vas energijsko podprem preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Hvala za pozornost in zaupanje.

 

Vitas pozdrav.

 

Mojca Ribič, lavitas.si

 

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.