Meditacija

Meditacija

Meditacija

kaj je to, kako naj jo izvajam…Danes bom malo spregovorila o meditaciji in njenih blagodejnih učinkih na um in telo…

 

Kako si lahko z meditacijo pomagam…

Meditacija ali sedenje pri miru in/ali v miru ob mirni glasbi ali brez? Različno si ljudje predstavljamo meditacijo. Za nekatere je meditacija risanje, za druge petje, ples ali hoja v hribe.  Meditacija je lahko vse, za kar mislite, da je…ni samo sedenje v tišini in preganjanje misli iz glave 🙂

 

Je pa res, da je najpogostejša oblika meditacije ravno zadnja. Tudi večina ljudi, ko pomisli na meditacijo, pomisli na sedečega Budo, kako nepremično sedi po turško z zaprtimi očmi, kajne?

 

meditacija

 

Meditacija… njen namen ?

Namen meditacije je, da predihamo telo, ga z dihanjem s celim telesom popolnoma sprostimo in tako hkrati umirimo misli in utišamo naš um. Tako lahko pridemo do resničnega sebe ali višjega jaza ali notranjega glasu. Takrat pridemo resnično v stik s samim seboj in tako do pravih informacij, ki nam lahko pomagajo pri boljših odločitvah, pravih smernicah, da lahko hitreje in bolj učinkovito ustvarjamo in kreiramo svoje življenje.

 

Kadar poslušamo resničnega sebe, lahko hitreje razrešujemo svoje vzorce in tako hitreje rastemo in se razvijamo v ‘real me’ osebo. Tako si tudi višamo vibracijo in posledično spreminjamo življenje na boljše. Življenje nam tako začne teči lahkotneje in bolj v toku z nami, brez upora in zapletov. Tako začnemo delovati s pravo, svojo vibracijo.

 

Ko čutimo resnično sebe, smo srečni, notranje mirni in zadovoljni, polni ljubezni do sebe in drugih. Ko gradimo življenje iz takih vibracij, smo sigurno na pravi poti.

Na svet smo prišli z namenom ali poslanstvom. Naša naloga je, da poiščemo ta namen oz. poslanstvo, oziroma se ga spomnemo;).

 

Kako?

Najlažje z meditacijo. Ko smo povezani sami s seboj, ko se čutimo, ko čutimo svojo duhovno plat, takrat definitivno pridejo pravi odgovori, kateri nas pravilno usmerijo na naši življenjski poti.

 

Dokler smo preveč v zunanjem svetu, bombandirani z ogromno količino informacij, ki nas lahko preplavijo in tako vodijo…smo sigurno zašli iz svoje poti. Ne rečem, da si ne poiščemo zunanjih informacij, katere nas lahko tudi pametno usmerijo, ampak samo takrat, ko jih začutimo, da je tisto, kar smo prebrali pravo za nas.

 

Kako pa bomo to vedeli?

Tako, da ostajamo ves čas v stiku s samim seboj. Tako lahko poznamo sebe in takoj lahko začutimo, kaj je prav za nas in kaj ne?! Če pa živimo po vzoru drugih…danes ste prebrali nekaj in ste to vzeli za svoje samo zato, ker je bilo tako napisano in ker vsi ostali tako mislijo…tukaj pa se malce ustavite in se vprašajte: Kaj si jaz mislim o tem? Je to za mene prava informacija? Je to moja resnica?

In začutite odgovor. Če ne gre drugače je rešitev …

 

MEDITACIJA. Sprostite se ob lahkotni glasbi, predihajte celotno telo, misli naj bodo prazne in takrat se vprašajte še enkrat vsa ta vprašanja…in dobili boste prave odgovore.

 

Meditacija…

Če ste na začetku in ne veste, kako začeti meditirati?

Za začetek recimo ob mirni glasbi samo dihajte s celim telesom ali samo poslušajte glasbo, katera vam dvigne vaše razpoloženje. Lahko se udeležite sprostilnih ZVOČNIH KOPELI in se preko svetih glasbil (gongov, tibetanskih in kristalnih skledic,…) globoko sprostite in povežete s seboj. Lahko delate stvari, ki vas veselijo in se na ta način sprostite. Lahko mirno telovadite in na ta način predihate telo (joga, VITAS ENERGY) in seveda odmislite misli.

 

Nekateri pridejo v stik s samim seboj preko svojih hobijev in tam dobivajo svoje nove navdihe za naprej. Večkrat boste poskusili priti v stik s samim seboj, hitreje boste vzpostavili vez s seboj in tako boste hitreje dobivali notranje odgovore.

Seveda, predenj boste prišli do pravega sebe, boste morali odpraviti ves balast, ki ste si ga nametali na sebe v otroštvu in tudi kasneje skozi življenje. V mislih imam predvsem vzorce, ki smo jih prevzeli od staršev, prijateljev, družbe kot same. Dostikrat govorimo kot nekdo drug recimo kot oče ali mama. Dostikrat razmišljamo tako, kot se drugi pogovarjajo čez dan in se nikoli ne vprašamo ali se s tem sploh strinjamo? Kaj pa mi čutimo? Ampak kar vsa mnenja vzamemo za sebe in jih ponotranjimo.

 

Pa sploh niso naša.

 

Živimo popolnoma od zunaj in tako smo se zavezali avtomatizmu. Zato imamo potem dostikrat iste izzive kot soseda, saj obe živita na enak način in razmišljata na enak način! Zato je tako pomembno, da najdete način, da pridete do sebe kot pravega jaza in da zaživite po svojih merilih, tako kot vi čutite, ne tako kot večina deluje in misli, da čuti. Potrebno je priti do pravih, naših notranjih čustev, preko katerih se spoznamo in tako lahko zaživimo v pravega sebe. Tukaj pa potem nastopi …

 

MEDITACIJA.

Da se lahko v tišini spoznavamo, spuščamo vse, kar ni naše in tako svobodneje zaživimo in kreiramo življenje.

 

Bistvo je spoznavanje in osebna rast in z njo spreminjanje sebe in svojih okoliščin.

 

Saj ko narediš eno stopnico višje, prerasteš določene situacije in stvari, katere potem moramo tudi spustiti iz svojega vsakdanjika. To je približno tako, kot pri otroku, ko se nekaj nauči in osvoji, več pripomočka za to ne rabi, recimo pomožnih koleščkov za kolo, ko osvoji vožnjo s kolesom. Potem vsako leto zraste in potrebuje nova oblačila in seveda stara podari dalje…Enako je tudi z nami v življenju.

 

Določena stvar nam služi določeno obdobje, potem pa začutimo, da jo več ne potrebujemo ali nam je odslužila in jo podarimo komu drugemu. To je večinoma zaradi premika naših razmišljanj oz. po domače sprememb v dojemanju samega sebe.

Zato meditacija kakršnekoli vrste sploh ni tako slaba, kaj pravite?

 

Poiščite si svoj način stika s samim seboj in zaživite svoje življenje tako kot vi čutite, v skladu z vso ljubeznijo do sebe in vseh ostalih okoli vas.

 

Naj vam bo ljubezen merilo za vse kar delate v življenju.

 

Odprite srce in delujte s srcem.

Srce je naša najboljša navigacija v življenju, katera vedno pripelje na pravo pot.

 

Pot našega poslanstva ali pot uresničenih srčnih želja.
 

Želim vam mirno spoznavanje sebe v tišini ali glasbi, risanju ali plesu, hoji v dežju ali po hribih…vseeno kako, važno da se spoznavate dnevno in se raziskujete in učite vsak trenutek.

 

Srčno vabljeni na LA VITAS SPROSTILNE ZVOČNE MEDITACIJE, kjer se bomo skozi zvok kristalnih skledic posvetili dihanju in globokemu sproščanju vseh mišic in tako naredili korak bliže sebi in svojemu višjemu jazu….

Prijavite se lahko na info@lavitas.si ali na KLIKNI NA PRIJAVA.

 

 

Hvala, ker me spremljate in mi zaupate 🙂

 

 

Vitas pozdrav 

 

 

Mojca, lavitas.si

KAKO LAHKO JAZ PRISPEVAM K VAŠI POZITIVNI SPREMEMBI IN NOTRANJEMU RAVNOVESJU? POGLEJ SPODAJ ?
NA TEMO GIBANJA:

Če radi delate timsko v živo, si lahko pogledate kako poteka skupinska vadba VITAS ENERGY v živo na linku klik klik TUKAJ. Več  o VITAS ENERGY ON LINE, kjer globoko predelujemo PRAVILNO DRŽO si lahko preberete TUKAJ. 

 

Če radi delate individualno, kjer je napredek veliko hitrejši, vas vabim, da se naročite na mojo individualno gibalno svetovanje SOLO VITAS ENERGY… klik klik TUKAJ.

 

Če pa želite delati na sebi, razrešiti kako nelagodje,… se lahk onaročite na INDIVIDUALNO SVETOVANJE za osebnostno rast. Svoj termin lahko rezerviraš na klik klik TUKAJ.

 

Če radi obiskujete praktične delavnice, se lahko udeležite ali delavnice SELF CARE, kjer preventivno gradimo svoje telo močno in se osvobajamo vseh naših tenzij v mišicah, ga sproščamo in opolnomočamo. Lahko pa izberete tudi DELAVNICO DIHANJA, na kateri ozaveščamo naraven dih, spoznamo posebno dihalno tehniko, podprto s preprostimi vajami. Obe delavnici lahko spoznate na linku klik klik TUKAJ.

 

Veliko video vsebin lahko najdete na mojem YT kanalu in da boste na tekočem, se lahko nanj tudi naročite… stisnite ikonco NAROČITE SE ali SUBSCRIBE. Link do mojega kanala klik klik TUKAJ.

 
NA TEMO ENERGIJSKE PODPORE:

Če želite delati na sebi vas povabim v moj misterični svetklik klik TUKAJ.

Lahko delate tudi s svojo podzavestjo preko energijskih tretmajev… klik klik TUKAJ.

Spoznajte čarobne LA VITAS lunine kristalne esence… klik klik TUKAJ.

 

Mojca, lavitas.si

 

Če želite prejemati  LA VITAS e NOVIČKE vsakih 14 dni, kjer boste na tekočem z LA VITAS gibalnimi in splošnimi NASVETI. Vsakič izberem za vas določeno vajo, katero zelo podrobno tudi opišem in vam dam namig, kako se vaja najbolj pravilno izvede…in še veliko več…zato ne odlašajte in se prijavite TUKAJ.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj  lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ZAVRNI VSE PIŠKOTKE
SPREJMI VSE PIŠKOTKE

2. DARILO ZA VAS:
Brezplačni
video nasvet

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačni video nasvet o pravilni drži v vseh prostorskih nivojih,

1. DARILO ZA VAS:
Brezplačna
LA VITAS e-knjiga

Na vaš e-naslov boste prejeli brezplačno
LA VITAS e-knjigo O PRAVILNI DRŽI.